Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš veterānu cīņā piekāpjas Ereram/Gaviram un grupā paliek otrie

Samoilovs/Šmēdiņš veterānu cīņā piekāpjas Ereram/Gaviram un grupā paliek otrie
Jānis Šmēdiņš. Foto: volleyballworld.com

Pirmo zaudējumu Turcijā notiekošajā "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrā piedzīvojuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Cīņā par uzvaru grupā latvieši ar 0-2 atzina spāņu Pablo Ereras un Adriana Gaviras pārākumu.

• Samoilovs un Šmēdiņš šodien aizvadīja pirmo oficiālo spēli kopš marta beigām, spējot pārspēt nīderlandiešus Metjū Immeru un Martu van Verkhovenu. Tas ļāva garantēt vietu izslēgšanas spēlēs, bet priekšā vēl bija spēle par pirmo vietu grupā pret mūžsenajiem pretiniekiem - Pablo Ereru un Adrianu Gaviru no Spānijas - ar kuriem no 2013. gada spēlēts 17 reizes, desmit no tām uzvarot latviešiem.

• Spēli labāk sāka Spānijas duets, kas izvirzījās vadībā ar 4:1. Rezultāta starpība sasniedza arī četrus punktus, bet tad cīņa izlīdzinājās, komandām punktus krājot pārmaiņus. Īsi pirms tehniskā pārtraukuma Gavira atzīmējās ar bloku, kas latviešiem lika ņemet pārtraukumu (12:7). Spāņi spēlēja gana pārliecinoši, lai lielo pārsvaru noturētu. Zaudējuši punktu, to ar eisu atguva Erera (16:10). Samoilovam un Šmēdiņam nekas cits neatlika kā noskaņoties labāka snieguma rādīšanai otrajā setā - 13:21.

• Otrajā setā dueti cīnījās līdzvērtīgi, apmainoties ar būšanu minimālā vadībā. Pirmie pie vairāk nekā divu punktu pārsvara pēc četru punkttu izrāviena tika spāņi, kad sekmīgi blokā spēlēja Erera, bet pēc Gaviras eisa rezultāts jau bija 10:6. Ar eisu atzīmējās arī Šmēdiņš, bet tuvāk par divu punktu deficītu latviešiem līdz seta vidum neizdevās tikt. Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši nespēja lauzt cīņas gaitu un iegūt iniciatīvu. Spāņi turpināja kontrolēt cīņas gaitu, atjaunojot arī četru punktu pārsvaru. Cerību deva Šmēdiņa bloks un Samoilova eiss, bet seta galotnē latviešiem tomēr neizdevās panākt kaut izlīdzinājumu, zaudējot spēli ar 0-2 (13:21, 19:21).

• Neskatoties uz zaudējumu, Samoilovs un Šmēdiņš sestdien turnīru turpinās astotdaļfinālā, bet pretī noteikti stāsies nomināli spēcīgāki pretinieki nekā Ereram un Gaviram. Astotdaļfinālu pāri noskaidrosies pēc grupu turnīra un izslēgšanas turnīra pirmās kārtas beigām.


, 2022-05-20 19:13, pirms 2 gadiem
Tāds sniegums jau ir apkaunojums Latvijas pludmales volejbolam.Galīgi nevarīgi , bez sportiska niknuma .
, 2022-05-20 21:01, pirms 2 gadiem
Kur var redzēt spēles?
, 2022-05-20 23:15, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Kur var redzēt spēles?
https://www.volleyballworld.tv/home
, 2022-05-20 23:25, pirms 2 gadiem
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.