Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš pēc garākas pauzes atgriežas apritē ar uzvaru

Samoilovs/Šmēdiņš pēc garākas pauzes atgriežas apritē ar uzvaru
Aleksandrs Samoilovs. Foto: volleyballworld.com

Turcijā notiekošo "Pro Beach" tūres "Challenge" turnīru ar uzvaru sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši pirmajā spēlē pārspēja nīderlandiešus Metjū Immeru un Martu van Verkhovenu, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

• Samoilovs un Šmēdiņš savu pēdējo turnīru aizvadīja marta izskaņā, kad izcīnīja 13. vietu pirmajā "Elite 16" posmā Meksikā. Pirms šī turnīra latvieši izcīnīja trešo vietu "Challenge" līmeņa turnīrā. Dalība "Challenge" turnīrā Turcijā arī ir sava veida gatavošanās "Elite 16" posmiem Ostravā un Jūrmalā. Turcijā Samoilova un Šmēdiņa pirmie pretinieki bija kvalifikāciju pārvarējušie nīderlandieši Metjū Immers un Marts van Verkhovens, kuri aizvadītajā nedēļā tika pie bronzas Madrides "Futures" turnīrā.

• Uz Samoilova neveiksmju rēķina nīderlandieši tika pie trīs punktu pārsvara. Brīdī, kad latvieši iespēlējās, bumbu autā izsita Šmēdiņš, atkal rezultāta starpībai esot trim punktiem (3:6). Līdz seta otrajai pusei cīņa ritēja punkts punktā, kad Šmēdiņš netika galā ar Van Verkhovena servi, latviešiem nonākot iedzinējos ar 10:14.

• Drīz vien uzbrukumā kļūdījās Immers, bet tam sekoja Samoilova eiss (14:15). Vēl viena pretinieku kļūda ļāva izlīdzināt rezultātu, bet izvirzīties vadībā latviešiem izdevās pie rezultāta 22:21. Ceturtās setbumbas izspēlē Šmēdiņš izpildīja labu servi, kas beidzās ar pretinieku kļūdu un bumbas atspēlēšanu atpakaļ. Latvieši izdevību garām nelaida, uzvarot setu ar 26:24.

• Otrajā setā iniciatīva piederēja Latvijas pludmales volejbolistiem, kuri pirmie arī ieguva divu punktu pārsvaru (5:3). Pēc neilga brīža Samoilovs atzīmējās ar bloku, palielinot rezultāta starpību līdz trim punktiem. Arī veiksme nāca talkā azartiski spēlējošajiem latviešiem, pēc vienas no Šmēdiņa darbībām aizsardzībā bumbai piezemējoties pretinieku laukumā (10:5).

• Pārtraukums nīderlandiešiem nepalīdzēja saņemties, kamēr Samoilovs un Šmēdiņš turpināja vākt punktus sarežģītās izspēlēs (14:6). Nebija šaubu, ka Latvijas duets nosargās iegūto pārsvaru, neļaujot pretiniekiem atjaunot intrigu spēlē. Latvieši pārliecinoši nospēlēja spēli līdz galam, svinot panākumu ar 2-0 (26:24, 21:11).

• Uzvara Samoilovam un Šmēdiņam garantēja vietu izslēgšanas spēlēs, bet cīņā par uzvaru grupā plkst. 18:00 vēl būs jācīnās ar spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Gaviru, kuri ar 2-0 (38:36, 21:12) pārspēja ASV pludmales volejbolistus Tri Bornu un Trevoru Krebu.


, 2022-05-20 17:58, pirms 2 gadiem
Vai spēles var redzēt?
, 2022-05-20 18:21, pirms 2 gadiem
Arī vēlos redzēt spēli, bet neviens nezin.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.