Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs: "Vienmēr ir bijis mērķis uzbrukumā spēlēt ļoti ātri"

Samoilovs: "Vienmēr ir bijis mērķis uzbrukumā spēlēt ļoti ātri"
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs kopā ar Jāni Šmēdiņu jauno sezonu sākuši ar divām izcīnītām piektajām vietām četru zvaigžņu turnīros, parādot sevi kā ātras spēles piekritējus. Samoilovs Pasaules kausa tūres mājaslapā sniedzis ieskatu latviešu piekoptās spēles pamatnostādnēs.

Latvijas pludmales volejbolisti, Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, raksturoti kā vieni no tehniskākajiem un inteliģentākajiem pasaules spēlētājiem, bet nu tam klāt likuši ātru spēli uzbrukumā, kas bijis viens no galvenajiem iemesliem labajam sezonas sākumam. Aleksandrs Samoilovs gan norāda, ka šāds spēles stils nav nekāds jaunums.

"Kopš kļuvām par partneriem (ar Jāni Šmēdiņu) 2013. gadā, mums bija ideja uzbrukumā spēlēt ļoti ātri. Atšķirība tajā, ka to varējām darīt vien parocīgās situācijās, kā pēc vieglas pretinieku serves vai vieglas bumbas pie tīkla. Šobrīd mēs strādājam, lai šādas epizodes būtu biežāk un tas būtu mūsu galvenais uzbrukuma ierocis. Tas ir komplicēti, nereti riskanti, bet, kad strādā, dod mums lielu priekšrocību."

Ar to pamatā domāta biežāka spēle ar tikai vienu piespēli, ātri cenšoties raidīt bumbu pretinieku laukumā. Ja pat neizdodas izspēlēt uzbrukumu ar vienu piespēli, tad latvieši cenšas ar ātru saspēli tikt pie labām uzbrukuma iespējām, sagādājot maksimāli lielas problēmas bloķētājiem un pašiem gūt punktus.

"Spēle nepārtraukti attīstās, un tas liek pielāgoties un mainīties arī mums, lai paliktu konkurētspējīgi. Es esmu 1.95m un Jānis ir 1.91m garš, tā ka mēs nespējam nopietni spēkoties ar fiziskiem un atlētiskiem bloķētājiem. Tas uzliek par pienākumu daudz nopietnāk un akurātāk veikt saspēli. Idejas pamatā ir pie katras iespējas uzbrukt no pirmās piespēles, tādējādi neļaujot bloķētājam ieņemt parocīgu pozīciju. Tas ļauj arī apmānīt bloķētāju un ar vienu ekstra piespēli tikt pie uzbrukuma bez bloka. Ideālā variantā gribētos to noslīpēt līdz perfekcijai un principā visus uzbrukumus veikt bez pretestības, bet reāli tas ir ļoti grūti izdarāms, jo komandas šobrīd ļoti labi servē."

Kā galvenais atslēgas cilvēks pie latviešu piekoptās spēles tiek piesaukts Samoilova un Šmēdiņa jaunais treneris, itālis Marko Solustri, kurš iemantojis reputāciju, kā ātras spēles piekritējs.

"Marko priekš mums ir īstais. Viņš mūs iedrošinājis uzticēties sistēmai un būt drosmīgiem, lai izmantotu savus trumpjus pat tad, ja tie noved pie kļūdām. Mani 19 gadus trenēja tēvs (Genādijs Samoilovs), tāpēc trenēties ar kādu citu, it īpaši no mentālā aspekta, man ir kaut kas labs. Viņš pielieto citas treniņu metodes, vingrinājumus un parāda citu skatu uz spēli, tā ka tas ir aizraujoši."

Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa galvenais mērķis šosezon noteikti ir kvalificēšanās Tokijas Olimpiskajām spēlēm. Abi kopā aizvadījuši deviņas sezonas, izcīnījuši uzvaru 13 uzvaras Pasaules kausa tūres posmos, tikuši pie 24 medaļām, bet vieni no galvenajiem Rio Olimpisko spēļu favorītiem 2016. gadā samierinājās vien ar 19. vietu, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. Pašlaik olimpiskajā reitingā latvieši nopelnījuši 5880 punktus un atrodas 17. vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.volleyball.world/en/bea...


Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.