Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš izlaiž pārsvaru un pirmajā turnīrā Kankunā paliek piektie

Samoilovs/Šmēdiņš izlaiž pārsvaru un pirmajā turnīrā Kankunā paliek piektie
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Meksikas pilsētā Kankunā notiekošā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīra pusfinālā nav izdevies iekļūt Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam. Latvieši izlaida iegūto pārsvaru un ceturtdaļfinālā zaudēja austriešiem Martinam Ermakoram un Moricam Pristaucam.

Pēc zaudējuma turnīra ievadā Samoilovam un Šmēdiņam izdevies izcīnīt trīs uzvaras pēc kārtas, kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā. Trijos no četriem mačiem uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja trīs setus, no kuriem pēdējā izdevās pieveikt itāļus Paolo Nikolai un Danieli Lupo. Ceturtdaļfinālā latviešu pretinieki bija kvalifikāciju pārvarējušie un vēl zaudējumu rūgtumu neizbaudījušie austrieši Martins Ermakora un Morics Pristaucs.

Spēli ar lielisku servi sāka Pristaucs, tiekot pie eisa. Tālāk cīņa ritēja punkts punktā līdz Šmēdiņam ar bloku izdevās minimālā vadībā izvirzīt Latvijas duetu (5:4). Turpinājumā notika vairākas vadības maiņas, bet vairāk nekā minimālu pārsvaru pirmie pēc Samoilova sekmīgajām spēlēm pie tīkla ieguva Latvijas pludmales volejbolisti - 12:9. Seta otrajā pusē Samoilovs izcēlās ar ļoti labu servi, palielinot pārsvaru līdz četriem punktiem. Ermakora krita iekšā serves uzņemšanā, bet latvieši nespēja izmantot labās iespējas palielināt pārsvaru vēl vismaz par pāris punktiem. Pēc Samoilova eisa jau bija skaidrs, ka uzvara pirmajā setā ir kabatā. Sekmīgi tika nospēlētas seta beigas, Latvijas duetam gūstot panākumu ar 21:14.

Otrā seta sākumā austrieši neizmantoja iespēju uzreiz iegūt divu punktu pārsvaru, tā vietā nonākot iedzinējos (1:2). Ermakora nespēja apturēt latviešus pie tīkla, kā arī turpināja slikti uzņemt serves, kas latviešiem ļāva ātri iegūt divu punktu pārsvaru (4:2). Pēc paņemtā pārtraukuma Austrijas duets sakārtoja savu spēli un atjaunoja līdzsvaru uz tablo (7:7). Līdz tehniskajam pārtraukumam Samoilovs un Šmēdiņš pazaudēja arī minimālu vadību (10:11). Pēc pārtraukuma Austrijas duets vispirms neizmantoja iespēju atjaunot divu punktu pārsvaru, bet pēc tā iegūšanas neizmantoja iespēju tikt pie trīs punktu pārsvara. Pirms seta izskaņas Samoilovam izdevās bloķēt Ermakoras uzbrukumu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (17:17). Austrietis prata identiski nospēlēt pret Samoilovu divas izspēles vēlāk, kas bija izšķiroši. Latvieši paņēma pārtraukumu, bet no zaudēta seta neizbēga - 18:21.

Tādējādi ceturto reizi turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīja trešo setu. To ar četru punktu izrāvienu izdevās sākt latviešiem, kas panākts uz labās darbības aizsardzībā un pretinieku kļūdu rēķina. Pēc paņemtā pārtraukuma austrieši sadeldēja deficītu uz pusi, bet seta vidū nonāca minimālā atstatumā (7:8). Īstajā brīdī ar diviem eisiem atzīmējās Šmēdiņš, atjaunojot četru punktu pārsvaru. Austrijas duets nedomāja padoties, ātri vien atjaunojot intrigu (10:11). Latvieši ņēma pārtraukumu, bet pēc tā zaudēja vēl divas izspēles, ļaujot pretiniekiem pārņemt vadību. Pēc dažām izspēlēm Austrijas duets izspēlēja pirmo mačbumbu, kurā latvieši nespēja gūt punktu, tādējādi piedzīvojot sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 1-2 (21:14, 18:21, 13:15).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš pirmo no trim turnīriem Kankunā noslēdza piektajā vietā, tiekot pie 480 ranga punktiem un 6000 ASV dolāru lielas naudas balvas. Otrais Kankunas turnīrs sāksies jau šo piektdien, 23. aprīlī.


, 2021-04-20 06:48, pirms 3 gadiem
Talantīgi atdeva uzvarētu spēli. Auziņš jūsmo par itāļu trenera taktiku,ka bumbu vajag dabūt pretinieku laukuma pusē pēc iespējas ātrāk. Tā ir bērnu taktika.
, 2021-04-20 07:02, pirms 3 gadiem
večukiņš rakstīja: Talantīgi atdeva uzvarētu spēli. Auziņš jūsmo par itāļu trenera taktiku,ka bumbu vajag dabūt pretinieku laukuma pusē pēc iespējas ātrāk. Tā ir bērnu taktika.
Kādu komandu tu šajā tūrē uztrenēji?
, 2021-04-20 09:04, pirms 3 gadiem
Šitiem puikām pat Znaroks nepalīdzēs, tur vajag attiecību speciālistu, ne treneri meklēt.
, 2021-04-20 09:57, pirms 3 gadiem
peģikiem pagrūda.. žēlīgi
, 2021-04-20 10:08, pirms 3 gadiem
Pēc 11:7 vadības trešajā setā,nolaidās līdz iesācēju līmenim...kauns bija skatīties!
, 2021-04-20 17:01, pirms 3 gadiem
Kādu 5.vietu ? Dalītu 5-8 vietu !!!
, 2021-04-20 19:34, pirms 3 gadiem
Žēl,varēja par sudrabu pacīnīties. Samoilovam kopumā normāls turnīrs.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.