Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Točam/Fokerotam viegla uzvara ceļā uz "Challenge" pamatturnīru Turcijā

Točam/Fokerotam viegla uzvara ceļā uz "Challenge" pamatturnīru Turcijā
Edgars Točs. Foto: FIVB

"Becah Pro" tūres "Challenge" turnīra kvalifikāciju Turcijā ar uzvaru sākuši arī Edgars Točs un Kristians Fokerots. Latvijas pludmales volejbolisti pirmajā kārtā ar 2-0 pārspēja Omānas pludmales volejbolistus Haitamu Alšereiki un Mazinu Alhašmi.

• Aizvadītajā nedēļā Točs un Fokerots aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam Madrides "Futures" turnīrā, kurā piekāpās turnīra favorītiem, spāņiem Pablo Ereram un Adrianam Gaviram, paliekot piektajā vietā. Nu ceļš tālāk duetu aizvedis uz Turciju, lai mēģinātu atkārtot vismaz Dohā iespēto - iekļūšanu "Challenge" līmeņa pamatturnīrā.

• Vismaz pirmajā spēlē latvieši bija favorīti pret Omānas pludmales volejbolistiem Haitamu Alšereiki un Mazinu Alhašmi, kuri mēģināja pārvarēt kvalifikāciju Dohā, bet piekāpās jau pirmajā tās kārtā.

• Spēli nedaudz labāk sāka Omānas pāris, gūstot pirmos divus punktus. Situāciju ar bloku laboja Točs, panākot izlīdzinājumu (4:4). Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet pirms tehniskā pārtraukuma latviešiem izdevās veikt izrāvienu, iegūstot trīs punktu pārsvaru (12:9). Omānas duetam pēc pārtraukuma izdevās sadeldēt deficītu, bet uzreiz sekoja nākamās kļūdas. Tas latviešiem ļāva palielināt pārsvaru līdz sešiem punktiem, kā arī noslēgt setu ar drošu panākumu - 21:15.

• Otrā seta sākumā Omānas duetu divu punktu vadībā ar eisu izvirzīja Alšereiki, bet latvieši uzreiz spēja atjaunot līdzsvaru uz tablo (4:4). Omānas pludmales volejbolisti spēlēja pārāk primitīvi šim līmenim, kas bieži atspēlējās. Točs ar eisu izvirzīja Latvijas duetu vadībā ar 7:5, bet vējš brīdi vēlāk nozaga vēl vienu punktu. Līdz tehniskajam pārtraukumam Latvijas duets izšķīra spēles likteni, esot vadībā ar 14:7. Seta turpinājums bija formalitāte, latviešiem izcīnot uzvaru ar 2-0 (21:15, 21:12).

• Lai sasniegtu pamatturnīru, Točam un Fokerotam vajadzēs pārvarēt kvalifikācijas otro kārtu. Tajā latviešu pretinieki plkst. 18:00 būs Norvēģijas pludmales volejbolisti Matiass Berntsens un Hendriks Mols, kuriem pirmā kārta bija brīva.


Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.