Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Madrides kvalifikācijā Brailko/Konstantinova izsēj četras mačbumbas pēc kārtas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Madrides kvalifikācijā Brailko/Konstantinova izsēj četras mačbumbas pēc kārtas
Varvara Brailko un Deniela Konstantinova. Foto: Latvija Volejbola federācija

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "Beach Pro" tūres "Future" posms pludmales volejbolā sievietēm. Latvijas vicečempione Varvara Brailko un Deniela Konstantinova šodien nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, kaut gan otrajā setā bija četras mačbumbas pēc kārtas (20:16).

Kā jau ziņots, aizvadītās nedēļas nogalē notika iekšējā atlase, sadalot "Beach Pro" tūres Jūrmalas "Elite 16" posma divas "Wild Card". Atlases pēdējā mačā Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa pārspēja Varvaru Brailko/Denielu Konstantinovu - 10:21, 21:19, 15:13. Tādējādi elites pamatturnīrā iekļuva Ozoliņa/Skrastiņa, bet ceļazīmi uz kvalifikāciju nopelnīja Brailko/Konstantinova.

Madrides posma kvalifikācijā ar 11. numuru izliktās Varvara Brailko/Deniela Konstantinova zaudēja grieķietēm Dimitrai Manavi/Mirto Kalamaridu (#6).

Pirmā seta sākumā Konstantinova izcēlās ar bloku (5:3), bet pretiniece iesita tīklā un netrāpīja laukumā - 7:3. Konstantinova paņēma aizsardzībā un noformēja 8:3, turklāt Brailko sekoja komandas biedrenes piemēram - 9:3. Konstantinovai sanāca eiss ar tīkla palīdzību (11:4), Brailko paņēma aizsardzībā un panāca 12:4, bet oponente sita pāri laukumam - 15:6. Grieķietes tika tuvāk (16:12 un 19:17), bet sets noslēdzās ar Konstantinovas bloku - 21:17.

→ → Nākamā nogriežņa sākumā grieķietēm nesanāca labs uzbrukums, līdz ar to Konstantinova noformēja 8:6. Konstantinova izpildīja divus eisus pēc kārtas (11:7), izprovocējot pārtraukumu. Pretinieces izlīdzināja (13:13) un neizmantoja teicamu izdevību pārņemt vadību. Brailko sarūpēja labu servi, kas noveda pie pašas sekmīga sitiena - 17:15. Konstantinova paņēma aizsardzībā un panāca 19:16, kā arī izpildīja eisu - 20:16. Grieķietes nospēlēja uz mača jaunāko dalībnieci un guva piecus punktus pēc kārtas (20:21), savukārt nesaprašanās aizsardzībā deva 21:23.

→ → → Trešā seta sākumā Brailko paņēma aizsardzībā un iesita labi - 3:1. Grieķiete izpildīja eisu (3:3), arī Konstantinovai izdevās eiss - 8:7. Konstantinova atkāpās no tīkla, paņēma aizsardzībā un iesita pareizi (10:8), izprovocējot pauzi. Spāņu dīdžejs kaut kādu apsvērumu dēļ spēlēja grieķu nacionālo melodiju. Grieķiete sita pāri laukumam (11:8), bet turpinājumā rezultāts kļuva 11:12. Grieķiete neizmantoja lielisku izdevību iegūt divu punktu pārsvaru. Brailko noformēja 13:13, Konstantinova panāca 14:14, Brailko sarūpēja 15:15, bet mačs noslēdzās ar pretinieces eisu - 15:17.

Madrides kvalifikācijā startē arī Tīnas Graudiņas nu jau bijušās komandas biedrenes - NCAA čempionvienības Losandželosas USC ceturtais spēcīgākais duets. Tagad ar 16. numuru izliktās amerikāņu dvīnes Odrija Norsa un Nikola Norsa salīdzinoši viegli (21:16 un 21:13) apspēlēja kvalifikācijas galvenās favorītes Agatu Cejnovu/Patrīcju Jundzilu (Polija). USC pludmales volejboliste Megana Krafta tikmēr kopā ar Emīliju Stokmenu startē "Challenge" posmā Turcijā.

Izmantotie resursi:
volleyballworld.com