Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovam/Šmēdiņam varena uzvara pār itāļiem un vieta ceturtdaļfinālā

Samoilovam/Šmēdiņam varena uzvara pār itāļiem un vieta ceturtdaļfinālā
Jānis Šmēdiņš aptur Danieli Lupo. Foto: FIVB

Trešo uzvaru pēc kārtas dienas laikā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Meksikas pilsētā Kankunā izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši spraigā astotdaļfināla cīņā ar 2-1 pieveica itāļus Paolo Nikolai un Danieli Lupo, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kurus Latvijas komandai izdevās pieveikt Dohas četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā, uzvarēja savā grupā, un allaž bijis ciets rieksts Latvijas pludmales volejbolistiem.

Spēles ievadā divu punktu pārsvaru pēc Samoilova kļūdas uzbrukumā ieguva itāļi (4:2). Drīz pēc tam latvieši kļūdījās vēl divas reizes, kas pretiniekiem ļāva dubultot pārsvaru (8:4). Itālijas duets ieguva arī piecu punktu pārsvaru, bet tad Samoilovs atzīmējās ar bloku pret Lupo, uzsākot izrāvienu. Itālijas duets turpināja kļūdīties, kas ļāva doties tehniskajā pārtraukumā vien ar minimālu deficītu (10:11). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad Nikolai atzīmējās ar eisu (15:12). Zaudēto ar bloku pret Nikolai atguva Šmēdiņš, bet pēc pārtraukuma Nikolai raidīja bumbu autā (16:16). Seta galotnē pirmais kļūdu pieļāva Šmēdiņš, nerealizējot māņu sitienu. Pēc pārtraukuma latvieši pieļāva vēl pāris kļūdas, zaudējot setu ar 17:21.

Otrā seta sākumā neveiksmes turpinājās ar Šmēdiņa sitienu autā un slikto piespēli Samoilovam pie tīkla, kas pretiniekiem deva trīs punktu pārsvaru. Lupo bija iespēja palielināt pārsvaru arī līdz pieciem punktiem, bet pēc darbības aizsardzībā raidīja bumbu autā. Latvieši meklēja punktus pie Lupo, spējot samazināt deficītu (8:10). Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši pamainīja serves virzienu pa Nikolai, kas deva vēlamo rezultātu un ļāva atspēlēties (14:14). Pēc itāļu paņemtā pārtraukuma Lupo raidīja bumbu tīklā, dodot minimālu vadību Latvijas duetam. Seta galotnē ne bez veiksmes palīdzības latvieši tika pie vajadzīgā divu punktu pārsvara, ar ko pietika, lai paliktu spēlē - 21:19.

Trešo reizi turnīrā latviešiem vajadzēja aizvadīt trešo setu, kas sākās ar cīņu punkts punktā. Minimālā vadībā turējās Itālijas duets, bet pēc Samoilova nerealizētā uzbrukuma izvirzījās vadībā ar 5:3. Latvieši prata atgūt zaudēto, bet pēc Nikolai kļūdas uzbrukumā arī izvirzījās vadībā (9:8). Par atslēgas spēlētāju trešajā setā kļuva Nikolai, kurš izcēlās ar bloku un labu servi, kas itāļiem ļāva atjaunot vajadzīgo divu punktu pārsvaru (13:11). Veiksme atkal stāvēja klāt Latvijas duetam, kas ievadīja izšķirošo izrāvienu. Tieši Nikolai atbildīgos brīžos nespēja realizēt uzbrukumus, ļaujot Latvijas duetam svinēt uzvaru ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:19, 15:13).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā, kurā cīnīsies pret austriešiem Martinu Ermakoru un Moricu Pristaucu. Ceturtdaļfināla spēle paredzēta tieši pusnaktī centrālajā laukumā.


, 2021-04-19 07:31, pirms 3 gadiem
Re ko nozīmē itāļu treneris!!!
, 2021-04-19 08:04, pirms 3 gadiem
Gan latvieši gan itāļu trenera otrā komanda, Carambula, abi tiek ceturtdaļfinālā. Trenera Solustri abas komandas var tikties pusfinālā.
, 2021-04-19 09:01, pirms 3 gadiem
Malaci!
, 2021-04-19 12:44, pirms 3 gadiem
Trīszvaigžņu ordeni Andrim Auziņam par 12 stundu komentēšanu no vietas
, 2021-04-19 19:20, pirms 3 gadiem
Kāds zin, kur var redzēt netā? Kur meklēju, visur nav pieeja mūsu valstī.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.