Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Hamburgā notiks "King of the Court" turnīrs, kur pirmoreiz dalīs ranga punktus

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Hamburgā notiks "King of the Court" turnīrs, kur pirmoreiz dalīs ranga punktus
Anastasija Kravčenoka, Jānis Šmēdiņš, Tīna Graudiņa. Foto: facebook.com/JanisSmedinsAleksandrsSamoilovs

19.-22. augustā Vācijas ziemeļu metropolē Hamburgā risināsies "King of the Court" (latviski - "Laukuma Karalis") turnīrs, kur piedalīsies 20 vācu un 20 ārzemju pludmales volejbola dueti gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Tiek plānots, ka šādā pasākumā pirmoreiz varēs nopelnīt ranga punktus.

Atgādinām, ka "King of the Court" pludmales volejbola seriāls parādījās 2018. gadā, kad notika četri posmi - toreiz spēlēja arī Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš.

Pagājušajā gadā pirms Eiropas čempionāta šādā turnīrā Nīderlandē mūsu valsti pārstāvēja Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Jānis Pļaviņš/Edgars Točs. Tulpju zemē vēlējās ierasties arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, taču jūrmalnieces pozitīvais Covid-19 tests lika mainīt plānus un gandrīz pārvilka svītru dalībai mājas Eiropas čempionātā.

2021. gada 8. augustā noslēgsies Tokijas olimpiskās spēles, 11.-15. augustā Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiks Eiropas čempionāts, bet pēc tam Hamburgas "Stadion am Rothenbaum" uzņems "King of the Court" turnīru. "Esam ļoti lepni, ka sadarbībā ar aģentūru "Sportworx" un Hamburgas pilsētu pirmoreiz visā pasaulē varam veiksmīgi integrēt šo formātu nacionālās tūres ietvaros, ieskaitot ranga punktus. Visi fani var gaidīt pludmales volejbola salūtu," saka Vācijas Volejbola federācijas prezidents Renē Hehts.

Starptautiskās volejbola federācijas (FIVB) ģenerāldirektors Fabio Azevedo: "Mēs ļoti gaidām aizraujošo un piesātināto "King of the Court" formātu, kas debitēs Vācijā. Tas ir pilnīgi atšķirīgs no citiem mūsu pludmales volejbola formātiem, tāpēc dod iespēju vēl vairāk palielināt šī sporta veida popularitāti pasaulē, piesaistot jaunu auditoriju un iesaistot jaunāko paaudzi. Pasākuma formāts ir labi piemērots arī Starptautiskās olimpiskās komitejas un olimpiskās kustības redzējumam, kas vairāk koncentrējas uz jaunatni vērstiem pasākumiem."

"King of the Court" turnīrā izspēles risinās pēc pludmales volejbola ierastajiem noteikumiem, taču citādi sacensību gaita ir ļoti savdabīga. Vienā grupā spēlē piecas komandas, kas trīs fāzēs noskaidro labākos. Pirmās divas fāzes ilgst pa 15 minūtēm, pēc katras fāzes izstājoties sliktākajam duetam, bet finālfāze - vai nu 15 minūtes, vai līdz 15 punktiem.

Kā jau ziņots, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs jauno sezonu sāks 8.-12. martā ar Pasaules tūres četru zvaigžņu posmu Katarā.

Izmantotie resursi:
kingofthecourt.com

  +1 [+] [-]

, 2021-02-19 00:30, pirms 3 gadiem
Man šķiet, ka Hamburgā piešķirs niecīgus ranga punktus, salīdzinot ar pasaules tūri. Ieguldīto darbu un finansējumu būtu labāk novirzīt pasaules tūres posmiem.

     [+] [-]

, 2021-02-19 06:55, pirms 3 gadiem
Nac tūrē kadus 10p laikam var dabūt nu vismaz pie mums.