Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Funkcionārs: "Tūrē būs tik daudz turnīru, ka nevarēsiet visu aptvert. Ticiet man!"

Funkcionārs: "Tūrē būs tik daudz turnīru, ka nevarēsiet visu aptvert. Ticiet man!"
Fins Teilors. Foto: FIVB / volleyballmag.com

"Volleyball World" izpilddirektors Fins Teilors informē par pludmales volejbola jauno tūri, kas satraukusi daudzus spēlētājus uz līdzjutējus. Gaidāmās izmaiņas tiek ieviestas, lai šo sporta veidu paceltu jaunā līmenī.

Kā jau ziņots, Pasaules tūres vietā 2022. gadā risināsies "Beach Pro Tour", kur sacensības notiks trijos līmeņos - 16 spēcīgākās komandas spēlēs "Elite 16", nākamie 24 spēcīgākie dueti sacentīsies "Challenge" turnīros, bet pārējiem būs iespēja spēlēt "Future" mačos. "Elite 16" nebūs "slēgta līga" uz sezonu, jo "Challenge" līmenī spēlējošie varēs krāt punktus un iekļūt elitē. "Volleyball World" izpilddirektoram ir vēlme, lai gadā būtu 15-20 elites turnīri, kuros startēs 16 labākās komandas.

Gandrīz 20 gadus "Cirque du Soleil" vadošos amatos nostrādājušais Fins Teilors februārī pieņēma jaunu izaicinājumu, kļūstot par "Volleyball World" izpilddirektoru. "Šis sporta veids ir fantastisks. Nav tā, ka gribējām no jauna izgudrot pludmales volejbolu un nākt klajā ar pilnīgi jaunu sistēmu. Pats sporta veids vienkārši ir labāk jāparāda," saka funkcionārs. "Skatoties uz tādiem sporta veidiem kā teniss, brīnos, kāpēc pludmales volejbols nevar kļūt tik liels. Domāju, ka varam attīstīt biznesu saistībā ap tūri, izcelt sportistus un novest viņus līdz tādai stadijai, kādā viņi ir pelnījuši atrasties. Apzinos, ka šis sporta veids ir kā gulošs milzis. Lielisks produkts, taču tā iepakojums jāuzlabo, viss iepakojums, ne tikai tas, kas notiek laukumā, bet arī fanu pieredze, iegādājoties biļeti, nokļūstot pasākuma norises vietā, izdomājot, kas notiek apkārt pašam mačam."

Pludmales volejbolu kopš tā pirmsākumiem gandrīz vienmēr varēja apmeklēt bez maksas. "Pirmā lieta, ar ko mēs nodarbojamies, ir maksa par biļetēm. Mežonīgs koncepts, taču mēs uzskatām, ka pludmales volejbols nav bezvērtīgs," norāda izpilddirektors. "Tas ir kaut kas, uz ko mēs ļoti uzstājam darbā ar organizatoriem visā pasaulē. Ja arī tie ir 5, 10, 15 dolāri, tam ir vērtība. Sportistu piepūlei un izrādei ir būtiska vērtība. Bet pludmales volejbola iezīme ir tāda, ka [skatītājiem] tas ir bezmaksas - to es nesaprotu."

"Mums jāuztaisa pasākums ar tādu formātu, kas ļauj organizatoriem nopelnīt. Iepriekš turnīri kļuva arvien lielāki un dārgāki, līdz ar to cilvēki tos negribēja organizēt. Mēs vēlamies izveidot formātu, kas būtu mazāks tribīņu izmērā un infrastruktūras ziņā," saka Teilors. "No organizēšanas izvilkām lielu birokrātiju. Samazinājām pasākumu apmeklējošo amatpersonu skaitu, samazinājām laukumu skaitu un infrastruktūras apjomu. Konkrētās formāta izmaiņas tika izstrādātas, lai samazinātu laukumu skaitu, tribīnes, vannas istabu un nakšu skaitu viesnīcās. Organizatoram joprojām paliek brīnišķīgs turnīrs, joprojām ir pasaulē labākie sportisti, pilnībā saražota TV produkcija un globāla ekspozīcija, kā arī iespēja pelnīt naudu, pārdodot biļetes, vietējo sponsorēšanu, pārtiku, dzērienus un preču zīmes."

Saturs ir karalis arī šajā sporta veidā. "Volleyball World" pludmales volejbolā vēlas radīt vairāk satura nekā jebkad. "Mēs translēsim katru tūres maču, tas vēl nekad nav darīts. Ja vēlamies veidot stāstījumu, gribam, lai cilvēki varētu sekot līdzi viņu superzvaigznēm, un radīt kontekstu šajās spēlēs, jums ir jāspēj saprast, kā šīs komandas tiek līdz turienei, kur tās atrodas," saka vadītājs. "Runājot par produkta izstrādi, mēs ļoti vēlējāmies nemainīt pašu sporta veidu. Vēlējāmies izveidot tūri un pasākumus, kas izceļ sportistu līmeni un sniedz labu iespēju sponsoriem."

Pasākumi un saturs iet roku rokā: saturu nevar izveidot bez turnīriem. 2022. gada kalendārā iekļauti 18 turnīri, no kuriem deviņi ir "Elite 16". Šie skaitļi satraukuši daudzus Pasaules tūres spēlētājus, īpaši ārpus "Elite 16" atrodošos. Kā viņi varēs izdzīvot, sacenšoties tikai deviņas nedēļas nogales gadā?

"Viņi vēlas vairāk spēļu, un tieši pie tā mēs strādājam. Mums nav ierobežojumu attiecībā uz pasākumu vēlamo skaitu. Savai komandai saku, ka gadā ir 52 nedēļas nogales, bet varbūt Ziemassvētkos paņemsim brīvdienas. 16 pasākumi 12 mēnešu laikā nerada atbilstošu produktu raidorganizācijām, neveido nepārtrauktību. Mums būs vairāk pasākumu - tik daudz, cik vien varēsim," informē vadošais speciālists. "Lai mēs varētu radīt konsekventu vēstījumu līdzjutējiem, vēlamies, lai viņi zinātu: katru svētdienu mēs skatīsimies pludmales volejbolu. Ja viņiem būs "Volleyball TV", tad to varēs skatīties kaut visu laiku. Esiet pacietīgi! Jums būs tik daudz turnīru, ka nevarēsiet to visu aptvert. Ticiet man!"

Tiek plānots izveidot konsekventu kalendāru, lai spēlētāji zinātu, kur viņi spēlēs, fani zinātu, kur skatīties, un sponsori precīzi zinātu, kādas iespējas pastāv. "Mēs veidojam ilgtspējību no gada uz gadu, nevis tikai skatāmies uz 2022. gadu," saka Teilors. "Vēlamies radīt situāciju, kad sportisti zina, ka katru augustu viņi atrodas Kanādā vai katru martu ir Meksikā - un tad mēs varēsim izveidot rutīnu, lai raidorganizācijas un sponsori to zinātu. Ja katru gadu tas nemainīsies, tad mums būs tradīcijas, vēsture un atpazīstamība. Visi zina, kad tenisā notiek Vimbldonas turnīrs un "Australian Open". Mēs vēlamies, lai arī pludmales volejbolā būtu šāda veida mantojums."


Izmantotie resursi:
volleyballmag.com


, 2021-12-18 08:29, pirms 2 gadiem
Ko viņš tur muld par bezmaksas ieeju? Vai tad kaut kur augstākā līmeņa mačos tā bija? Latvijā taču jau sen biļetes maksā bargu naudu.

Ambīciju daudz, bet cik reāls ir segums?
, 2021-12-18 10:45, pirms 2 gadiem
Viņš nemuld. Pēdējā Vīnes 5* turnīrā, pats biju, ieeja bija bezmaksas. 2/3 arēnas bezmaksas ieeja. Pārējā par maksu. Nav ko slēpt, rindā bija jāstāv no iepriekšējā vakarā. Citi slēja teltis, citi vienkārši gulēja guļammaisos. Protams savu iegūto vietu atstāt nevarēja vai kādam aizņemt vietu, tad iekšā laida nākamo. Rinda bija visu dienu ar tiem, kas cerēja tur nokļūt. Par Latviju Tev taisnība, te tādas ekstras kā bezmaksas sestdienas un svētdienās spēles centrālajā kortā nav bijušas vismaz nesenajā 3,4 gadu pagātnē.
, 2021-12-18 12:03, pirms 2 gadiem
Jā, bet jārēķinās ar tādu spēlētāju kā Omikrons
, 2021-12-19 23:33, pirms 2 gadiem
Mūsējiem ir lielāka apetīte uz eiro.
, 2021-12-23 19:22, pirms 2 gadiem
Saldais tāds tirsējs, uz sejas rakstīts, grib uztaisīt revolūciju, bet pilnīgi auzās brauc
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.