Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš pārliecinoši uzvar un iekļūst izslēgšanas spēlēs

Samoilovs/Šmēdiņš pārliecinoši uzvar un iekļūst izslēgšanas spēlēs
Jānis Šmēdiņš. Foto: CEV

Pirmo uzvaru Eiropas čempionātā pludmales volejbolā izcīnījuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši ar 2-0 pārspēja vāciešus Simonu Pfrecšneru un Filipu Hasteru, iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

• Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš mēnesi bez turnīru prakses gatavojās Eiropas čempionātam, kurā allaž spējuši uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Ar katru gadu tas gan paliek arvien grūtāk un grūtāk. Šo turnīru latvieši sāka ar spēli pret poļiem Pjotru Kantoru un Maceju Rudolu, kurus pirms mēneša izdevās pārspēt cīņā par bronzu Espinju "Challenge" turnīrā, bet šoreiz sīvā cīņā zaudēja ar 1-2 (23:21, 23:25, 12:15).

• Līdz ar to šovakar latviešiem bija priekšā cīņa par vietu izslēgšanas spēlēs. Pretiniekos būs Simons Pfrecšners un Filips Hasters no Vācijas, kuri ar 0-2 (14:21, 13:21) piekāpās nīderlandiešiem Aleksandram Brauveram un Robertam Meusenam.

• Spēle sākās ar Samoilova eisu, bet drīz vien pēc sliktas serves uzņemšanas Latvijas duets zaudēja vadību. Situāciju ar pārliecinošu bloku laboja Šmēdiņš, bet divu punktu pārsvaru Latvijas duetam deva pretinieku kļūda otrajā piespēlē (6:4). Ar latviešu servju un Samoilova bloka palīdzību izdevās palielināt rezultāta starpību līdz četriem punktiem (11:7). Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši ļoti labi spēlēja pie pretinieku serves. Rezultāta starpība sasniedza arī sešus punktus, bet setu latvieši noslēdza ar labvēlīgu rezultātu 21:15.

• Vienā no epizodēm Samoilovs, liekot bloku, nedaudz savainoja roku, ko pēc seta vajadzēja nosaitēt, bet viņš bija pilnībā gatavs turpināt cīņu. Latviešiem uzreiz izdevās tikt pie divu punktu pārsvara, ko uz pretinieku kļūdu rēķina izdevās nostiprināt (6:3). Arī ar nelielu tiesneses atbalstu, kļūdaini nenorādot uz autu, vācieši sadeldēja deficītu līdz minimumam. Tas gan tā palika līdz nākamajai kļūdai Pfrecšnera izpildījumā (11:8). Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši turpināja spēlēt ar prātu, pārliecinoši apspēlējot pretiniekus. Intriga spēlē neparādījās, Samoilovam un Šmēdiņam svinot uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:17).

• Līdz ar to Latvijas duets garantēja vietu izslēgšanas spēlēs, ko ceturtdien sāks ar pirmās kārtas spēli. Pretinieki tajā noskaidrosies pēc grupu turnīra beigām.

Latvijas komandu pirmās spēles Eiropas čempionātā (2022)

16. aug. 12:30Graudiņa/Kravčenoka - Vindelefa/Bisgārda (Dānija)21:16 21:12
16. aug. 19:00Samoilovs/Šmēdiņš - Kantors/Rudols (Polija)23:21 23:25 12:15
17. aug. 12:30Graudiņa/Kravčenoka - Lahti/Parkinena (Somija)21:16 21:14
17. aug. 19:00Samoilovs/Šmēdiņš - Pfrecšners/Hasters21:15 21:17

• Visas centrālā laukuma spēles un vairāki pirmā laukuma mači reģistrētiem lietotājiem bez maksas pieejami EuroVolley.TV, kā arī youtube.com/c/Munich2022 tiešraidē..


Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.