Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Graudiņa amerikāņiem paziņo, ka olimpiskās atlases dēļ varētu ņemt pauzi NCAA

Graudiņa amerikāņiem paziņo, ka olimpiskās atlases dēļ varētu ņemt pauzi NCAA
Tīna Graudiņa. Foto: Jake Thibodeau / p1440.com

Latvijas pludmales volejboliste un iepriekšējās sezonas FIVB Pasaules tūres labākā debitante Tīna Graudiņa amerikāņiem publiskojusi nodomu ņemt gada pauzi studentu sportā, lai mēģinātu kvalificēties 2020. gada olimpiskajām spēlēm, informē ASV populārais portāls p1440.com.

Dienvidkalifornijas Universitātes (USC) komandas un NCAA vadošais duets Tīna Graudiņa/Abrila Bustamante nākamajā sezonā vairs nespēlēs kopā. Amerikāniete šopavasar absolvēs, savukārt latviete varētu koncentrēties olimpiskajai atlasei.

Latvijas sportistei nebija viegli izlemt par pauzi studentu sportā. Bet viņa izlēma. Graudiņa labāk varētu ņemt gada pauzi, nekā spēlēt USC nākamsezon, informē p1440.com. Lai fokusētos olimpiskajai kvalifikācijai un censtos nokļūt Tokijas spēlēs.

"Ir tik daudz nenoteiktības. Tas ir sports," saka Tīna Graudiņa. "Nevar redzēt nākotni un teikt, ka mēs spēlēsim pietiekami labi, lai tiktu uz olimpiādi. Bet tagad man jāpieņem lēmums mēģināt. Esmu sapratusi, ka savā dzīvē studēt varu jebkurā laikā, bet spēlēt pludmales volejbolu - vien īsu laiku."

ASV publiskajā telpā līdz šim nebija parādījusies informācija, ka Graudiņa varētu ņemt gada pauzi NCAA.

.

USC komandas galvenā trenere Anna Kolīra ievēroja Tīnu Graudiņu jau 2014. gada jūlijā, kad Meksikā notika U17 pasaules čempionāts pludmales volejbolā. Kolīra toreiz bija ASV izlases trenere, amerikāniešu dueti ieguva pirmo un otro vietu, bet latvietes Tīna Graudiņa un Elizabete Gramberga izcīnīja bronzu. USC trenere toreiz sajuta, ka vēlas Tīnu savā komandā un sāka par viņu interesēties - izpētīja visu, ko vien varēja, uzzināja arī par Latvijas un ASV dubultpilsonību. NCAA noteikumi minētajai trenerei tobrīd liedza kontaktēties ar šo spēlētāju. Kontaktēšanās sākās 2014. gada 1. septembrī.

U17 PČ pjedestāls 2014 (foto: FIVB.com)
Džoja Denisa un Heilija Halgrēna (tagad abas ir USC spēlētājas), Morgana Mārtina un Ketrīna Plamere, Elizabete Gramberga un Tīna Graudiņa

.

Atgādinām, ka NCAA sezonas laikā studente nevar spēlēt Pasaules tūrē. Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka šogad sāks ar 15.-19. maija četru zvaigžņu posmu Brazīlijā.

Izmantotie resursi:
p1440.com


, 2019-04-17 22:54, pirms 5 gadiem
, 2019-04-17 23:17, pirms 5 gadiem
Jāskatās, kā ies Pasaules kausā, pēc 4-5 posmiem būs skaidrs, ir cerība vai nav. Man liekas, reālāks būs Kontinentālais kauss, bet arī tur nav ļoti lielas izredzes.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.