Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Četriem EČ dalībniekiem pēc ierašanās Latvijā konstatē Covid-19

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Četriem EČ dalībniekiem pēc ierašanās Latvijā konstatē Covid-19
Skats uz norises vietu Majoru pludmalē kādā no iepriekšējiem gadiem. Foto: eurobeachvolley.cev.eu

15.-20. septembrī Majoru pludmalē Jūrmalā risinās Eiropas čempionāts pludmales volejbolā. Koronavīrusa pandēmijas laikā tā ir liela uzdrīkstēšanās un nopietns izaicinājums, jo nākas cīnīties arī pret tādu "spēlētāju" kā Covid-19. Pēc ierašanās trim spēlētājiem ir konstatēta koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19. Publiski zināms, ka pozitīvas analīzes bijušas krievam Konstantīnam Semjonovam un austrietim Robinam Zeidlam, bet Latvijas Volejbola federācija apstiprina, ka kopā saslimuši ir četri atlēti no trim duetiem. Noprotams, ka pārējie divi ir no Ukrainas dueta. Tāpat paziņots, ka šovakar tribīnēs varēs uzturēties tikai ar sejas aizsargmaskām.

Kā jau ziņots, 15. septembra vakarā izrādījās, ka vīriešu turnīrā vairāki dueti tomēr nevar piedalīties, līdz ar to dalībnieku sastāvā notika izmaiņas. Skaļākie gadījumi bija Krievijas pārstāvji Konstantīns Semjonovs/Iļa Ļešukovs (devītā vieta olimpiskās kvalifikācijas rangā) un Čehijas duets Ondržejs Perušičs/Dāvids Šveiners (15. vieta minētajā reitingā). Čehi jau iepriekš bija zem lielas jautājuma zīmes, taču Mārtiņa Pļaviņa un Edgara Toča grupā ielozētie krievi kopā ar izlasi atlidoja uz Latviju, kur nodeva Covid-19 testus.

Visiem sportistiem bija jāierodas Latvijā ar negatīvu testu, kas nav vecāks par 72 stundām. Uzreiz pēc ielidošanas, Rīgas lidostā visi sportisti tika testēti atkārtoti. Pozitīva testa gadījumā, sportisti tika nekavējoties izolēti, un tests uzreiz tika atkārtots. Atkārtota testēšana tiek veikta pēc Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Medicīnas delegāta profesora Manfreda Holcgrefes norādījumiem, lai pārliecinātos par to, vai nav iespējama kāda kļūda. Kā arī visu dalībnieku atkārtota testēšana notiek saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem.

Kā vēsta Latvijas federācija, četriem atlētiem no Austrijas, Ukrainas un Krievijas tika konstatēti pozitīvi Covid-19 testi. Inficētie sportisti pašreiz atrodas citās naktsmītnēs, kur viņus regulāri monitorē ārsti. Savukārt attiecīgo valstu federācijas uzņemas tālāks rūpes par sportistiem.

14. septembrī Krasnodaras novada pilsētā Anapā notika Krievijas klubu kausa posma pusfināli un fināli, turklāt gaidāmā Eiropas čempionāta dalībnieces pārsvarā spēlēja ar citām pāriniecēm, jo bija jābūt no viena kluba. Pēc sacensību noslēguma tajā pašā dienā Krievijas pludmales volejbola izlase kāpa lidmašīnā un ar čarterreisu lidoja uz Rīgu. Jūrmalas viesnīcā nokļuva vien īsi pirms pusnakts, bet nākamajā dienā dāmām jau bija pirmās spēles Eiropas čempionātā.

2019. gada Eiropas vicečempioni Konstantīns Semjonovs/Iļa Ļešukovs minētajā 14. septembra finālā šovasar pirmoreiz uzvarēja pērnā gada pasaules čempionus Oļegu Stojanovski/Vjačeslavu Krasiļņikovu (21:17, 21:14), līdz ar to ļoti labā noskaņojumā lidoja uz Latviju. Izrādījās, ka tomēr nevarēs piedalīties 2020. gada Eiropas čempionātā.

"Turnīra pirmo maču priekšvakarā visa Krievijas pludmales volejbola komanda nodeva Covid-19 testus. Konstantīna Semjonova tests izrādījās pozitīvs. Līdz ar to Ļešukovs/Semjonovs nevar piedalīties šajā turnīrā. Konstantīns jūtas labi. Federācija novēl viņam veselību un lūdz netraucēt sportistu tik grūtā laikā, kad viņš ir situācijas ķīlnieks un objektīvu iemeslu dēļ sezonas galvenajā startā nevar pārstāvēt valsti," informē Krievijas Volejbola federācija.

Pēdējā brīdī noskaidrojās, ka arī Austrijas duets Robins Zeidls/Filips Vallers nevarēs piedalīties Eiropas čempionātā. Zeidla tests piektdien Austrijā bija negatīvs, bet pirmdien Latvijā ņemtais - pozitīvs, informē nacionālā volejbola federācija. Simptomu nav, taču šiem spēlētājiem jāpaliek karantīnā. Federācija meklē variantus, kā viņi varētu atgriezties dzimtenē.

Robins Zeidls šo gadījumu raksturo kā "bezgalīgu kaunu mums visiem - atbalstītājiem, treneriem, fizioterapeitiem un, protams, arī Filipam". Augusta beigās austrieši triumfēja Pasaules tūres Bādenes 1* posmā un uz Eiropas čempionātu devās ar lielām cerībām. "Mēs bijām sagatavojušies labāk nekā jebkad agrāk un vēlējāmies izcīnīt medaļu," atklāj sportists. "Patiešām sāpīgi, ka sezonas spilgtākais notikums mums iet secen. Bet svarīgākais ir tas, ka mūsu veselība ir laba. Pašlaik man nav simptomu. Domāju, ka šis notikums mani padarīs mentāli spēcīgāku un ļaus nobriest kā personībai."

Savukārt trešais un ceturtais saslimušais, visticamāk, ir no Ukrainas dueta Sergijs Popovs un Jaroslavs Gordijejevs, kuri arī bija plānojuši piedalīties sacensībās, bet tika nomainīti ar rezervistiem.

Neilgi pēc pozitīvo saslimšanas gadījumu oficiālas izziņošanas, turnīra organizatori paziņojuši, ka šovakar līdzjutēji sacensību tribīnēs drīkstēs uzturēties tikai sejas aizsargmaskās, kā iemeslu minot faktu, ka gaidāms lielāks skatītāju skaits.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola federācija
volleynet.at
volley.ru

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 14:08, pirms 4 gadiem
ta par šito čempi nepiešķirs OS ranga punktus?

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 14:18, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: ta par šito čempi nepiešķirs OS ranga punktus?
Domāju, ka piešķirs. Tur galvenais, ka var izbraukt no savas valsts un iebraukt Latvijā. Šajā sakarā neskaitās, ja atbrauc un nevesels, vai neatbrauc, jo nevesels.