Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rinkevičs un Bedrītis iekļūst Eiropas U22 čempionāta finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rinkevičs un Bedrītis iekļūst Eiropas U22 čempionāta finālā
Ardis Daniels Bedrītis #2 un Artūrs Rinkevičs #1. Foto: CEV

Austrijas pilsētā Bādenē savu uzvaru gājienu Eiropas U22 čempionātā pludmales volejbolā turpina Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis, kuri pusfinālā ar 2-1 pārspēja poļus Milošu Kruku un Mikolaju Mizčuku.

Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis ieguva augstas raudzes spēļu praksi Kontinentālā kausa izcīņā, kur kopā ar Aleksandru Samoilovu un Jānis Šmēdiņu izcīnīja otro vietu. Eiropas U22 čempionātu latvieši sāka ļoti pārliecinoši ar trim uzvarām grupā, kas ļāva uzreiz iekļūt astotdaļfinālā. Tajā izdevās viegli tikt galā ar jau Kontinentālajā kausā iepazītajiem ungāriem, bet ceturtdaļfinālā pārliecinoša uzvara pār Izraēlas duetu, kas ļāva iekļūt pusfinālā.

Tajā Rinkevičs un Bedrītis mērojās spēliem ar poļiem Milošu Kruku un Mikolaju Mizčuku, kuriem vienīgā nopietnā cīņa bija pusfinālā pret citiem Kontinentālā kausa dalībniekiem, itāļiem Dal Korso un Marčeto. Spēles sākumā latviešiem izdevās izvirzīties vadībā ar 4:1, poļiem nepārliecinoši darbojoties uzbrukumā. Nākamajās izspēlēs jau ne tik sekmīgi nospēlēja latvieši, kas Polijas duetam ļāva pārņemt vadību (6:5). Bedrītim pāris izspēles vēlāk ar bloku izdevās atjaunot minimālu vadību Latvijas duetam. Pirms tehniskā pārtraukuma poļi pārņēma vadību, duetiem dodoties atpūtā pie rezultāta 11:10.

Seta otro pusi latvieši sāka ar centieniem tikt pie kāda eisa, bet nesekmīgi. Iegūto divu punktu deficītu izdevās atspēlēt un atjaunot līdzsvaru uz tablo, kā arī brīdi vēlāk pēc Kruka neveiksmīgās spēles uzbrukumā pašiem iegūt divu punktu pārsvaru (16:14). Poļi paņēma pārtraukumu un uzreiz panāca izlīdzinājumu. Seta izskaņā Mizčuks raidīja bumbu autā, kas Latvijas duetam deva tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Pirmo setbumbu izmantot neizdevās, bet pēc paņemtā pārtraukuma garākā izspēlē ne Rinkevičs, ne Bedrītis nespēja dabūt bumbu smiltīs pretinieku laukumā (20:20). Ceturtās setbumbas izspēlē Kruka uzbrukumu lieliski bloķēja Bedrītis, ļaujot Latvijas duetam gūt panākumu ar 23:21.

Otrais sets sākās ar cīņu punkts punktā, kad poļiem izdevās pacelt divas bumbas aizsardzībā un izvirzīties vadībā ar 7:4. Latvieši paņēma pārtraukumu, pēc kura zaudēja vēl vienu punktu. Brīdi vēlāk kļūdījās arī poļi, ļaujot nedaudz sadeldēt deficītu. Līdz tehniskajama pārtraukumam pāris uzbrukumus nerealizēja Rinkevičs, rezultāta starpībai atkal sasniedzot četrus punktus. Pēc tehniskā pārtraukuma aina neuzlabojās, Krukam ar bloku un Mizčukam ar spēli aizsardzībā panākot 17:11. Latvijas duets nedomāja padoties, ar Bedrīša sekmēm pie tīkla blokā samazinot deficītu līdz diviem punktiem (16:18). Brīdi vēlāk ar spēcīgu gremdservi sestajā zonā izcēlās Rinkevičs, dodot cerībuas uz izglābšanos (18:19). Pēdējās izspēlēs poļi nekļūdījās, kas tomēr lika atzīt to pārākumu ar 19:21.

Trešajā setā pirmie pie divu un vairāk punktu pārsvara tika latvieši, kad ar trim blokiem atzīmējās Bedrītis (6:2). Pēc tam aizsardzībā bumbu pacēla arī Rinkevičs, bet izrāvienu ar eisu turpināja Bedrītis (8:2). Tagad atlika iekrāto pārsvaru nosargāt ar stabilu spēli pie pretinieku serves. Kādu laiku izdevās nospēlēt stabili, bet tad poļi ar labu spēli blokā sāka tuvoties (9:12). Seta galotnē Latvijas duets ieguva četras mačbumbas, ar otro piegājienu liekot punktu spēlei, izcīnot vietu finālā - 2-1 (23:21, 19:21, 15:11).

Finālā Latvijas duets mērosies spēkiem pret Pasaules kausa tūrē gaisu apostījušajiem daudzsološajiem zviedriem Dāvidu Āmanu un Jonatanu Helvigu, kuri pusfinālā pārliecinoši apspēlēja Krievijas pludmales volejbolistus Alekseju Gusevu un Pāvelu Šutrovu. Spēles sākums plkst. 18:00. Finālu būs iespējams vērot CEV YouTube kanālā.

     [+] [-]

, 2021-05-16 14:08, pirms 3 gadiem
Nu malači!

     [+] [-]

, 2021-05-16 16:20, pirms 3 gadiem
Vai tiešraide 18:00 kaut kur būs redzama??

     [+] [-]

, 2021-05-16 18:20, pirms 3 gadiem
tornis rakstīja: Vai tiešraide 18:00 kaut kur būs redzama??
https://www.youtube.com/watch?v=v7c...