Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas labākie dueti uzzina pretiniekus Nīderlandes "King of the Court"

Latvijas labākie dueti uzzina pretiniekus Nīderlandes "King of the Court"
Anastasija Kravčenoka, Jānis Šmēdiņš, Tīna Graudiņa. Foto: facebook.com/JanisSmedinsAleksandrsSamoilovs

9.-12. septembrī Nīderlandes pilsētā Utrehtā ieplānots "King of the Court" turnīrs, kur uzaicināti arī Latvijas labākās pludmales volejbola komandas - Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka. Sacensību organizatori paziņojuši sacensību pirmās fāzes grupu sastāvus.

Sākotnēji tika plānots, ka abu dzimumu kategorijās piedalīsies pa 30 duetiem, no kuriem 10 sāks ar pamatkārtu, bet pārējie 20 kvalifikācijā sadalīs vēl piecas ceļazīmes uz pamatkārtu. Koronavīrusa pandēmijas izraisīto ceļošanas ierobežojumu dēļ organizatori nolēmuši atteikties no kvalifikācijas un sākt ar pamatturnīru, kur abu dzimumu sacensībās piedalīsies pa 20 komandām.

Vadoties no pasaules ranga, pirmajā fāzē komandas sadalītas pa grupām. Nākamajā etapā iekļūs 15 sieviešu un 15 vīriešu dueti. Izspēles risināsies pēc pludmales volejbola ierastajiem noteikumiem, taču citādi sacensību gaita būs ļoti savdabīga un visai grūti saprotama ne tikai vidusmēra līdzjutējam...

Laukums ir sadalīts divās pusēs – Karaļa pusē un Izaicinātāja pusē. Ar izlozes palīdzību tiek noteikts, kuri sāk Karaļa pusē, kuri – Izaicinātāja pusē un kuri trīs dueti gaida savu kārtu doties laukumā. Punktu iespējams gūt vienīgi Karaļa pusē – ja izspēlē, kuru vienmēr ar servi sāk Izaicinātājs, uzvar Karalis, tad Karalis saņem vienu punktu, bet Izaicinātājs dodas malā. Ja izspēlē uzvar Izaicinātājs, tad Karalis dodas malā, Izaicinātājs pāriet uz Karaļa pusi, taču punktu nesaņem. Ja Izaicinātājs kļūdās servē, šis duets dodas malā, bet Karalis punktu nesaņem.

A grupa spēlēs 9. septembrī 18.30-20.50

Erera/Gavira (Spānija)
Šerifs/Ahmeds (Katara)
Samoilovs/Šmēdiņš (Latvija)
Kekelkorens/van Valle (Beļģija)
Penninga/Bouters (Nīderlande)

B grupa spēlēs 9. septembrī 21.30-24.00

Brouvers/Mēvsens (Nīderlande)
Pļaviņš/Točs (Latvija)
Grimalts/Grimalts (Čīle)
Sekstons/O`Gormens (Kanāda)
Vismanss/van Stēniss (Nīderlande)

D grupa spēlēs 10. septembrī 20.30-24.00

Keizere/Mepelinka (Nīderlande)
Larsena/Stokmena (ASV)
Graudiņa/Kravčenoka (Latvija)
Kubičkova/Kvapilova (Čehija)
van Drīla/van Drīla (Nīderlande)

Utrehtas turnīra naudas balvu fonds ir 30 000 ASV dolāri gan sievietēm, gan vīriešiem. 6.-20. vietu ieguvēji paliks tukšā, bet pirmais piecinieks saņems attiecīgi 12 500, 5 000, 3 000, 2 000 un 1 000. Tiks izspēlēti divi bonusi - pirmās fāzes grupu uzvarētājiem (1 000) un turnīra ilgākajiem palicējiem uzvarētāju pusē (2 500). Raugoties no finansiālā aspekta, ārzemniekiem ir jēga piedalīties, ja finišē trijniekā.

Kā jau ziņots, "King of the Court" pludmales volejbola seriāls parādījās 2018. gadā, kad notika četri posmi - toreiz spēlēja arī Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš.

Nīderlande patlaban iekļauta Latvijas "sarkanajā" sarakstā, turklāt epidemioloģiskā situācija tur pasliktinās (pēdējās nedēļās koeficients strauji palielinās - 5.4, 9.3, 15.1, 26.5, 41.6 - jo tas lielāks, jo sliktāk). Šobrīd nav īsti skaidrs, vai pēc atgriešanās mūsu sportisti saskarsies ar kādiem ierobežojumiem. 12. jūlijā tika vēstīts, ka jau tuvākajā laikā attiecīgajos noteikumos varētu tikt veiktas izmaiņas, lai Latvijas sportistu ceļošanu un atgriešanos mājās padarītu vienkāršāku un ērtāku, liecināja Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

Atgādinām, ka 15.-20. septembrī Jūrmalā ieplānots Eiropas čempionāts pludmales volejbolā. Ja tas notiktu citā valstī, tad pēc CEV "entry" ranga Latviju varētu pārstāvēt tikai Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka (#5), Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs (#5) un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš (#18). EČ rīkotājvalstij var būt 3-6 komandas gan sieviešu, gan vīriešu sacensībās.

Izmantotie resursi:
kingofthecourt.com
volleyball.world


, 2020-08-15 02:32, pirms 4 gadiem
Plusi
+ baigi gribas spēlēt pret pasaules klases pretiniekiem.
+ ja nu 1. vai 2. vieta?
, 2020-08-15 02:43, pirms 4 gadiem
Mīnusi
- visticamāk bez naudas balvas.
- nelabvēlīga ietekme uz gatavošanos EČ.
- varbūt korona un pēc tam EČ izolatorā pie TV.
, 2020-08-15 08:25, pirms 4 gadiem
v-bols rakstīja: - varbūt korona un pēc tam EČ izolatorā pie TV.
Ja izolatorā nav televizors, tad vispār...
, 2020-08-15 08:38, pirms 4 gadiem
Latvieshu grupaas gandriiz visi sarkani, man diezgan bailiigi paliek!
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.