Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

"King of the Court" finālsacensības notiks iespaidīgajā Dohas sporta pilsētā

"King of the Court" finālsacensības notiks iespaidīgajā Dohas sporta pilsētā
"Aspire Zone" jeb Dohas sporta pilsēta. Foto: kingofthecourt.com

5.-8. janvārī Kataras galvaspilsētā Dohā risināsies "King of the Court" pludmales volejbola sezonas finālsacensības, kur, iespējams, piedalīsies arī Latvijas pārstāvji.

Atgādinām, ka šajā "King of the Court" sezonā notika divi posmi - Hamburgā un Utrehtā. Latviju pārstāvēja Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kā arī Anastasija Kravčenoka ar vācieti Lauru Ludvigu un Edgars Točs ar itālieti Adrianu Karambulu.

Gan vīriešu, gan sieviešu finālturnīrā piedalīsies 15 komandas (desmit pēc ranga un piecas ar īpašajiem ielūgumiem). Pēc sezonas ranga Latviju varētu pārstāvēt tikai Samoilovs/Šmēdiņš, taču finālsacensību norises laika dēļ varbūt nestartēs visi spēcīgākie. 325 000 ASV dolāru naudas balvu fonds spēlētājiem var dot papildu motivāciju piedalīties. Pasākums notiks 250 hektāru lielajā sporta kompleksā "Aspire Zone" jeb Dohas sporta pilsētā.

"King of the Court" nīderlandiešu organizators "Sportworx" un katariešu "Aspire Zone Foundation" parakstījuši ilgtermiņa līgumu par turnīru rīkošanu Dohā.

"Aspire Zone Foundation" mārketinga direktors Muhameds Mubaraks Al Kuvari: "Mēs lepojamies, ka pirmo reizi Tuvajos Austrumos varam rīkot "King of the Court" finālsacensības sadarbībā ar Kataras Volejbola asociāciju. Mēs vienmēr meklējam jaunas koncepcijas, lai piesaistītu reģionam jaunus sporta veidus, kas efektīvi ietekmē sabiedrības līdzdalību un atbalsta veselīgu dzīvesveidu."

Kataras Volejbola asociācijas prezidents Ali Ghanems Al Kuvari: "Esam ļoti sajūsmināti un lepni, ka "Aspire Zone" notiks "King of the Court" finālsacensības. Pēdējos gados īstenotā stratēģija ir radījusi perfektu infrastruktūru, atmosfēru un atbalstu, ka mums vajadzīgs, lai nodrošinātu, ka šādi pasākumi notiek Dohas sporta pilsētā. Arī mūsu valstsvienību izcilie sportiskie panākumi, it sevišķi Šerifa un Ahmeda, patlaban sarūpējuši Katarai vietu starp labākajām pludmales volejbola valstīm. Vēlam visiem dalībniekiem veiksmīgu, lielisku un iespaidīgu turnīru. Laipni lūdzam Katarā!"

"Sportworx" izpilddirektors Vilko Nijlands: "Pludmales volejbols ir Kataras otrais sporta veids. Daudzi cilvēki dodas uz uz nometnēm tuksnesī, un pludmales volejbola tīkls vienmēr ir viņu bagāžā. Šis sporta veids tiek spēlēts visur, un priekšgalā ir Šerifs un Ahmeds. Katara atrodas pludmales volejbola virsotnē. Tas atspoguļojas veidā, kādā viņi katru gadu rīko Pasaules tūres posmus. "King of the Court" formāts ļoti labi atbilst Katarai un tās iedzīvotājiem, un es ar nepacietību gaidu koncepcijas turpmāku attīstību. Doha būs neatņemama "King of the Court" attīstības sastāvdaļa, ko apliecinās ne tikai līgums ar "Aspire", bet arī Kataras Volejbola asociācijas entuziasms un pūles."

"Aspire Zone" ietilpst arī "Khalifa International Stadium", kur 2019. gadā notika pasaules čempionāts vieglatlētikā un 2022. gadā risināsies Pasaules kauss futbolā.

Izmantotie resursi:
Sezonas rangs - kingofthecourt.com
Par finālsacensībām - kingofthecourt.com


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.