Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Regža Antālijā ierindojas devītajā vietā

Pļaviņš un Regža Antālijā ierindojas devītajā vietā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Ar zaudējumu astotdaļfinālā Antālijas "Open" turnīru noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Latvieši cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar 0-2 (16:21, 20:22) atzina vāciešu Džonatana Erdmana un Kaja Matisika pārākumu, turnīrā ieņemot dalītu devīto vietu.

Nedaudz pārsteidzoši turnīru Antālijā līdz šim aizvadījuši Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri savā grupā izcīnīja trīs uzvaras, pārspējot arī turnīra favorītus no Nīderlandes, Reinderu Numerdoru un Kristianu Varenhorstu. Tādējādi latvieši iekļuva astotdaļfinālā, kur viņu pretinieki bija ar septīto numuru izliktie Vācijas pludmales volejbolisti Džonatans Erdmans un Kajs Matisiks, kuri izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-1 (21:15, 18:21, 15:8) pārspēja mājiniekus Muratu Giginoglu un Volkanu Gogtepi.

Vācijas pludmales volejbolisti bija šī mača favorīti un to apliecināja pirmajā setā. Seta otrajā pusē Erdmans ar Matisiku ieguva četru punktu pārsvaru, ar ko bija pilnīgi gana, lai kontrolētu cīņas gaitu. Pļaviņam un Regžam ar spēli aizsardzībā nesekmējās, kas arī neļāva atgūt zaudēto. Tādējādi pirmais sets tika zaudēts ar rezultātu 16:21.

Otrā seta ievadā Pļaviņš un Regža spēja iegūt minimālu pārsvaru, bet pēc tam nespēja tikt galā ar pretinieku servi, nonākot iedzinējos ar 4:6. Sekoja pārtraukums, pēc kura izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo (6:6). Vācieši izvēlējās spēlēt uz Mārtiņu Pļaviņu, kura uzbrukumus bija vieglāk paredzēt un neitralizēt. Tomēr, Vācijas duets spēlēja nestabili. Līdz tehniskajam pārtraukumam Erdmans un Matisiks atkal izsēja divu punktu pārsvaru un pēc Regžas eisa latvieši jau bija vadībā ar 11:10.

Pēc tehniskā pārtraukuma Vācijas duets pārņēma iniciatīvu un varēja droši atjaunot divu punktu pārsvaru, bet kļūdas uzbrukumu noslēgumā to liedza paveikt. Tuvojoties seta izskaņai, ar bloku atzīmējās Regža, bet pēc pārtraukuma Pļaviņš divas reizes nospēlēja aizsardzībā, ļaujot latviešiem izvirzīties vadībā ar 18:16. Brīdi vēlāk Pļaviņš nespēja realizēt savus uzbrukumus, kā rezultātā vāciešiem izdevās pārņemt vadību (20:19). Nepagāja ilgs laiks, lai mačs arī noslēgtos. Pļaviņš un Regža atzina Erdmana un Matisika pārākumu ar rezultātu 0-2 (16:21, 20:22), turnīru noslēdzot dalītā devītajā vietā.


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.