Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Cēsīs izcīnīs valsts medaļas un iespējas pretendēt uz EČ Jūrmalā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cēsīs izcīnīs valsts medaļas un iespējas pretendēt uz EČ Jūrmalā
2019. gada LČ zelta medaļnieki - Tīna Graudiņa, Aleksandrs Solovejs, Anastasija Kravčenoka, Mihails Samoilovs. Foto: LVF

Šajā nedēļas nogalē “Ergo Open 2020” fināla posms notiks Cēsu pilsētas stadionā, Valmieras ielā 6. Šī ir izcila sezona mūsu līdzjutējiem, jo visi spēcīgākie Latvijas pludmales volejbolisti, tostarp arī divas olimpiskās komandas, to aizvada dzimtenē, piedaloties valsts čempionāta sacensībās. Fināla posmā gaidāma īpaša spriedze - uz galda būs valsts medaļas, ceļazīme uz Eiropas čempionātu Jūrmalā, kā arī iespējas uz to pretendēt.

Pludmales volejbola vēstneši piektajā posmā ir Mārtiņš Pļaviņš un Marta Ozoliņa. Līdztekus aizraujošu spēļu vērošanai skatītājiem būs iespēja konkursos iegūt atbalstītāju sagādātās balvas.

Sacensībām Cēsīs pieteikti 27 vīriešu un 17 sieviešu dueti.

Vīriešu turnīra pamatsacensībās jau iekļautas 12 komandas, bet pārējās kvalifikācijas turnīrā cīnīsies par četrām vakantajām vietām. Cēsīs būs abi spēcīgākie Latvijas šī brīža dueti, kuri sadalīja zeltu pirmajos trijos čempionāta posmos, – posma vēstnieks Mārtiņš Pļaviņš ar Edgaru Toču un Aleksandrs Samoilovs ar Jāni Šmēdiņu. Par augstām vietām sola cīnīties arī Daugavpils posma finālisti Aleksandrs Solovejs un Mihails Samoilovs.

Sacensību pēdējā dienā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tiks sadalītas arī vietas no piektās līdz astotajai, lai noteiktu secību komandu pretendēšanai uz pieteikšanu 15.-20. septembra Eiropas čempionātam Jūrmalā. Ir viena ļoti būtiska nianse - 10. augustā tika vēstīts, ka Eiropas čempionātam federācija pieteiks 6 duetus gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās, bet šodien publicētā lietu kārtība ir mazliet citāda: "līdz pat sešiem labākajiem (...) var tikt".

Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas Volejbola federācija plāno pieteikt 6 sieviešu un 6 vīriešu duetus, taču gala lēmumu pieņems Eiropas Volejbola konfederācija (CEV), kas var apstiprināt 3-6 komandas gan sieviešu, gan vīriešu sacensībām.

Eiropas čempionātā Jūrmalā noteikti gribēs spēlēt arī divi šāda mēroga mačus piedzīvojuši volejbolisti Toms Šmēdiņš un Haralds Regža, kā arī Londonas olimpietis Ruslans Sorokins un Rihards Finsters. Ierindā būs arī Daugavpils posma bronzas laureāts Matīss Gabdulļins, kurš šoreiz startēs kopā ar Atvaru Vildi. Turklāt netrūkst arī citu duetu ar godkārīgiem nolūkiem.

Sieviešu duetiem arī 12 komandas jau ir pamatturnīrā, kamēr pārējās kvalifikācijā cīnīsies par atlikušajām četrām vietām. Galvenās favorītes ir Eiropas čempiones Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet otro numuru Latvijā šobrīd nopelnījušas Anete Namiķe un Varvara Brailko, kurām Eiropas čempionāta Jūrmalā biļete jau ir kabatā.

Savi plāni cīņā par medaļām noteikti būs gan Kristīnes Briedei ar Kristu Paegli, gan divkārtējai Latvijas čempionei un šī posma vēstnesei Martai Ozoliņai kopā ar Luīzi Skrastiņu, bet īpašu interesi izraisa neseno Latvijas klasiskā volejbola izlases pārbaudes maču ar Igaunijas valstsvienību dalībnieču 2009. gada Eiropas čempiones pludmales volejbolā Ineses Jursones un Lienes Šimkuses izveidotais duets.

Pagājušogad par Latvijas čempioniem spēcīgāko komandu prombūtnē vīriešiem kļuva Aleksandrs Solovejs un Mihails Samoilovs, sudrabu iegūstot Rinaldam Aišpuram ar Arni Reliņu un bronzu – Sandrim Andrejevam ar Atvaru Vildi. Sievietēm triumfēja Graudiņa un Kravčenoka, aiz sevis atstājot Namiķi un Brailko un Jursones duetu ar Paegli.

Ārvalstu dueti Latvijas čempionāta fināla posmā nepiedalīsies, lai netraucētu cīņā par valsts medaļām un iespējām tikt uz Eiropas čempionātu.

Sacensības piektdien, plkst. 17:00, sāksies ar kvalifikācijas turnīru. Sestdien no plkst. 10:00 noritēs grupu turnīra spēles. Svētdien, plkst. 09:00, sāksies ceturtdaļfināli, bet plkst. 15:00 paredzēts turnīra fināls.

Tāpat kā visā valstī, veselības situācijas dēļ būs ierobežojumi arī skatītājiem, taču tieši tāpēc viņu atbalsts ir īpaši nepieciešams visiem spēlētājiem, kuri pēc koronavīrusa izraisītās pauzes ir izsalkuši pēc volejbola un emocijām. Turklāt skatītājiem dažādas balvas ir sarūpējis čempionāta ģenerālsponsors – apdrošināšanas sabiedrība "Ergo".

Jau astoto gadu par aizraujošu čempionāta norisi palīdz gādāt Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors – apdrošināšanas sabiedrība "Ergo". Čempionātu atbalsta Ventspils, Jūrmalas, Saulkrastu, Daugavpils un Cēsu pilsētas domes.

Ieeja uz visām “Ergo Open 2020” fināla posma spēlēm ir BEZ MAKSAS, tāpēc līdzjutēji ir aicināti klātienē izbaudīt augstas klases pludmales volejbola spraigās spēles, piedalīties konkursos, kā arī baudīt labu mūziku un karsējmeiteņu uzstāšanos. Tomēr skatītāju vietu skaits klātienē būs ierobežots valstī noteikto ar pandēmiju saistīto drošības pasākumu dēļ, un ierasti pilnas skatītāju tribīnes šogad nedrīkstēs būt. Ilggadējais čempionāta sponsors "Ergo" ir parūpējies arī par to, lai visos posmos sporta līdzjutējiem klātienē būtu nodrošināta pludmales apstākļos ērti lietojama roku dezinficēšanas iespēja. Šogad ikvienam pludmales volejbola līdzjutējam būs iespēja sekot līdzi saviem favorītiem televīzijā, vērojot fināla dienas spēles.

"Ergo Open 2020" fināla posma kalendārs Cēsīs

DatumsLaiksNotikums
14. augustsno 17.00kvalifikācijas spēles
15. augustsno 10.00pamatturnīra spēles
16. augustsno 09.001/4 finālu spēles
16. augustsno 12.201/2 finālu spēles (tiešraide Sportacentrs.com TV)
16. augusts15.00-19.00spēles par medaļām (tiešraide LTV7)

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola federācija

  +2 [+] [-]

, 2020-08-13 12:19, pirms 4 gadiem
"līdz pat sešiem labākajiem (...) var tikt"

- tātad var būt 4 (minimums), 5 vai 6 (maksimums). un tas jau ir stresiņš.

  +4 [+] [-]

, 2020-08-13 12:25, pirms 4 gadiem
nočekoju LVF lapā

10.08.20 "LVF Eiropas čempionātam pieteiks 6 pārus katrā dzimumā"

14.08.20 "līdz pat sešiem labākajiem pāriem Cēsīs var tikt arī pie starta Eiropas meistarsacīkstēs"

ja nesakrīt, tad priekšroka dodama svaigākajai informācijai. bet varbūt vienā no variantiem vienkārši neprecīzi uzrakstīts. tātad pareizā atbilde man nav zināma.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-13 12:29, pirms 4 gadiem
Rekomendēju pieteikt 12 vīriešus un 10 sievietes.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-13 12:34, pirms 4 gadiem
edit manā 12:25 komentā: šodien ir 13.08.20, nevis 14.08.20

  +2 [+] [-]

, 2020-08-13 14:22, pirms 4 gadiem
nnoo rakstīja: "līdz pat sešiem labākajiem (...) var tikt"

- tātad var būt 4 (minimums), 5 vai 6 (maksimums). un tas jau ir stresiņš.
3 ir minimālais

  +1 [+] [-]

, 2020-08-13 14:38, pirms 4 gadiem
točka rakstīja: 3 ir minimālais
nu jā, paldies par labojumu.

  +4 [+] [-]

, 2020-08-13 14:40, pirms 4 gadiem
"Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas Volejbola federācija plāno pieteikt 6 sieviešu un 6 vīriešu duetus, taču gala lēmumu pieņems Eiropas Volejbola konfederācija (CEV), kas var apstiprināt 3-6 komandas gan sieviešu, gan vīriešu sacensībām."

- tad sanāk, ka Cēsīs būs tikai viena "cietā" ceļazīme (3. sievietēm).
4., 5., 6. sievietes un 4., 5., 6. vīrieši izcīnīs tiesības tikt pieteiktiem.

     [+] [-]

, 2020-08-13 14:52, pirms 4 gadiem
Vietas EČ ir tik cik tās ir. Un zināms, ka Krista Paegle ir Jursones meita. Jursone ir pieredzējusi sportiste un pietiekami labā formā. Tad sanāk, ka Jursone liek kāju priekšā pati savai meitai? Acīmredzot personīgās intereses ir svarīgākas par bērnu!

  +2 [+] [-]

, 2020-08-13 15:01, pirms 4 gadiem
kokvilna rakstīja: Tad sanāk, ka Jursone liek kāju priekšā pati savai meitai?
Domāju, ka viņas abas tiks. Pirms pāris mēnešiem gan prātoju par Paegle/Jursone - meita/māte būtu unikāls gadījums. Bet nav īsti jēgas izjaukt Briede/Paegle, ja arī Šimkuse/Jursone kvalificēsies Eiropai.

  +4 [+] [-]

, 2020-08-13 15:25, pirms 4 gadiem
nav saprotams, kāpēc CEV būtu kaut kas jādomā un jāizvērtē, ja rīkotājvalsts izmanto savas tiesības un piesaka 6+6 ?? CEV tiešām var pateikt: sorry, bet jums būs 3+3 ??

  +2 [+] [-]

, 2020-08-13 15:39, pirms 4 gadiem
ikri rakstīja: nav saprotams, kāpēc CEV būtu kaut kas jādomā un jāizvērtē, ja rīkotājvalsts izmanto savas tiesības un piesaka 6+6 ?? CEV tiešām var pateikt: sorry, bet jums būs 3+3 ??
Eiropas volejbola vadība grib, lai šis čempionāts ir augsta līmeņa sacensības. Piemēram, ja nacionālā federācija piesaka neprofesionālus "blatņikus" vai mazgadīgos, tad šādi varianti netiek akceptēti.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-13 22:24, pirms 4 gadiem
Soloveja medaļa mirdz spožāk nekā gaisma tuneļa galā!