Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Točs pozitīva Covid-19 testa dēļ spiesti atsaukt dalību PK posmā

Pļaviņš un Točs pozitīva Covid-19 testa dēļ spiesti atsaukt dalību PK posmā
Mārtiņš Pļaviņš pie tīkla. Foto: Nicol Marschall

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš / Edgars Točs bijis spiests atsaukt dalību no šonedēļ Meksikā notiekošā FIVB Pasaules kausa posma. Īsi pirms došanās uz sacensību norises vietu pozitīvs izrādījies Pļaviņam veiktais Covid-19 tests.

Pļaviņš un Točs jau kopš 3. aprīļa aizvada treniņnometni Turcijā. Pirmdien komanda veica Covid-19 testus, lai jau tuvākajās dienās varētu doties uz Meksiku, kur aprīļa otrajā pusē un maija sākmā risināsies trīs Pasaules kausa četru zvaigžņu posmi. Diemžēl planus nācās mainīt. Pļaviņam veiktais tests izrādījās pozitīvs, lai gan pirms tam par saslimšanu nekas neliecināja.

“Uz pirmo no trim Meksikā notiekošajiem PK posmiem braukt nevaram. Man jāsēž pašizolācijā šeit Turcijā. Par nākamajiem diviem turnīriem pagaidām pāragri spriest. Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) jau mūs informējusi, ka primārais ir sportista veselība, tāpēc labāk palikt mājās. Ja nebūtu jālido uz Meksiku, testu nemaz nebūtu veicis. Simptomu šobrīd nav, ļoti ceru, ka tā arī paliks,” sarunā ar portālu Sporacentrs.com atzīst Mārtiņš Pļaviņš.

Šobrīd skaidrības par dueta tuvākajiem plāniem nav. “Ceru, ka nākamais tests (jāveic pēc nedēļas) būs negatīvs un varēsim domāt, kā gatavoties olimpiskajām spēlēm. Ja Edgara un trenera testi būs negatīvi, tad viņi jau ceturtdien dosies mājās, lai sagaidītu mana atkārtotā testa rezultātus. Pēc tā turpināsim plānot tālāko treniņu un sacensību posmu,” skaidro Pļaviņš.

Meksikā uz trim PK posmiem tikmēr ieradušies divi citi Latvijas dueti. Pēc otra mūsu dueta izstāšanās no dalības sacensībās, Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš būs vienīgais Latvijas pāris vīru turnīrā, kamēr dāmu sacensībās no 16. līdz 20. aprīlim Latviju pārstāvēs Anastastija Kravčenoka un gados jaunā Varvara Brailko. Otrajā posmā jau Kravčenoka spēlēs kopā ar savu ierasto pārinieci Tīnu Graudiņu.

Jāatgādina, ka Pļaviņš / Točs un Graudiņa / Kravčenoka jau garantējuši sev dalību olimpiskajās spēlēs, kamēr Samoilovam ar Šmēdiņu par ceļazīmi vēl jāpacīnās.

Tuvākie FIVB Pasaules kausa posmi:

DatumiVietaTurnīrs
16. – 20. aprīlisMeksika4*
22. – 26. aprīlisMeksika4*
28. aprīlis – 2. maijsMeksika4*

, 2021-04-13 20:21, pirms 3 gadiem
Labā ziņa, ka viņi OS jau kvalificējušies un šādi apstākļi ļoti nesarežģī situāciju.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.