Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

PK pirmajā posmā Brazīlijā Latviju pārstāvēs tikai Samoilovs un Sorokins

Jānis Celmiņš

PK pirmajā posmā Brazīlijā Latviju pārstāvēs tikai Samoilovs un Sorokins
Aleksandrs Samoilovs
Foto: Jānis Celmiņš

Jau nākamās nedēļas sākumā startēs jaunā pludmales volejbola sezona. Pirmais Pasaules kausa posms risināsies Brazīlijā. Latviju šajā turnīrā pārstāvēs vien Aleksandrs Samilovs un Ruslans Sorokins.

Samoilovs un Sorokins sāks Brazīlijā, Pļaviņš un Šmēdiņš - Polijā

Īsi pēc pēdējās pagājušās sezonas spēles muguras operācija tikai veikta Ruslanam Sorokinam un pēc rehabilitācijas perioda beigām Ruslans pievienojās Samoilovam treniņos Ēģiptē. Šis duets jauno vasaras sezonu sāks jau ar pirmo tā PK posmu, kamēr Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš pauzēs. Nedēļas sākumā duets uzsācis kopīgus treniņus pludmales sporta centrā „Brazīlija” un tuvākās divas nedēļas trenēsies Latvijas smiltīs, pirmo turnīru aizvadot Polijas pilsētā Mislovicē, kad tur aprīļa pēdējā nedēļā risināsies PK otrais posms.

Jānis aizvadījis kopumā veiksmīgu sezonu Vācijā, jau paguvis atvilkt elpu dzimtajā Kuldīgā un ir gatavs treniņiem. Tāpat visas blakus lietas malā nolicis arī Mārtiņš un nu abi ir gatavi turpināt cīņu par Londonas Olimpiādi. Starta pozīcijas pirms jaunās sezonas Jānim ar Mārtiņu ir labas, taču galvenās cīņas vēl priekšā. Kvalifikācija olimpiskajām spēlēm risināsies līdz 17. jūnijam, kad Romā noslēgsies PK kārtējais posms. Atcerēsimies, ka tieši Roma Latvijas šī brīža spēcīgākajam bīča duetam bija ļoti veiksmīga pagājušajā vasarā, kad latvieši tur tika pie augstās ceturtās vietas pasaules čempionātā. Prognozējams, ka cīņas PK posmos līdz 17. jūnijam ritēs gandrīz uz dzīvību un nāvi.

Pirms jaunās sezonas Pļaviņš / Šmēdiņš olimpiskajā reitingā ieņem 14. vietu (pozīcija, kas garantē latviešiem dalību Londonas sporta forumā), kamēr Samoilovs / Sorokins ir pirmie aiz strīpas, ar nesliktām iespējām iekļūt labāko 16. duetu vidū. Jāatgādina, ka katru valsti Londonā var pārstāvēt divi spēcīgākie dueti.

Minusa un Jursone tomēr kopā

Rudenī parādījās informācija, ka šovasar kopīgi vairs nespēlēs Inese Jursone un Inguna Minusa, taču Ineses iecerētās pārinieces Ances Auziņas likstas ar veselību atkal likušas Inesei un Ingunai apvienot spēkus. Ar meitenēm jau labu brīdi strādā Pļaviņa un Šmēdiņa treneris Aigars Birzulis, lūkojot palīdzēt meitenēm iegūt tik ļoti kāroto Londonas olimpisko spēļu ceļazīmi. Uzsvars tikšot likts uz Kontinentālo kausu, jo lai kvalificētos Olimpiādei caur PK reitingu, Latvijas labākajam dāmu duetam jācer uz ļoti lielu brīnumu. Arī Inguna un Inese uz PK posmu Brazīlijā nedosies.

Lai sekmīgi startētu Kontinentālā kausa izcīņā katrai valstij nepieciešami divi spēcīgi dueti. Paredzams, ka Latvijas otrais numurs šajās sacensībās būs Latvijas klasiskā volejbola izlases trenera Uģa Krastiņa meita Anete un Jana Jaudzema, kas gan pagaidām ir tikai iecere.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja