Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Cēsu "Ergo Open" šonedēļ notiks atlase uz Eiropas čempionātu Jūrmalā

Cēsu "Ergo Open" šonedēļ notiks atlase uz Eiropas čempionātu Jūrmalā
Aleksandrs Solovejs. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Eiropas čempionāta pludmales volejbolā atlase notiks “Ergo Open 2020” finālposmā Cēsīs. Latvijas Volejbola federācijas (LVF) Pludmales komisijas sēdē tika nolemts, ka šīs nedēļas nogalē Cēsīs tiks noteikti pašmāju dalībnieki startam 15.-20. septembrī Jūrmalā ieplānotajā Eiropas čempionātā.

Pludmales komisija lēma, ka pirms Latvijas čempionāta fināla posma ceļazīmi uz Eiropas čempionātu Jūrmalā jau ir nodrošinājuši trīs vadošie vīriešu un divi labākie sieviešu dueti. Vīriešiem tie ir Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Plaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Solovejs/Mihails Samoilovs, bet sievietēm – Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Varvara Brailko/Anete Namiķe.

Fināla posmā nedrīkstēs piedalīties ārzemju komandas, līdz ar to Cēsu etapā tiks noteiktu secība komandu pretendēšanai uz pieteikšanu Eiropas meistarsacīkstēm, atbilstoši valstij piešķirtajam vietu skaitam.

Latviju Eiropas čempionātā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē pēc Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) reglamenta var pārstāvēt 3 līdz 6 komandas. Pārējām dalībvalstīm var būt maksimums 4 komandas. Valstu kvotu limiti var tikt anulēti gadījumā, ja dokumentu pārbaudes/tehniskās sanāksmes laikā turnīra dalībnieku sastāvs nav nokomplektēts.

Bez jau nosauktajiem pludmales volejbola duetiem, kurus Pludmales komisija izvēlējusies Eiropas čempionātam, atlikušās vietas varēs iegūt tie dueti, kas būs izcīnījuši augstākas vietas “Ergo Open” fināla posmā Cēsīs. Lai precizētu secību no piektās līdz astotajai vietai Cēsu posmā, ceturtdaļfināla zaudētājiem būs jāizspēlē kvalifikācijas turnīrs. LVF Eiropas čempionātam pieteiks 6 duetus gan sieviešu, gan vīriešu turnīrā.

Komisija atzīst, ka šis nav ideāls pretendentu noteikšanas veids, tomēr ierobežotā laika un resursu dēļ tas šogad atzīts par racionālāko risinājumu.

Kā jau ziņots, patlaban nav skaidrības, vai iepriekšējā nedēļā pirms Eiropas čempionāta mūsu komandas varēs doties uz "King of the Court" turnīru Nīderlandē un U20 EČ Čehijā. Šobrīd minētās valstis iekļautas "sarkanajā" sarakstā, līdz ar to pēc atgriešanās būtu jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola federācija


, 2020-08-10 16:18, pirms 4 gadiem
Sieviešu atlasē lieku uz

Inese Jursone / Liene Šimkuse
Marta Ozoliņa / Luīze Skrastiņa
Kristīne Briede / Krista Paegle
?? / ??

Viena vieta ir brīva un neprognozējama.
, 2020-08-10 16:21, pirms 4 gadiem
Vīriešu atlasē lieku uz

Ardis Daniels Bedrītis / Arnis Reliņš
Atvars Vilde / Matīss Gabdulļins
Toms Šmēdiņš / Ruslans Sorokins
, 2020-08-10 16:44, pirms 4 gadiem
v-bols rakstīja: Toms Šmēdiņš / Ruslans Sorokins
ceru, ka puiši sajutīs drošu iespēju un tā arī komplektēsies!
, 2020-08-10 18:03, pirms 4 gadiem
Esmu kko palaidis garām - kur ir pazudis Regža?
, 2020-08-10 18:09, pirms 4 gadiem
Peecis30 rakstīja: Esmu kko palaidis garām - kur ir pazudis Regža?
nez,Saulkrastos šogad tik spēlējis...
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.