Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Sezona noslēdzas Marokā; triumfē Numerdors un Šuils

Jānis Celmiņš

Sezona noslēdzas Marokā; triumfē Numerdors un Šuils
Reinders Numerdors un Ričards Šuils
Foto: fivb.org

Ar nīderlandiešu Reindera Numerdora un Ričarda Šuila uzvaru šodien noslēdzies pēdējas 2011. gada FIVB Pasaules kausa posms pludmales volejbolā vīriešu duetiem. Finālā Nīderlandes pāris spraigā trīs setu cīņā pieveica vāciešus Juliusu Brinku un Jonasu Rekermanu – 2:1.

Pēdējais šīs sezonas FIVB Pasaules kausa posms Marokā aizritēja bez lielas daļas vadošo pāru dalības. Izpalika arī Latvijas pāru līdzdarbošanās šajā posmā. Ruslanam Sorokinam veikta muguras operācija, Jānis Šmēdiņš šodien aizvadīja savu pirmo maču Vācijas Bundeslīgas kluba „Moerser” rindās (zaudējums 1:3 un 16 punkti), bet Aleksandra Samoilova un Mārtiņa Pļaviņa kopējā spēlēšana Marokā beigu beigās tomēr izpalika. Mārtiņš jau devies uz Turciju, kur ziemā spēlēs šīs valsts ziemas čempionātā.

Marokā notiekošajā turnīra ar pirmo numuru izsēti bija Eiropas 2011. gada čempioni un šī gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieki Juliuss Brinks un Jonass Rekermans, kuri veiksmīgi aizspēlējās līdz finālam. Tur pretī viņiem stājās ne mazāk titulētais Nīderlandes pāris Reinders Numerdors un Ričards Šuils. Uzvarējuši pirmo setu ar 22:20, otro nīderlandieši pamanījās zaudēt uz 16, bet trešajā svaru kausus tomēr nosvēra par labu sev – 15:11.

Cīņā par trešo vietu Brazīlijas duets Pedro Salgado / Rūnijs Fermenta divos setos apspēlēja amerikāņus Metu Fuerbringeru un Liku Lucenu – 2:0 (21:14, 21:16).

Šosezon vēl paredzēts viens FIVB Pasaules kausa posms dāmām, kurš novembra sākumā risināsies Taizemē, bet vīriešu „Swatch” Pasaules tūre ar sacensībām Marokā ir oficiāli noslēgusies.