Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Apdraudēta Latvijas komandu došanās uz Nīderlandes "King of the Court"

Apdraudēta Latvijas komandu došanās uz Nīderlandes "King of the Court"
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Vadoties no tagadējās situācijas, Latvijas pludmales volejbola labāko duetu piedalīšanās 9.-12. septembra Nīderlandes turnīrā "King of the Court" var liegt iespēju startēt 15.-20. septembra Eiropas čempionātā Jūrmalā, jo pēc atgriešanās no "sarkanās" valsts jāievēro 14 dienu pašizolācija. Par to LTV7 tiešraides laikā vēstīja Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis un komentētājs Kaspars Timermanis.

Saistībā ar gaidāmo Eiropas čempionātu ir konstatēta nopietna problēma - ja Latvijas sportists bijis Slimību un profilakses kontroles centa publiskotajā "sarkanajā" vai "dzeltenajā" valstī, tad pēc atgriešanās dzimtenē ir jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Un tieši iepriekšējā nedēļā pirms Eiropas čempionāta ir ieplānots "King of the Court" turnīrs Nīderlandē, kur uzaicinātas trīs mūsu komandas - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka. 7. augustā Nīderlande tika iekļauta Latvijas "sarkanajā" sarakstā. Tāpat tieši iepriekšējā nedēļā iecerēts U20 Eiropas čempionāts Čehijā - tiesības tur piedalīties izcīnīja Anete Namiķe/Varvara Brailko un Kristīne Briede/Krista Paegle, kuras ir ļoti reālas pretendentes arī uz pieaugušo Eiropas čempionātu. Čehija bija Latvijas "dzeltenajā" sarakstā kopš 24. jūlija un ir "sarkanajā" no 31. jūlija.

"Pēc šobrīd spēkā esošās likumdošanas mūsu sportistiem nav iespēju pirms Eiropas čempionāta doties uz turnīriem tajās valstīs, kas atrodas "sarkanajā" [un "dzeltenajā"] sarakstā. Ja paliks tagadēja likumdošana, tad pēc atgriešanās no Nīderlandes nāksies uzturēties pašizolācijā un faktiski izlaist Eiropas čempionātu," norāda Kaspars Timermanis. "Mūsu sportistiem, protams, vajag uzturēt savu labāko sportisko formu un vienlaikus ir nepieciešams domāt par naudas pelnīšanu. "King of the Court" ir viens no tiem turnīriem ar gana raženu naudas balvu fondu. Mūsu sportisti pagaidām ir tādā kā neziņā par to, kā būs. Attiecībā uz ārvalstniekiem regulējums ir skaidrs - ierodoties Latvijā, viņiem jāveic visas nepieciešamās analīzes un jāievēro citi epidemioloģiskās drošības noteikumi, taču Latvijas sportistu sakarā šis jautājums vēl nav līdz galam skaidrs."

Vēl pastāv cerība, ka tuvākajā laikā Nīderlandē un/vai Čehijā būtiski uzlabosies epidemioloģiskā situācija, bet šobrīd grūti pateikt, cik lielā mērā uz ko tādu var paļauties. Vai arī jācer uz izmaiņām likumdošanā, kas Latvijas sportistiem ļautu iztikt bez 14 dienu pašizolācijas.

Ja Eiropas čempionāts notiktu citā valstī, tad pēc CEV "entry" ranga Latviju varētu pārstāvēt tikai Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka (#5), Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs (#5) un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš (#18). EČ rīkotājvalstij var būt 3-6 komandas gan sieviešu, gan vīriešu sacensībās. "Mums ir diezgan izteiktas trīs labākās [vīriešu] komandas. Latvijai šogad būs iespēja pieteikt vēl vairākus duetus. Un tad ir jautājums: kura varētu būt ceturtā, piektā un varbūt pat sestā komanda? Ņemot vērā šo situāciju ar Covid-19 izplatību, iespējams, ka visas [ārvalstu] komandas nevarēs atbraukt līdz Jūrmalai," uz iespējām norāda mūsu volejbola federācijas valdes loceklis.

Tiek lēsts, ka "Ergo Open" Latvijas čempionāta finālposmā Cēsīs nākamnedēļ tiks noteikts pašmāju komandu rangs pretendēšanai uz piedalīšanos Eiropas čempionātā. Vēl nav pieņemts galīgais lēmums par lietu kārtību šajā sakarā.

Izmantotie resursi:
LTV7


, 2020-08-09 22:58, pirms 4 gadiem
No koronavīrusa viedokļa Nīderlandes turnīrs ir ļoti neveselīgs pirms Eiropas čempionāta. Sarkanajā valstī kaut ko salasīs un tad brauks aplaist Latviju... Tāpat jau būs problēmas ar 1. septembri, kad sāksies skola.
, 2020-08-09 23:00, pirms 4 gadiem
Nīderlande ir sarkana ne tikai pie mums, man šķiet. Ja vēl pāris nedēļas Nīderlande visiem joprojām paliks sarkana, tā pati atteiksies no turnīra, domāju. Arī tur dzīvo prātīgi cilvēki.
, 2020-08-10 00:00, pirms 4 gadiem
Tad jau sanāk ka arī pārējo valstu sportisti, kuri startēs NL turnīrā, nevarēs piedalīties EČ Jūrmalā
, 2020-08-10 00:03, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Tad jau sanāk ka arī pārējo valstu sportisti, kuri startēs NL turnīrā, nevarēs piedalīties EČ Jūrmalā
Ārzemju sportistiem ir jāievēro noteiktā kārtība un tad var piedalīties.

"Ierodoties Latvijā no valstīm, uz kurām tiek attiecināta prasība par 14 dienu pašizolāciju, ārzemju sportisti drīkstēs šo nosacījumu neievērot, ja viņiem būs divas negatīvas Covid-19 analīzes. Pirmās jāveic vismaz trīs dienas pirms ierašanās Latvijā, bet otrās – dienu pēc ierašanās (pirmo 24 stundu laikā). Pašizolāciju drīkstēs neievērot tikai no brīža, kad būs saņemti Latvijā veikto analīžu negatīvie rezultāti. Ja sportists Latvijā uzturas ilgāku laika periodu, analīzes jāveic arī 5., 10. un 15. dienā no ierašanās brīža."
, 2020-08-10 08:28, pirms 4 gadiem
Ok, paldies
Vai tad mūsu sportistiem nevar to pašu piemērot?
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.