Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs piedzīvo zaudējumu emocionālā trīs setu mačā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs piedzīvo zaudējumu emocionālā trīs setu mačā
Mārtiņš Pļaviņš uzbrukumā. Foto: FIVB

Ar negaidītu neveiksmi Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Dohā sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši pirmajā mačā emocijām bagātā trīs setu spēlē atzina kvalifikāciju pārvarējušo nīderlandiešu Jaspera Boutera un Rubena Peningas pārākumu.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs gatavošanos posmu sezonai aizvadīja Hurgadā, Dubaijā, kā arī tepat Latvijā. Pēdējo reizi Dohas turnīrā Pļaviņš un Točs spēlēja 2018. gadā, kad ierindojās devītajā vietā. Atgriešanās spēlē latvieši mērojās spēkiema ar Nīderlandes pludmales volejbolistiem Jasperu Bouteru un Rubenu Peningu, kuri vakar pārvarēja kvalifikāciju.

Spēle sākās ar Pļaviņa un Boutera sekmīgu spēli aizsardzībā, bet nerealizētiem uzbrukumiem. Kādu laiku dueti cīnījās punkts punktā, bet tad Pļaviņš nerealizēja uzbrukumu no neērtas pozīcijas. Nīderlandes duets sekmīgi noslēdza arī nākamo izspēli, izvirzoties vadībā ar 9:6. Paņemtais pārtraukums Latvijas duetam nelīdzēja, Bouteram turpinot uzlasīt bumbas aizsardzībā. Nedaudz izdevās atgūties pēc Toča sekmīgā bloka, bet tehniskajā pārtraukumā tāpat bija jādodas iedzinējos ar 9:12. Pēc atelpas Točs lieliski pie tīkla darbojās blokā, liekot Nīderlandes duetam ņemt pārtraukumu. Pēc tā vēl viens Toča bloks ļāva Latvijas duetam panākt izlīdzinājumu (13:13). Diemžēl uzbrukumā tā neveicās, kas lika atgūto uzreiz pazaudēt un vien noplātīt rokas Boutera priekšā, kurš lieliski darbojās aizsardzībā (13:17). No šīs bedres Pļaviņš un Točs neizrāpās, zaudējot setā ar 18:21.

Otrā seta sākumā Pļaviņam vajadzēja pāris reizes kārtīgi pasvīst, lai tiktu galā ar Toča piespēlētajām bumbām. Tas ļāva saglabāt minimālu vadību (4:3). Nīderlandieši drīz vien pārņēma vadību, kad Točs raidīja bumbu Peningas blokā. Latvijas pludmales volejbolistiem uzreiz izdevās atgūt vadību, bet īsi pirms tehniskā pārtraukuma Pļaviņa servētā bumba knapi trāpīja pa laukuma stūri, kas ļāva iegūt divu punktu pārsvaru (11:9). Pēc pārtraukuma Peninga raidīja bumbu autā, rezultāta starpībai sasniedzot trīs punktus, bet četru punktu pārsvaru Latvijas duetam ar bloku atnesa Točs (16:12). Seta galotnē nīderlandiešiem izdevās veikt izrāvienu, vēl cerot izcīnīt uzvaru divos setos (18:19). Pēc pārtraukuma dueti apmainījās gūtiem punktiem, bet ar otro setbumbu Pļaviņš noslēdza setu - 21:19.

Trešā seta ievadā minimālā vadībā turējās Latvijas duets, bet tad ar Pļaviņa māņu sitieniem tika galā Bouters. Nākamajā izspēlē Točs skāra tīklu, dodot pretiniekiem 4:2 vadību. Neilgi pēc tam Pļaviņš sāka garu skaidrošanos ar mača tiesnesi, kā arī asu vārdu apmaiņu ar Bouteru. Pēc tam Pļaviņš centās savu niknumu izlikt uzbrukumā, bet pretiniekiem paveicās ar bumbas atstāšanu spēlē un punkta gūšanu. Latvieši kļuva arvien emocionālāki, kas lika zaudēt vēl vairākas izspēlēs (4:9). Pļaviņš un Točs nespēja pārņemt iniciatīvu un atgūties, tādējādi zaudējot pirmo spēli ar rezultātu 1-2 (18:21, 21:19, 10:15).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs trešdien cīnīsies par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Latviešu pretinieki šajā cīņā būs pieredzējušie spāņi Pablo Erera un Adrians Gavira, kuri negaidīti ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpās austriešiem Martinam Ermakoram un Moricam Pristaucam-Telsnigam. Spēle paredzēta 4. laukumā plkst. 10:40.

     [+] [-]

, 2021-03-09 17:55, pirms 3 gadiem
Garo - veco bloku jau vajadzētu apspēlēt Točam, veiksmi!