Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Graudiņa: "Ceru, ka arī Anastasija kādreiz tiks atzīta par Latvijas gada sportisti"

Graudiņa: "Ceru, ka arī Anastasija kādreiz tiks atzīta par Latvijas gada sportisti"
Tīna Graudiņa. Foto: olimpiade.lv

Pludmales volejboliste Tīna Graudiņa cer, ka arī viņas pāriniece Anastasija Kravčenoka nākotnē izpelnīsies Latvijas gada sportistes godu, sarunā ar aģentūru LETA atzina valsts 2021. gada sportiste.

Jau ziņots, ka par Latvijas 2021.gada labākajiem sportistiem "Trīs zvaigžņu balvas" pasniegšanas ceremonijā sestdien Rīgā tika paziņoti Graudiņa un 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis. Graudiņa pārī ar Kravčenoku izcīnīja ceturto vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs un Eiropas čempionātā, kā arī divos Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīros. Viņas kontā ir arī Dienvidkalifornijas Universitātes komandas "Trojans" rindās nopelnītais ASV Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempiones tituls pludmales volejbolā.

"Ir patīkami saņemt atzinību no Latvijas sporta sabiedrības. Esmu gandarīta, ka atzinību izpelnījies sieviešu pludmales volejbols, kā arī tas, ka mani un Anastasijas panākumi devuši Latvijai prieku un pārdzīvojumus. Balva tika man, taču tajā ir pielikuši roku daudzi cilvēki, Anastasija un visi atbalstītāji," stāstīja Graudiņa.

Ceremonijā viņa pateicās arī savām iepriekšējām pāriniecēm Lindai Grambergai, Inesei Jursonei un Paulai Nečiporukai. Pēdējos gados panākumi gūti, spēlējot kopā ar Kravčenoku, kurai viņa ir īpaši pateicīga.

"Esam komanda un spēlējam divas laukumā, taču tajā pat laikā tas ir arī individuāls sporta veids, piemēram, pludmales volejbolā tu nevari nospēlēt slikti, cerot, ka komandas biedrs palīdzēs. Standarts, kas jānotur individuāli, ir augsts. Arī individuālais darbs ir ļoti liels. Ticu un ceru, ka arī Anastasija kādu gadu izpelnīsies šo godu," uzsvēra Graudiņa, kuras mērķi šogad ir vēlreiz uzvarēt NCAA čempionātā un parādīt izcilu sniegumu pasaules čempionātā.

Jau svētdien viņa dosies atpakaļ uz universitāti, kur uzsāks maģistra līmeņa studijas. "Līdz maijam spēlēšu universitātes komandā. Martā un arī maijā Anastasija man pievienosies Losandželosā. Turpināsim trenēties un kopā piedalīties turnīros," atzīmēja Graudiņa, kura pēc bakalaura grāda iegūšanas politikas zinātnē turpinās studēt komunikāciju un menedžmentu. "Šīs maģistra studijas notiek attālināti, tāpēc būtībā varu atrasties jebkurā vietā pasaulē un mācīties. Iegūtā izglītība man noderēs ne tikai sportistes karjerā, bet arī pēc tam."

Graudiņas pāriniece Kravčenoka šonedēļ spēlēja "King of the Court" finālturnīrā, kur kopā ar austrālieti Fību Belu izcīnīja trešo vietu. Graudiņa ir aicināta uz šiem turnīriem, taču vairākas reizes atteikusi. Ja arī šoreiz tiktu saņemts uzaicinājums, viņa nebūtu izmantojusi šo iespēju.

"Šis man ir atpūtas brīdis pēc intensīva treniņu procesa rudenī. Tomēr sekoju līdzi turnīram un skatījos. Anastasija ļoti labi spēlēja, pat neskatoties uz to, ka tagad nav sezona. Man prieks par viņu. Šī turnīra burvība ir tajā, ka vairākām pludmales volejbola niansēm ir pavisam cita vērtība, jo spēlei ir citādāks ritms, turklāt ir iespēja spēlēt kopā ar citu valstu spēlētājiem. Ļoti svarīgi ir būt labam blokā un serves uzņemšanā, kas man ļoti labi sanāk. Būtu interesanti pašai noskaidrot laukumā, kā veiktos, ja tur spēlētu," stāstīja Graudiņa.

2019.gada Eiropas čempiones Graudiņa un Kravčenoka turpinās sadarbību nākamajā olimpiskajā ciklā.


, 2022-01-09 16:38, pirms 2 gadiem
Anastasijai jāuzlabo savs sniegums, lai būtu par Gada Sportisti!
, 2022-01-09 17:02, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Anastasijai jāuzlabo savs sniegums, lai būtu par Gada Sportisti!
Tur jau vēl arī sakritība, ka citos sporta veidos pagājušogad neko izcilu meitenes nepaveica
, 2022-01-09 17:07, pirms 2 gadiem
Vīru konkurencē šogad, ja Elvis izpildīs solījumu un iegūs Vezinas balvu, tad citiem būs grūti ar vinu konkurēt. Ja nu vienīgi Rūjienas Lāzeris izcīna NBA MVP, tad gan
, 2022-01-09 17:44, pirms 2 gadiem
Būtībā jau Graudiņa neko tādu nav pelnījusi , Latvijā ir sportisti ,kas strādā un lej sviedrus treniņos.
, 2022-01-09 17:49, pirms 2 gadiem
decibels rakstīja: Būtībā jau Graudiņa neko tādu nav pelnījusi , Latvijā ir sportisti ,kas strādā un lej sviedrus treniņos.
Varbūt varētu arī piedalīties kādās sacensībās un parādīt jēdzīgu rezultātu!!!
, 2022-01-10 01:18, pirms 2 gadiem
Gadījumā olimpiādē intervijā viņas neteica ka tikai kopā, nevis atsevišķi? T.i. kā laureātes kopā tikai.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.