Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs ar neveiksmi pret čehiem zaudē cerības uz ceturtdaļfinālu

Pļaviņš un Točs ar neveiksmi pret čehiem zaudē cerības uz ceturtdaļfinālu
Edgars Točs atduras Davida Švainera blokā. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piedzīvojuši trešo zaudējumu Pasaules kausa tūres finālposmā. Latvieši ar rezultātu 0-2 piekāpās čehiem Ondžejam Perusičam un Davidam Švaineram, zaudējot cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

# Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs šodien piedzīvoja otro zaudējumu Pasaules kausa tūres finālposmā, atzīstot itāļu Paolo Nikolai un Danieles Lupo pārākumu. Dienas noslēgumā latvieši vēlreiz devās kortā, lai aizvadītu spēli pret čehiem Ondžeju Perusiču un Davidu Švaineru.

# Ja latvieši šo turnīru sākuši ar diviem zaudējumiem, tad čehiem pirmajās divās spēlēs izdevās tikt pie panākuma. Līdz pat šim gadam latviešiem bija izdevies Perusiču un Švaineru pārspēt, bet Eiropas čempionātā čehi trīs setu cīņā tomēr bija pārāki. Šajā spēlē Čehijas duets jau bija favorītu statusā.

# Spēli lieliski sāka Švainers, ar sekmīgo spēli pie tīkla palīdzot čehiem iekrāt trīs punktu pārsvaru. Uz brīdi spēle izlīdzinājās, bet divi nesekmīgi Pļaviņa uzbrukumi lika nonākt iedzinējos ar 4:9. Pēc tam Švaineru pie tīkla neizdevās apspēlēt arī Točam, rezultāta starpībai pieaugot līdz sešiem punktiem.

# Seta turpinājumā savas kvalitātes aizsardzībā parādīja Perusičs, ļaujot Čehijas duetam doties tehniskajā pārtraukumā ar septiņu punktu pārsvaru (14:7). Pēc pārtraukuma Pļaviņam bija problēmas serves uzņemšanā, kas vēl vairāk sarežģīja Latvijas dueta situāciju. Nedaudz pietuvoties ļāva Toča bloks un pretinieku kļūdas, bet sasmelt izlieto latviešiem nebija pa spēkam - 13:21.

# Lai arī otro setu ar punktu sāka latvieši, tie ātri nonāca iedzinējos ar 2:5. Brīdi vēlāk Pļaviņš izcēlās ar eisu, bet tad Točs ar bloku panāca izlīdzinājumu (7:7). Pļaviņš sev nedaudz neierasti sāka biežāk uzbrukt ar spēka sitieniem, kas deva rezultātu.

# Pēc tehniskā pārtraukuma cīņa ritēja punkts punktā līdz čehiem fiksēja kļūdu otrajā piespēlē. Perusičs uzreiz laboja situāciju ar nevainojamu servi, bet latviešu divi nerealizētie uzbrukumi deva Čehijas duetam vēl divus ekstra punktus (17:14). Latvijas pludmales volejbolistus vairs nespēja apturēt čehus, zaudējot arī šajā spēlē ar 0-2 (13:21, 17:21).

# Turnīra noslēdzošajā spēlē Pļaviņš un Točs piektdien, plkst. 18:00 mērosies spēkiem ar Nīderlandes pludmales volejbolistiem Kristianu Vārenhorstu un Stevenu van de Veldi, kuri trīs spēlēs tikuši pie diviem panākumiem. Latvijas duetam tā būs iespēja noslēgt sadarbību uz labas nots, jo izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā pēc zaudējuma čehiem ir zudušas.

# Pasaules kausa finālposma spēles no 6. - 10. oktobrim tiešraidēs tiks demonstrētas kanālā "Best4Sport".

Pasaules kausa tūres finālposms, A grupa

VKomandaUZP
1.Perusičs/Švainers (CZE)306
2.Vārenhorsts/Van de Velde (NED)215
3.Nikolai/Lupo (ITA)215
4.Gibs/Krebs (USA)135
5.Pļaviņš/Točs (LAT)033

, 2021-10-08 00:24, pirms 3 gadiem
Klauni brauks mājās..
, 2021-10-08 00:34, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: Klauni brauks mājās..
Man patīk serbu klauni, klaunu tauta ...
, 2021-10-08 06:51, pirms 3 gadiem
Medaļnieki
, 2021-10-08 09:12, pirms 3 gadiem
Nez kurš tur ar kura māti, māsu, vai nez, brālēnu ir gulējis un panācis, ka šamie ne acu galā viens otru neieredz... Bet nu neko citu jau nevarēja gaidīt. Zaudē viņi visu gadu jau, vienīgais mēŗka turnīrs kam viņi gatavojās un kādēļ vēl turējās kopā bija Olimpiāde. Ir diezgan neiespējami apmānīt gan prātu, gan organismu, ka vajag saņemties uz vēl vienu turnīru.
, 2021-10-08 10:09, pirms 3 gadiem
Žēl LVF par pūlēm iegūt ielūgumu šim pārim. Man ir kauns viņu vietā...
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.