Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brailko un Namiķe nespēj pārvarēt kvalifikāciju Taizemē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brailko un Namiķe nespēj pārvarēt kvalifikāciju Taizemē
Varvara Brailko. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe neveiksmīgi aizvadījušas kvalifikāciju Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes posmā Taizemē. Latvietes izšķirošajā mačā par iekļūšanu pamatturnīrā pamatīgi zaudēja krievietēm Jekaterinai Fiļinai un Jekaterinai Zažiginai.

Brailko un Namiķe pirms dažām dienām noslēdza vienas zvaigznes turnīru Kambodžā, kur ierindojās devītajā vietā. Arī turnīrā Taizemē latvietēm bija jāstartē kvalifikācijā, bet nu jau no pirmās kārtas, atšķirībā no turnīra Kambodžā.

Latviešu pirmās pretinieces bija Malaizijas pludmales volejbolistes Šu Von Jū un Taša Me. Latvietes bija šī mača favorītes un to arī apliecināja laukumā. Ne ļoti pārliecinoši, bet Malaizijas pludmales volejbolistes izdevās pieveikt ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:17).

Lai iekļūtu pamatturnīrā, Latvijas duetam priekšā bija daudz nopietnāka cīņa pret pieredzes ziņā pārākām pludmales volejbolistēm no Krievijas - Jekaterinu Fiļinu un Jekaterinu Zažiginu. Viņas Kambodžā nespēja iekļūt pamatturnīrā, bet to noteikti bija apņēmības pilnas izdarīt Taizemē. Krievietes kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 2-0 (21:10, 21:18) apspēlēja Izraēlas pāri.

Spēli nedaudz labāk sāka Krievijas duets, izvirzoties vadībā ar 5:2. Latvietes saņēmās un uzreiz atspēlēja divus punktus, bet arī Fiļina un Zažigina nepalika atbildi parādā, spējot pirncipā izšķirt pirmā seta likteni (10:4). Bailko un Namiķei arī izdevās neliels izrāviens, sadeldējot deficītu līdz trīs punktiem, kas pretiniecēm lika paņemt pārtraukumu. Tas nāca par labu, un Krievijas duets devās tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 13:8. Pēc pārtraukuma krievietes turpināja spēlēt krietni pārliecinošāk, iegūstot astoņu punktu pārsvaru (16:8). Seta turpinājums bija formalitāte, kurā Brailko un Namiķe zaudēja ar rezultātu 14:21.

Otrajā setā dueti cīnījās punkts punktā, bet atkal Giļina un Zažigina pirmās veica izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 11:5. Arī šī seta tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8, bet nekādi brīnumi seta otrajā pusē nenotika. Krievietes saglabāja savu pārsvaru, sasniedzot savu mērķi. Brailko un Namiķe zaudēja spēlē ar 0-2 (14:21, 13:21) noslēdzot turnīru pēc divām spēlēm.