Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs par turnīru Omānā un izcīnīto bronzu: "Vēlējāmies zeltu"

Jānis Celmiņš

Točs par turnīru Omānā un izcīnīto bronzu: "Vēlējāmies zeltu"
Edgars Točs. Foto: FIVB

Jau vēstīts, ka Latvijas pludmales volejbola duets Edgars Točs un Kristians Fokerots aizvadītajā nedēļā Sohāras "Future" turnīrā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, izcīnot bronzas medaļas. Pēc sacensībām komentāru portālam Sportacentrs.com sniedza Točs, kurš atzina, ka šī medaļa komandai dos pārliecību strādāt vēl smagāk.

Ar otro numuru turnīrā izsētie Točs un Fokerots pusfinālā ar 1-2 (21:16, 18:21, 12:15) zaudēja ķīniešiem Ha Likedzjanam/Vu Djasiņam (5.). Vēlāk bronzas spēlē pretī stājās čehi Jans Dumeks un Jirži Sedlāks, kuri divos setos piekāpās mājiniekiem Mazinam un Hudam (16:21, 12:21). Cīņā par bronzu trīs setos pārāks bija Latvijas duets - 21:18, 20:22, 15:11.

“Turnīrs nebija nemaz tik viegls, tur valdošais karstums to padarīja par ļoti sarežģītu. Vēlējāmies spēlēt finālā, uzvarēt turnīrā, taču Ķīnas duets nospēlēja ļoti labi. Mums šādi turnīri ļauj krāt pieredzi, kas noderēs nākotnē. “Future” turnīrus uztveram tieši tā. Uz šo komandu fona izceļamies ar labu fizisko sagatavotību, jāsamazina savas kļūdas un jasper nākamie soļi. Pret ķīniešiem pusfinālā pietrūka stabilitātes, pirmo setu nospēlējām savā līmenī, pēc tam ļāvām viņiem iespēlēties un paši pārāk daudz kļūdījāmies,” turnīru pavisam īsi rezumē Edgars Točs.

Šajā kalendārajā gadā duetam turnīros startēt vairs nav plāns. “Strādāsim pie fiziskās sagatavotības, taču bumba uz kādu laiku nolikta malā,” stāsta pludmales volejbolists.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Future" sacensības.