Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovam/Šmēdiņam uzvara pār brazīliešiem un vieta izslēgšanas spēlēs

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovam/Šmēdiņam uzvara pār brazīliešiem un vieta izslēgšanas spēlēs
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Sekmīgi Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Šveices pilsētā Gštādē sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši ar 2-0 pārspēja brazīliešus Gutu un Arturu, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam šajā turnīrā nav tik liela spiediena, kāds tas bija Ostravā, kad vēl notika cīņa par olimpisko ceļazīmi. Šo turnīru vajadzēja sākt ar spēli pret Brazīlijas pludmales volejbolistiem Gustavo Karvalješu (Gutu) un Arturu da Silvu, kuri pirmajā turnīrā Kankunā izcīnīja piekto vietu, bet pēc tam rezultāti bijuši vairāk nekā pieticīgi.

Spēles sākumā vadībā izvirzījās latvieši, bet tad brazīlieši pārņēma vadību un arī uz brīdi ieguva divu punktu pārsvaru. Latvijas duets uzreiz atbildēja ar izrāvienu, pārņemot vadības grožus savās rokās (9:6). Brazīlieši paņēma pārtraukumu, bet pēc tā nespēja krasi mainīt cīņas gaitu. Latvijas pludmales volejbolisti palielināja savu pārsvar arī līdz četriem punktiem (11:7). Pēc tehniskā pārtraukuma brazīliešiem izdevās sadeldēt deficītu uz pusi, bet latvieši tikpat ātri to atjaunoja (14:10). Turpinājumā Šmēdiņš ar bloku panāca piecu, bet Samoilovs pēc atspēlētas bumbas aizsardzībā - sešu punktu pārsvaru (18:12). Ar to arī seta liktenis bija izšķirts, latviešiem esot pārākiem ar 21:15.

Otro setu ar sitienu autā sāka Samoilovs, bet brīdi vēlāk kļūdījās arī Šmēdiņš (1:3). Pēc Artura bloka pret Samoilovu rezultāta starpība pieauga līdz trim punktiem, bet pēc Gutu atspēlētās bumbas aizsardzībā - četriem (2:6). Latvieši paņēma pārtraukumu, pēc kura Gutu turpināja demonstrēt labu spēli aizsardzībā. No sešu punktu deficīta Latvijas duetu glāba vien Samoilova bloks. Neigli pēc tam ar bloku atzīmējās arī Šmēdiņš, bet pēc pretinieku kļūdām uzbrukumā deficīts vairs bija tikai minimāls (7:8). Brazīlieši paņēma pārtraukumu, bet iniciatīvu atgūt nespēja. Latvijas duets pacēla vēl vienu bumbu aizsardzībā, panākot neizšķirtu (9:9).

Pirms tehniskā pārtraukuma Brazīlijas duets atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet tad ilgāku laiku dueti cīnījās punkts punktā. Latvijas pludmales volejbolistiem padevās četru punktu izrāviens, kas ļāva iegūt vajadzīgo divu punktu pārsvaru (16:14). Neilgi pēc tam Gutu pacēla bumbu aizsardzībā, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (17:17). Latvieši tika pie mačbumbas, ar pirmo to arī realizējot, kad ar bloku izcēlās Samoilovs - 2-0 (21:15, 21:19).

Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš garantēja vietu izslēgšanas spēlēs, bet šovakar plkst. 19:00 2. laukumā cīnīsies par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā. Viņiem pretiniekos būs Polijas pludmales volejbolisti Pjotrs Kantors un Bartošs Lošjaks, kuri pirmajā spēlē ar 2-0 (21:14, 21:18) pārspēja baltkrievus Aleksandru Dzjadkovu un Pāvelu Pjatrušku. Spēli varēs vērot "Beach Volleyball World" YouTube kanālā.

     [+] [-]

, 2021-07-07 14:52, pirms 3 gadiem
par šitiem nabagiem var arī nerakstīt vairāk.
nevienam viņi neinteresē

  -1 [+] [-]

, 2021-07-07 14:58, pirms 3 gadiem
Shed rakstīja: par šitiem nabagiem var arī nerakstīt vairāk.
nevienam viņi neinteresē
Runā par sevi, man interesē, kamēr nav kā Gulbis, kas moči pa sētas mačiem

     [+] [-]

, 2021-07-07 17:44, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: Runā par sevi, man interesē, kamēr nav kā Gulbis, kas moči pa sētas mačiem
neaiztiec Gulbi.