Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvieši pieveic slovēņus un garantē dalību Kontinentālā kausa fināla posmā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvieši pieveic slovēņus un garantē dalību Kontinentālā kausa fināla posmā
Jānis Šmēdiņš. Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš, Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis izcīnījuši otro uzvaru Turcijas pilsētā Izmirā notiekošajā Kontinentālā kausa izcīņas otrajā kārtā, pārspējot Slovēnijas izlasi. Tādējādi nopelnīta vieta turnīra pusfinālā kā arī Kontinentālā kausa fināla posmā.

Cīņā par uzvaru grupā Latvijas izlase mērojās spēkiem ar Slovēnijas pludmales volejbolistiem, kuri pirmajā duelī trīs spēlēs ar 2-1 pieveica Itālijas izlasi. Latvijas un Slovēnijas dueli ievadīja Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa cīņa pret Crtomiru Bošņaku un Danielu Pokeršniku.

Slovēņus jau varēja uzskatīt par nopietnākiem pretiniekiem salīdzinājumā ar jau pieveiktajiem ungāriem. Neskatoties uz to, Samoilovam un Šmēdiņam bija jāparāda, kurš ir mača favorīts. Spēles pirmajā setā latviešiem izdevās būt pārākiema ar rezultātu 21:16. Otrajā setā slovēņi nespēja izrādīt sīvāku konkurenci, kā rezultātā Samoilovs un Šmēdiņš pus stundu ilgā mačā svinēja uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:13).

Pēc tam laukumā devās Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis, kuriem pretī stājās Nejcs Zemļaks un Jans Pokeršniks. Spēles sākums labāks padevās slovēņiem, kuri izvirzījās vadībā ar 9:4. Latviešiem ar atspēlēšanos nesekmējās - tieši otrādi, sanāca nonākt vēl lielākos iedzinējos. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 14:7. Seta turpinājumā cīņa ritēja līdzīgāk, bet tas arī nozīmēja to, ka Slovēnijas duets noturēja iegūto pārsvaru. Rinkevičs un Bedrītis zaudēja setu ar rezultātu 15:21.

Otro setu Latvijas duets sāka cerīgi, bet tad nonāca iedzinējos ar 2:5. Rinkevičs un Bedrītis spēja pietuvoties viena punkta atstatumā, bet sekoja vēl viens slovēņu izrāviens, dodot tiem četru punktu pārsvaru (9:5). Latvieši nedomāja padoties, līdz tehniskajam pārtraukuma sadeldējot deficītu līdz minimumam (10:11). Pēc pārtraukuma Rinkevičs un Bedrītis atjaunoja līdzsvaru uz tablo (12:12), kā arī izvirzījās vadībā (15:14). Seta galotnē latvieši ieguva sev tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru, ar otro setbumbu gūstot panākumu ar 21:19.

Trešā seta pirmajā trešdaļā cīņa ritēja punkts punktā, minimālā vadībā esot Latvijas duetam, bet tad slovēņi vadību pārņēma (6:5). Drīz vien Slovēnijas duets palielināja savu pārsvaru līdz trim punktiem, kas jau varēja būt izšķiroši (10:7). Rinkevičs un Bedrītis atkal parādīja cīņassparu, spējot atgūt zaudēto (12:12). Tādējādi spēles liktenis izšķīrās seta pašā galotnē, kas ievilkās, bet beidzās pie Latvijas dueta realizētās sestās setbumbas, ļaujot svinēt uzvaru ar 2-1 (15:21, 21:19, 20:18).

Līdz ar to Latvijas izlase pieveica Slovēniju divās spēlēs ar 2-0, izcīnīja vietu turnīra pusfinālā, kā arī garantēja vienu no piecām šajā turnīrā izspēlētajām vietām Kontinentālā kausa finālā Nīderlandes pilsētā Hāgā, kas risināsies no 23. līdz 26. jūnijam. Latvijas vīru dueti pusfināla dueli aizvadīs sestdien.