Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Graudiņas USC sāk ar divām uzvarām un iekļūst NCAA pusfinālā

Graudiņas USC sāk ar divām uzvarām un iekļūst NCAA pusfinālā
Tīna Graudiņa un Megana Krafta. Foto: USC Beach Volleyball

Alabamas kurortpilsētiņā Galfšorsā sākušās NCAA izslēgšanas spēles, kur uzaicinātas astoņas spēcīgākās vienības. Eiropas eksčempione Tīna Graudiņa un amerikāņu pirmkursniece Megana Krafta piektdien izcīnīja divas uzvaras, turklāt arī Dienvidkalifornijas Universitātes (USC) komanda apspēlēja "Cal Poly" (3-0) un "Florida State" (3-1), iekļūstot NCAA pusfinālā.

NCAA finālsacensību pirmajā duelī Losandželosas USC (#2) spēlēja pret Sanlūisobispo "Cal Poly" (#7). Spēcīgāko tandēmu mačā Tīna Graudiņa/Megana Krafta eksaminēja Emīliju Soniju/Meisiju Gorodonu. Starta seta sākumā ESPNU tiešraidē tika paziņots, ka Graudiņa ir visu laiku pirmā NCAA pludmales volejboliste, kura kvalificējusies olimpiskajām spēlēm. Oponente netrāpīja laukumā (7:5), pēc tam USC meitenes kārtīgi pacīnījās, un Graudiņa panāca 8:5. Krafta paņēma aizsardzībā un noformēja 9:5. Pretiniece netrāpīja laukumā (16:9), savukārt Graudiņa bija īstajā vietā aizsardzībā un iesita spēcīgi - 17:9. Tādējādi pirmajā setā sanāca pārliecinošs panākums - 21:13.

NCAA finālsacensībās tandēmam jācenšas uzvarēt ātri, jo citādi var sanākt, ka tavu spēli neieskaita - kad komanda sakrāj trīs uzvaras, tad attiecīgo duetu nepabeigtās spēles vairs netiek turpinātas (uzvara var būt ar 3-0, 3-1 vai 3-2). Tā ir atšķirība no regulārās sezonas, kad varēja uzvarēt ar 5-0, 4-1 vai 3-2.

Kad "mūsējās" sāka otro setu, tad USC divu citu duetu spēlēs notikumi bija attīstījušies tālāk, tādējādi Graudiņai un Kraftai vajadzēja pasteigties. Graudiņa nospēlēja aizsardzībā un iesita precīzi - 5:4. Sarežģītā situācijā latviete tupus stāvoklī pieņēma lēmumu atmuguriski no apakšas sist pāri tīklam, bumba piezemējās dažus centimetrus pirms pretinieču gala līnijas - 8:6. Tehniskajā pārtraukumā (12:9) "mūsējām" joprojām bija trešā vieta pēc notikumu attīstības, salīdzinot ar citiem laukumiem. "Cal Poly" spēlētāja izsita autā (15:11), pēc tam Graudiņa nobloķēja (16:11). USC izvirzījās vadībā ar 2-0, tādējādi komandas uzvarai bija vajadzīgs vairs tikai viens panākums, un to izcīnīja tieši Graudiņa/Krafta. Latvietes bloks deva 20:16, bet pēc Kraftas sitiena (21:17) atskanēja sirēna, kas vēstīja par USC uzvaru ar 3-0.

.

Nākamajā duelī USC (#2) ar 3-1 uzvarēja Talahasī "Florida State" (#3). Spēcīgāko tandēmu mačā Tīna Graudiņa/Megana Krafta spēlēja pret Elainu Čakoni/Madiju Andersoni. Starta setā mūsējas nonāca iedzinējos - 5:7, 6:9. Graudiņa triumfēja virs tīkla (8:9), savukārt Krafta paņēma aizsardzībā un noformēja (9:9), kā arī sekmīgi noslēdza nākamo izspēli. Graudiņai divi eisi (15:10), pēc tam viņa ar otro piegājienu uzvarēja virs tīkla (18:12). Tādējādi pirmajā setā uzvara ar 21:15. Nākamā nogriežņa sākumā Graudiņa izpildīja eisu (8:5), bet pretiniece izsita autā - 9:5. Krafta bija īstajā vietā aizsardzībā un panāca 11:6, savukārt floridiete iesita tīklā (14:7). Līdz ar to panākums arī otrajā setā - 21:13.

.

Sacensību norises vietā ir salīdzinoši ciets smilšu segums, kas ir Graudiņas pārstāvētās sitēju komandas priekšrocība. Savukārt vējš tur izdevīgs bumbas kontrolētāju komandām.

Graudiņa un Krafta ir nominālās bloķētājas, tagad abas spēlē gan blokā, gan aizsardzībā.

NCAA pusfināls sāksies pusnaktī uz svētdienu - USC (#2) spēkosies ar "Loyola Marymount" (#5), kas sensacionāli nosūtīja UCLA (#1) uz zaudētāju zaru.

Izmantotie resursi:
NCAA Bracket
usctrojans.com


, 2021-05-08 02:01, pirms 3 gadiem
tā neko bilde
, 2021-05-08 02:05, pirms 3 gadiem
vēl divas uzvaras un tad būs OK
, 2021-05-08 07:29, pirms 3 gadiem
ikri rakstīja: tā neko bilde
Vācieši sajūsmā!
, 2021-05-08 13:36, pirms 3 gadiem
Hail?
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk) - tiešraide būs šajā rakstā!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.