Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Sportacentrs

Fokerots: "Nebija atbildība tik liela, tāpēc jutos diezgan brīvi uz laukuma"

Fokerots: "Nebija atbildība tik liela, tāpēc jutos diezgan brīvi uz laukuma"
Artūrs Rinkevičs un Kristians Fokerots. Foto: LVF

Pludmales volejbola “DEPO Open 2022” sacensības norit pilnā sparā. Drīzumā gaidāms nākamais posms Cēsīs, kurā notiks kāda pavisam interesanta un neredzēta spēle, “Radio SWH” raidījumā “Vakara sporta stunda” atklāja sacensību koordinators Edgars Zaiženijs. Tāpat raidījumā viesojās “Saulkrastu kokteiļa” uzvarētājs un vērtīgākais spēlētājs, Eiropas U22 vicečempions Kristians Fokerots, kurš pastāstīja par Saulkrastos aizvadīto spēli un sporta veida izvēli

“Godīgi sakot, pēc pirmā seta es jau sāku domāt, kāpēc es visus draugus esmu uzaicinājis,” par “Saulkrastu kokteiļa” spēli atklāja pludmales volejbolists Fokerots, “Otrajā setā mēs kaut kā brīvāk sākām spēlēt paši, emocijas vairāk parādījās, tad tā spēle kaut kā pati no sevis aizgāja.”

Jaunais volejbolists, kuram ir tikai 17 gadu, atzina, ka, iespējams, panākumu atslēga slēpusies tajā, ka viņam nav bijusi tik liela atbildības sajūta, spēlējot ar profesionāļiem: “Varbūt tā arī ir tā panākumu atslēga tajā brīdī, kad man kā 17 gadīgam jaunietim spēlēt pret jau profesionāļiem, man nebija tā atbildība tik liela, tāpēc es jutos diezgan brīvi uz laukuma.” Taujāts par to, vai izvēle par labu kādam no sporta veidiem, kuri Fokerotam padodas, piemēram, klasiskais volejbols un basketbols, viņš norādīja: “Šobrīd es esmu uz simts procentiem pludmales volejbolā. Nav pagaidām tādu domu kaut ko mainīt.”

Savukārt par gaidāmo Cēsu posmu, kas norisināsies no 8. līdz 10. jūlijam, sacensību koordinators Edgars Zaiženijs atklāja, ka tajā būs tikai Latvijas pāri, taču tas it nemaz nemazinās intrigu. Gaidītākā pasākuma odziņa notiks sestdienas vakarā. “Kopš jūnija beigām klasiskā volejbola izlase ir sākusi gatavoties Eiropas čempionāta atlases sacensībām, kas būs augustā. Treniņprocesa ietvaros puiši izaicina pludmales volejbola izlasi. Tātad sestdien plkst. 20.00 Cēsu olimpiskā centra stadionā, smiltīs – četri pret četri,” stāsta Zaiženijs. Spēlē pēc klasiskā volejbola noteikumiem piedalīsies Ozoliņš, Šmits, Platačs, Ramanis (klasiskā volejbola komanda) pret Toču, Fokerotu, Bedrīti un Rinkeviču (pludmales volejbola komanda).


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.