Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbola U-20 izlase dodas ceļā uz EČ Turcijā

Jānis Celmiņš

Latvijas pludmales volejbola U-20 izlase dodas ceļā uz EČ Turcijā
Foto: LVF

Latvijas pludmales volejbola izlase U-20 vecuma grupā šodien devās ceļā uz Eiropas Čempionātu, kas, laika posmā no 08. – 11. jūlijam, norisināsies Turcijā, pilsētā Izmir. Izlases sastāvā meitenēm šogad divas komandas - Varvara Brailko / Anete Namiķe un Anija Ozoliņa / Krista Paegle, taču zēnu konkurencē Latviju pārstāvēt dodas Kārlis Ābelītis / Dāvis Teteris, diemžēl puišu otrais pāris sacensībās neiekļuva, paliekot kā ceturtie Rezerves sarakstā.

Čempionāta gatavošanās posms tika uzsākts uzreiz pēc Jāņiem, t.i. 25. jūnijā, kad izlase devās uz nometni Ventspilī, kā arī šajā laikā tika aizvadīts U-20 Latvijas jaunatnes pludmales volejbola čempionāta pirmais posms.

Zēnu dueta treneris Lauris Iecelnieks par sagatavošanās posmu saka, ka tas bija smags, taču labi pārdomāts, kā galveno atzīmējot to, ka visi ir veseli un gatavi turpmākajam darbam visas vasaras garumā. Arī meiteņu izlases treneris Aigars Birzulis pievienojās Laura teiktajam, vien piebilstot, ka viss notika pa soļiem un ir apmierināti ar darbu.

Par treniņnomenti Dāvis Teteris saka: “Vairākas dienas esam pavadījuši Ventspilī, kārtīgi strādājuši, vairākas stundas pavadījuši pludmalē. Cerams, ka atmaksāsies.” Kopumā jaunieši ir gatavi startam Eiropas Čempionātam Turcijā, kurā zēnu komanda ir izlikta ar 6. kārtas numuru, meitenēm Varvara Brailko / Anete Namiķe ar 3. numuru, taču duets Anija Ozoliņa / Krista Paegle šobrīd ir pirmā meiteņu komanda “aiz strīpas” un atrodas rezervju sarakstā – uz sacensībām meitenes dodas ar cerību, ka pirms turnīra sākuma, “Pirms sacensību pārbaužu” laikā, kāda no komandām nebūs ieradusies un vieta tiks Latvijas komandai.

Turnīrs norisināsies pēc šāda grafika:

Pamatturnīrs: grupu spēles (1. un 2. raunds) 08.07.2021.
Pamatturnīrs: grupu spēles (3. un 4. raunds) 09.07.2021.
Izslēgšanas spēles: 10.07.2021 no plkst. 09:00 – 20:00
Pusfināla un fināla spēles: 11.07.2021.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija