Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Samoilovu un Šmēdiņu turpmāk trenēs itālis Solustri un latvietis Finsters

Samoilovu un Šmēdiņu turpmāk trenēs itālis Solustri un latvietis Finsters
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Antonina Mitrofanova / facebook.com

Par Latvijas pludmales volejbola dueta Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš galveno treneri turpmāk strādās itāļu speciālists Marko Solustri. Ar viņu vienošanās panākta uz astoņiem mēnešiem.

Janvāra vidū Samoilovs un Šmēdiņš dosies uz mēnesi ilgu treniņnometni, kas norisināsies Riodežaneiro, un tur kopā ar komandu strādās Solustri. 60 gadus vecais speciālists ir arī Adriana Karambulas un Enriko Rosi galvenais treneris, un turnīros uzmanība tiks veltīta arī Itālijas duetam.

“Protams, ir grūts lēmums, gan man, gan manam tēvam. Bet sportā bieži ir situācijas, kad atlētam ir jāpārrauj "nabas saite” ar vecākiem, lai turpinātos progress. Ar pozitīvu satraukumu gaidu jauno sezonu pie jaunā trenera. Gatavošanos uzsāksim janvāra vidū Riodežaneiro, pēc tam dosimies uz Romu. Gada pirmais turnīrs paredzēts marta sākumā Irānā. Plānojam startēt visos FIVB četru un piecu zvaigžņu turnīros, kā arī dažos triju zvaigžņu, kā piemēram Jūrmalā. Tāpat, kamēr nebūs garantēta mūsu dalība Tokijā, spēlēsim arī kontinentālajos kausos,” saka Aleksandrs Samoilovs.

Solustri palīgs būs Rihards Finsters, kurš Latvijas pludmales volejbola publikai ir labi pazīstams. Kā treneris viņš iepriekš vairāk strādājis ar jauniešiem. Ņemot vērā Solustri apstākļus, Finsters duetam vairāk palīdzēs turnīros – gan ar tehniskajām (filmēšana), gan ar taktiskajām (statistika) lietām.

“Pēc pagājušās sezonas, kas nebija pārāk veiksmīga, nolēmām, ka komandā nepieciešamas kādas pārmaiņas, jaunas vēsmas. Daudz speciālistu, kas atbilstu mūsu pieredzei un līmenim, nav. Ar Marko jau sen bijām pazīstami, zinājām viņa lielo pieredzi, attieksmi pret darbu un panākumus pludmales volejbolā. Tāpēc viņš bija kandidātu shortlistā. Iepazīstot treneri tuvāk, uzklausot viņa spēles filozofiju, kā arī prasības, esam pieņēmuši lēmumu Olimpiskajā sezonā strādāt ar Solustri. Paldies Genādijam par ieguldīto darbu," klāsta Jānis Šmēdiņš.

Samoilovs un Šmēdiņš pagaidām nav kvalificējušies 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Šajā sezonā uzsvars tiks likts uz dalību Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīros, un galvenais mērķis ir došanās uz Japānu. Ar treneri vienošanās panākta uz astoņiem mēnešiem jeb vienu sezonu.

Solustri iepriekš ir strādājis arī ar Austrijas, Vācijas, Krievijas un Japānas pludmales volejbolistiem.


, 2020-01-06 15:46, pirms 4 gadiem
Jā, īsi pirms pensionēšanās ir jāpārgriež nabas saite. Jauns trends sporta pasaulē #seniorisms
, 2020-01-07 16:48, pirms 4 gadiem
Lēmums, iznākums pilnīgi loģisks un pareizs.
Respektīvi, ja trenerim ir divi pāri ar ceļazīmi un viens pāris, kurš spēlē kā pārēdušies suņi, tad kapēc, lai gremdētu tos ar ceļazīmi? Lai terneris turpina darbu ar labākajiem pēc plāna un nespējniekiem lai ir cits motivators, varbūt, ka kaut kas saslēdzas un vēl pēdējo rūcienu izdodas panākt...
, 2020-01-08 16:51, pirms 4 gadiem
Cik noprotu , Finisters aktīvajām sporta gaitām ir licis mieru. Pareizi vien ir , jo neviens jau neizrādainteresi spēlēt kopā ar tādu tipu.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.