Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Fokerots un Auziņš cīnīsies par Eiropas U18 čempionāta bronzu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Fokerots un Auziņš cīnīsies par Eiropas U18 čempionāta bronzu
Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš. Foto: CEV

Slovēnijā notiekošajā Eiropas U18 čempionātā pludmales volejbolā zaudējumu pusfinālā piedzīvojuši Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš. Tādējādi Latvijas duets cīnīsies par bronzas godalgām.

Jau pirms turnīra tika paredzēts, ka Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš varētu cīnīties par godalgām. Latvieši uzvarēja savā grupā, kas ļāva uzreiz iekļūt astotdaļfinālā, bet nākamajās divās spēlēs izcīnītās uzvaras ļāva iekļūt pusfinālā, kurā pretī stājās ar otro numuru izliktie Krievijas pludmales volejbolisti Vladislavs Pančenko un Ivans Čuprinovs.

Spēles sākumā latvieši nenospēlēja gan labi, pēc pāris kļūdām nonākot iedzinējos ar 1:4. Atspēlēt zaudēto palīdzēja ļoti labā spēlē aizsardzībā (4:4). Sekoja vēl pāris nepārliecinoši uzbrukumi no Latvijas pludmales volejbolistu puses, ko krievi nedomājot izmantoja (4:8). Abi dueti nereti aizvadīja garākas izspēles, bet paviršāk uzbrukumā spēlēja Fokerots un Auziņš. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 8:13. Seta turpinājumā latviešiem izdevās sadeldēt sešu punktu deficītu uz pusi (13:16). Čuprinovs ar sekmīgu spēli aizsardzībā atjaunoja piecu punktu pārsvaru, bet Fokerots atzīmējās ar eisu (15:18). Līdz seta beigām latvieši nespēja veikt vēl vienu izrāvienu, zaudējot setu ar 17:21.

Otro setu dueti sāka līdzīgi, bet tad krievi veica izrāvienu un piespieda latviešus ņemt pārtraukumu (6:3). Pēc pārtraukuma sekmīgi blokā nospēlēja Pančenko, vēl palielinot rezultāta starpību. Krievi ik pa laikam nodemonstrēja savu tehnisko arsenālu, kam Latvijas duets līdz galam nebija gatavs. Pirms tehniskā pārtraukuma Čuprinovs apspēlēja latviešus ar meistarīgu māņu sitienu, palielinot rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (13:8). Pēc pārtraukuma Auziņš netika galā ar Pančenko servi, bet nākamajās izspēlēs nedaudz pietrūka, lai paceltu bumbu aizsardzībā. Fokerots centās uzņemties spēli uzbrukumā, bet atspēlēt lielo deficītu neizdevās. Fokerots un Auziņš zaudēja spēli ar 0-2 (17:21, 14:21).

Līdz ar to Latvijas pludmales volejbolisti plkst. 17:00 cīnīsies par bronzas medaļām. Viņu pretinieki būs austrieši Timo Hamarbergs un Tims Bergers, kuri otrā pusfinālā trīs setu cīņā ar 1-2 (18:21, 21:17, 11:15) piekāpās poļiem Lejavam un Cahorovskim.