Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš izslēdz tuvākos konkurentus un pietuvojas dalībai OS

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš izslēdz tuvākos konkurentus un pietuvojas dalībai OS
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Čehijas pilsētā Ostravā notiekošajā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā svarīgu uzvaru izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 pieveica tuvākos konkurentus olimpiskajā rangā, čīliešus Marko un Estebanu Grimaltus, iekļūstot astotdaļfinālā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šorīt neizmantoja iespēju garantēt vietu astotdaļfinālā, zaudējot mājiniekiem Ondžejam Perušičam un Dāvidam Švaineram. Tas izslēgšanas turnīru lika sākt no pirmās kārtas, un izlozei labpatikās savest kopā pēdējās olimpiskās ceļazīmes tīkotājus, ko garantē vieta olimpiskajā rangā.

Pirms šī turnīra latviešiem bija 20 punktu deficīts no Čīles brālēniem Marko un Estebana Grimaltiem, kuriem šosezon nav sekmējies ar labu rezultātu uzstādīšanu. Lai latvieši apsteigtu čīliešus, vajadzīgs iekļūt vismaz ceturtdaļfinālā, vienlaicīgi atstājot viņus aiz muguras. Nu būs tāda iespēja savstarpējā duelī, bet, kā jau minēts, čīliešiem šajā cīņā ir divas dzīvības.

Favorīti šajā spēlē noteikti bija Samoilovs un Šmēdiņš, kuri zaudējuši čīliešiem tikai vienreiz, 2015. gadā. Pēdējā abu komandu tikšanās bija Kankunas četru zvaigžņu trešajā turnīrā, kad latvieši uzvarēja trīs setu cīņā ar 2-1 (21:14, 20:22, 17:15).

Abiem duetiem tik svarīgo spēli nedaudz labāk sāka čīlieši, izvirzoties vadībā ar 3:1. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad neatlaidīgi aizsardzībā nospēlēja latvieši, pārņemot vadību (8:7). Drīz vien čīlieši pēc Marko kļūdas uzbrukumā deva Latvijas duetam arī divu punktu pārsvaru, bet pirms tehniskā pārtraukuma Šmēdiņš pie tīkla izcīnīja vēl vienu punktu (12:9).

Seta otrajā pusē latvieši centās gūt punktus ar spēka uzbrukumiem, bet pēc pāris ne tiem labākajiem cēlieniem piezagās kļūdas, kas neļāva palielināt pārsvaru. Čīles duets tika pielaists divu punktu atstatumā, bet pirms seta galotnes ar bloku pret Marko atzīmējās Samoilovs (18:15). Čīlieši paņēma pārtraukumu, bet tas neko nedeva. Latvieši atspēlēja vēl vienu bumbu aizsardzībā, palielinot pārsvaru. Tādējādi panākums pirmajā setā nekur neizpalika - 21:17.

Otro setu ar eisu sāka Šmēdiņš, bet neilgi pēc tam Marko ar bloku deva minimālu vadību Čīles duetam (3:2). Tas tā palika vien uz brīdi, jo Šmēdiņš atzīmējās ar vēl divām lieliskām servēm, dodot Latvijas duetam divu punktu pārsvaru (5:3). Pārsvars uzreiz tika zaudēts, jo ar eisu atzīmējās arī Estebans. Čīlieši turpināja daudz uzbrukt ar viegliem māņu sitieniem, kas regulāri ļāva pacelt bumbas aizsardzībā. Pirms tehniskā pārtraukuma Šmēdiņš viegli nokārtoja pārejošo bumbu, dodot Latvijas duetam trīs punktu pārsvaru (10:7). Čīlieši paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Samoilovs vēlreiz atspēlēja bumbu aizsardzībā, palielinot pārsvaru.

Seta otrajā pusē Latvijas pludmales volejbolisti turpināja rādīt pārliecinošu sniegumu, neļaujot pretiniekiem ne uz brīdi atgriezties spēlē. Pēc Marko sitiena autā rezultāts kļuva 16:11, bet tad čīliešiem izdevās divus punktus atspēlēt. Latvijas duets drošības labad paņēma pārtraukumu, pēc kura noformēja uzvaru un tuvāko konkurentu izslēgšanu no turnīra - 2-0 (21:17, 21:15).

Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš nonākuši vienas uzvaras attālumā, lai teju garantētu vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs, jo vēl turnīrā par ceļazīmi cīnās nīderlandieši Vārenhorsts/Van de Velde (nepieciešams iekļūt vismaz finālā). Par vietu kārotajā ceturtdaļfinālā latviešiem būs jāspēkojas ar itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kas nebūs no vieglākajiem uzdevumiem. Astotdaļfināla spēle paredzēta sestdien, plkst. 10:50 2. laukumā.

  -3 [+] [-]

, 2021-06-04 17:54, pirms 3 gadiem
pret Lupo nav cerību

     [+] [-]

, 2021-06-04 18:15, pirms 3 gadiem
thekurmis rakstīja: pret Lupo nav cerību
nu nu...

https://en.volleyballworld.com/en/b...

  +6 [+] [-]

, 2021-06-04 18:23, pirms 3 gadiem
Nikolai/Lopo punkti vēl vajadzīgi? Ja nē, tad lai sūta savu itāļu treneri pirms mača ciemos ar koferīti un grapiņu
Slēpts komentārs: Taukmūlis

  +2 [+] [-]

, 2021-06-04 19:00, pirms 3 gadiem
eermss rakstīja: Nikolai/Lopo punkti vēl vajadzīgi? Ja nē, tad lai sūta savu itāļu treneri pirms mača ciemos ar koferīti un grapiņu
Pieņemu, ka jau darīts.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-04 19:20, pirms 3 gadiem
thekurmis rakstīja: pret Lupo nav cerību
Āksts

  -1 [+] [-]

, 2021-06-04 22:56, pirms 3 gadiem
Kādas viņiem tagad attiecības? Vairs nešņāc viens uz otru?

     [+] [-]

, 2021-06-05 00:11, pirms 3 gadiem
Objektīvi, mūsu labākais duets. Ar visām traumām un covid laiku ir smagi jācīnās tagad par tikšanu uz OS. Žēl, ka nākamajā kārtā tik neparocīgi pretinieki, bet jācer uz labāko.
Pļaviņš ar Toču godam nopelnīja ceļazīmi uz OS, bet tas nemaina faktu, ka viņi šobrīd ir uzskatāmi par otro pāri, ja skatās kaut vai pēdējās savstarpējās spēles un rezultātus kopumā.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-05 08:16, pirms 3 gadiem
eermss rakstīja: Nikolai/Lopo punkti vēl vajadzīgi? Ja nē, tad lai sūta savu itāļu treneri pirms mača ciemos ar koferīti un grapiņu
Bet bez jokiem- tas būtu tiešām vienīgais iemesls, lai attaisnotos itāļu trenera piesaistīšana. Cerams, ka tā būs noticis.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-05 11:17, pirms 3 gadiem
Olimpiādei atā, nu tas zābaks Samoilovs lai pievēršam kam citam, Jāni tik gremdē nost

     [+] [-]

, 2021-06-05 11:56, pirms 3 gadiem
reigans20 rakstīja: Olimpiādei atā, nu tas zābaks Samoilovs lai pievēršam kam citam, Jāni tik gremdē nost
Tā var pateikt tikai cilvēks, kurš spēli neskatījās vai no pludmales volejbola ir tik tālu, kā mēness debesīs.
Saša uz doto brīdi savā formā objektīvi ir labākais LV pludmales volejbolists, lai arī cik ļoti heiteriem tas nepatiktu un būtu goda lieta to neatzīt, jo tas taču ir matainais lauva..

     [+] [-]

, 2021-06-05 12:35, pirms 3 gadiem
Stikla desa tu esi tas kas nekā nesaprot no šīs spēles, labi Jānis neaizvadīja to labāko spēli, bet ar tādiem cēlieniem kā tas matainais nejēga ceļ neko labāk nevar gribēt, Jāni pa šiem gadiem ir izbesījis ka neko nevar sasniegt ar šādu pārinieku, te ir jāšķiras un jāmēģina ar Toču, un es domāju ka tā arī būs pēc olimpiādes,

     [+] [-]

, 2021-06-05 12:53, pirms 3 gadiem
reigans20 rakstīja: ....labi Jānis neaizvadīja to labāko spēli, bet ar tādiem cēlieniem kā tas matainais nejēga ceļ neko labāk nevar gribēt, Jāni pa šiem gadiem ir izbesījis ka neko nevar sasniegt ar šādu pārinieku, te ir jāšķiras un jāmēģina ar Toču, un es domāju ka tā arī būs pēc olimpiādes,
Tieši tā, neaizvadīja un jau kuro turnīru pēc kārtas. Diemžēl šajā vecumā ar talantu vairs tikai neizbraukt.
Laiki mainās, tāpat arī spēlētāji, apēd savu sāpi pret plikpaurību un atzīsti to.

     [+] [-]

, 2021-06-05 22:30, pirms 3 gadiem
Man ar matiem viss ok, atradies Samoilova aizstāvis, nu nav viņš pasaules līmeņa spēlmanis, bez Jāņa viņš nebij nekas īpašš, viduvējība, pie mūsdienu spēles viņš nekam neder ne spēka spēlē ne atlētismā, ne viņš labs blokā, ne aizsardzībā., kontinentālais kauss būs pēdējais kopīgais turnīrs, vsz es tā ceru, jobet tenav nākotnes