Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Uz U19 un U21 pasaules čempionātiem dodas trīs Latvijas dueti

Uz U19 un U21 pasaules čempionātiem dodas trīs Latvijas dueti
Foto: Renārs Koris

Piektdien uz Taizemi, kur nākamajā nedēļā notiks pasaules U19 un U21 čempionāti, devušies trīs Latvijas jauno pludmales volejbolistu dueti.

Latviju Taizemē pārstāvēs divu dāmu pāri - Varvara Brailko/Anete Namiķe un Beāte Liepājniece/Anija Ozoliņa. Savukārt vīru sacīkstēs startēs duets Olivers Bulgačs/Dāvis Teteris. Visi trīs pāri startēs gan U19, gan U21 čempionātā. Jāpiemin, ka ņemot vēra to, ka sacensības vairākkārt tika pārceltas, tajās drīkstēs startēt jaunieši, kas ir nedaudz pārsniedz noteiktās U grupas vecuma slieksni.

Sieviešu komanda Liepājniece/Ozoliņa uz pasaules čempionātu dosies trenera Toma Šmēdiņa vadībā, asistējot menedžerim Aināram Sokam. Namiķei un Brailko sava trenera līdzi nebūs, tāpēc viņām palīdzēs gan Toms Šmēdiņš, gan Atvars Vilde, kurš ir Rīgas volejbola skolas un Pludmales volejbola halles Pafbet/O-Sands komandas Bulgačs/Teteris treneris.

Pasaules U19 čempionātam vajadzēja notikt jau 2019. gadā, taču tas tika atlikts Covid-19 pandēmijas dēļ, tāpat kā Tokijas olimpiskās spēles.

Dalībnieču atlasi pasaules čempionātam paskaidroja treneris Toms Šmēdiņš: "Namiķe un Brailko ir šobrīd spēcīgākās Latvijas pludmales volejbolistes abās vecuma grupās, bet VPVK “Bloks” pārstāves Liepājniece un Ozoliņa uzvarēja atlases spēles."

"Namiķe tikko ir atbraukusi no ASV, bet Brailko gatavojās Latvijā, trenera Riharda Finstera vadībā. Ar Liepājnieci un Ozoliņu esam trenējušies nepilnas divas nedēļas oktobrī un tāpat arī novembrī. Tāpat ar Beāti un Aniju desmit dienas bijām arī Maljorkā notikušajā Beach Box Camps, ko organizē Aleksandrs Samoilovs,” ieskicēja Šmēdiņš.

"Jāredz, kādi esam uz kopējā fona un kas Covid-19 apstākļos atbrauks uz sacensībām. Anijai un Beātei U-19 sacensībās pirmais mērķis ir pamatturnīra sasniegšana. Tas nav vieglākais uzdevums, jo kvalifikācijā var trāpīties pretī viena spēcīga komanda, un turnīrs ir beidzies. Viņām tas būs pirmais starptautiskais turnīrs. Pēc tam domāsim par izkļūšanu no grupas un tālākajām spēlēm," izklāsta treneris. "Redzēsim, cik psiholoģiski viņas būs gatavas, jo tehniski daudz esam strādājuši. Viņas turklāt ir jaunākas par konkurentēm, jo viņām ir tikai 18 gadi. Arī Anetei un Varvarai, kuras U-19 sacensības sāks pamatturnīrā, svarīgi būs risināt uzdevumus pakāpeniski, no sākuma mēģinot uzvarēt grupā."

"Piektdien lidojam, Taizemē veicam Covid-19 testu, dienu pavadām karantīnā, svētdien patrenēsimies un nākamajā dienā jau spēlēsim," par laika grafiku saka Šmēdiņš.

Tikmēr par puišiem Atvars Vilde uzsvēra: “Šis turnīrs ir mērķis, uz ko ejam divus gadus. Beidzot tas ir sasniegts, jo čempionāts vairākkārt tika pārcelts. Lielāks uzsvars uz gatavošanos sacensībām ir no septembra, kad kļuva zināms, ka turnīrs notiks."

“Manuprāt, gatavošanās periodā esam par kādiem 99% izdarījuši visu iespējamo, ņemot vērā ierobežojumus. Protams, galvenais ir U19 turnīrs. Tas būs atbilstoši puišu vecumam. To nāksies sākt ar kvalifikāciju, kur esam izlikti ar sesto numuru. Turnīra dalībnieku sastāvs ir spēcīgs, un tāpat ir arī kvalifikācijā. Vispirms jātiek pamatsacensībās, tad jācīnās par uzvaru grupā, pēc tam – par iekļūšanu labāko sešiniekā – astotniekā."

"U21 turnīrā esam pamatsacensībās. Tas vairāk būs pieredzei. Protams, cīnīsimies par uzvaru grupā, kā arī tālāk, bet minimālais uzdevums ir tikt ārā no grupas. Tas ir ieguldījums nākotnē," saka Vilde, uzsverot, ka viņš cer, ka šie puiši nākotnē par sevi vēl liks runāt.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.