Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Šerifs/Ahmeds izmanto norvēģu nespēlēšanu, spraigā dāmu finālā zelts austrālietēm

Šerifs/Ahmeds izmanto norvēģu nespēlēšanu, spraigā dāmu finālā zelts austrālietēm
Šerifs un Ahmeds. Foto: FIVB

Meksikas pilsētā Kankunā noslēdzies trešais četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Vīru konkurencē ar trešo piegājienu titulu izcīnīja Šerifs un Ahmeds no Kataras, bet sieviešu turnīrā brazīlietēm Agatai un Dudai pie otrā titula neļāva tikt austrālietes Talikva Klensija un Mariafe Artačo.

Noslēdzošo turnīra dienu, kā ierasts, sāka vīri ar bronzas maču, kurā Adrians Karambula un Enriko Rosi mērojās spēkiem ar Niku Lusenu un Filu Dalhauzeru no ASV. Spēles pirmajā setā ātri divu punktu pārsvaru ieguva Itālijas duets, bet kā vadību pārņēma Lusena un Dalhauzers, tā to vairs neatdeva pretiniekiem. Vairākas reizes tika panākts neizšķirts, tostarp seta galotnē, bet prasmīgāki bija ASV pludmales volejbolisti (21:19). Otrais sets sākās ar 6:0 izrāvienu ASV dueta izpildījumā, intrigai tā arī nerodoties. Rezultāta starpība sasniedza arī 10 punktus, Lusenam un Dalhauzeram svinot uzvaru spēlē ar 2-0 (21:19, 21:15).

Vīru turnīra finālā trešo turnīru pēc kārtas iekļuva Šerihs Jounouse un Ahmeds Tidžans, bet ierastos pretiniekus, norvēģus Andersu Molu un Kristianu Sēremu, nomainīja krievi Iļja Ļeškukovs un Konstantīns Semjonovs. Spēli ļoti labi sāka Šerifs, tiekot pie trim blokiem un dodot Kataras pārim četru punktu pārsvaru (7:3). Drīz vien pārsvars sasniedza arī piecus punktus, Kataras duetam turpinot dominēt laukumā. Krievi vien epizodiski spēja ko saniegt laukumā, bet bieži vien viņu sniegumā bija vērojama vienaldzība. Bez pārsteigumiem Kataras duets uzvarēja pirmo setu ar 21:15.

Otrā seta ievadā Ahmeds ar spēli aizsardzībā uzreiz noformēja divu punktu vadību, bet pēc tam pārliecinoši darbojās uzbrukumā, jo Krievijas duets pamainīja stratēģiju, vairs ar servi netraucējot Šerifu. Tieši Kataras duetam izdevās veikt nākamo izrāvienu, pēc Semjonova un Ļešukova kļūdām rezultātam kļūstot 14:7. Krievijas duets savās darbībās un attieksmē jau bija pacēlis balto karogu. Spēles turpinājums bija formalitāte, Šerifam un Ahmedam ar trešo piegājienu triumfējot Kankunas smiltīs - 2-0 (21:15, 21:12).

Sieviešu turnīra finālā par otro titulu pēc kārtas cīnījās brazīlietes Agata un Duda. Viņām konkurenci izrādīja Talikva Klensija un Mariafe Artačo no Austrālijas. Spēle sākās ar komandu līdzīgu spēkošanos, bet tad Klensijai padevās pāris labas serves, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 13:8. Brazīlietes seta otrajā pusē sāka atspēleties, panākot izlīdzinājumu (15:15). Seta galotnē Austrālijas duetam izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru, bet tikpat ātri to zaudēja. Duda ar ļoti labu spēli aizsardzībā izvirzīja vadībā Brazīlijas duets, bet izšķirošā brīdī kļūdījās Klensija, ļaujot pretiniecēm uzvarēt pirmo setu - 21:19.

Otrajā setā Agata labi nospēlēja blokā, kas brazīlietēm ļāva izvirzīties vadībā ar 10:5. Brazīlietes ar spēcīgiem uzbrukumiem nedeva pretiniecēm cerības aizsardzībā, tādējādi saglabājot komfortbalo pārsvaru (13:8). Pēc tehniskā pārtraukuma komandas turpināja labi spēlēt pie pretinieču serves, bet tad Duda nospēlēja aizsardzībā un vēl par punktu palielināja savu pārsvaru. Klensija spēja atzīmēties ar trim blokiem, kas deva cerības austrālietēm. Brazīlietēm sākās probēmas servju uzņemšanā, kas beidzās ar to, ka austrālietes pārņēma vadību un ieguva setbumbu. Brīdi vēlāk Klensija pie tīkla nokārtoja arī uzvaru setā - 22:20.

Līdz ar to priekšā bija izšķirošais, trešais sets. To ar diviem punktiem guva brazīlietes, kad ar eisu atzīmējās Duda. Brazīlietes spēja saņemties un parādīja, ka vājuma brīdis ir pārvarēts (6:2). Pēc kāda laika Klensija ar diviem blokiem atgrieza austrālietes spēlē (6:7). Brīdi vēlāk rezultāts kļuva neizšķirts, kas solīja interesantu seta otro pusi. Austrālietes uzreiz ieguva divu punktu pārsvara, to nenoturēja, bet tāpāt ieguva setbumbu. Pēc tiesneša kļūdas setbumba palika nerealizēta, bet ar otro piegājienu kļūdījās Agata, Klensijai un Artačo triumfējot turnīrā - 2-1 (19:21, 22:20, 16:14).

Dāmu cīņā par bronzu otro turnīru pēc kārtas piedalījās Eiprila Rosa un Aleksandra Klainmena no ASV, kurām pretī stājās pasaules čempiones Sāra Pavana un Melisa Humana-Paradesa no Kanādas. Pirmajā setā ASV duets dominēja, iekrājot arī septiņu punktu pārsvaru. Kanādietes nepadevās, seta otrajā pusē deldēja deficītu, bet līdz galam atspēlēties nespēja (21:16). Otrajā setā Klainmena turpināja dominēt cīņās pie tīkla, kas ASV duetam pēc atrašanās iedzinējos ļāva iegūt piecu punktu pārsvaru. Seta otrajā pusē cīņa izlīdzinājās, bet Rosa un Klainmena kontrolēja cīņas gaitu, pārliecinoši uzvarot bronzas mačā otro nedēļu pēc kārtas - 2-0 (21:16, 21:15).

Pēc Kankunas trīs turnīru maratona pludmales volejbolistiem būs trīs nedēļas, lai atjaunotos un pilnvērtīgi sagatavotos četru zvaigžņu turnīram Krievijas pilsētā Sočos, kas sāksies 26. maijā.


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.