Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Regža atzīst EČ favorītu pārākumu

Pļaviņš un Regža atzīst EČ favorītu pārākumu
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: CEV

Pēc nesekmīga spēles sākuma cienījamu maču Eiropas čempionātā aizvadījuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Latvieši ar 0-2 (18:21, 19:21) piekāpās vieniem no turnīra favorītiem, Aleksandram Brūveram un Robertam Mēvsenam no Nīderlandes.

Pēc nepatīkamā zaudējuma Francijas duetam pirmajā mačā Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža šodien turpināja Eiropas čempionātu ar spēli pret vieniem no turnīra favorītiem, ar otro numuru izliktajiem nīderlandiešiem Aleksandru Brūveru un Robertu Mēvsenu, kuri savā pirmajā mačā ar 2-0 (21:19, 21:14) pārspēja grieķus Kotsilianosu un Zoupani.

Spēli labi iesāka latvieši, vispirms ar aktīvu spēli izcīnot pirmo punktu, bet uzreiz pēc tam Mēvsenu blokā noķerot Regžam. Ilgi gan pārsvaru noturēt neizdevās, Mēvsenam panākot izlīdzinājumu (3:3). Drīz pēc tam sekoja arī divas lieliskas Brūvera serves, ar kurām netika galā Regža, kas nīderlandiešiem deva jau divu punktu pārsvaru. Brūvers seta pirmajā pusē demonstrēja lielisku sniegumu, tiekot pie sava otrā eisa un izvelkot teju mirušu bumbu aizsardzībā. Rezultāta starpība sasniedza četrus punktus, liekot latviešiem ņemt pārtraukumu. Pēc pārtraukuma ar bloku izcēlās Mēvsens, turpinot Nīderlandes dueta izrāvienu. Līdz tehniskajam pārtraukumam pirmais sets no latviešu perspektīvas jau bija norakstāms - 7:13.

Seta otrajā pusē sniegumu uzlabot neizdevās. Rezultāta starpība pieauga līdz septiņiem punktiem, latviešiem ar grūtībām apspēlējot Mēvsena bloku. Mārtiņam Pļaviņam izdevās atzīmēties ar eisu, pēc kura nīderlandieši paņēma pārtraukumu (14:18). Līdz seta beigām gan Pļaviņš, gan Regža pārsteidza pretiniekus ar servēm, atspēlēja vairākus punktus, bet ar to nepietika. Pirmais sets zaudēts ar 18:21.

Otro setu ar eisu sāka Pļaviņš, bet nākamo servi raidīja tālu autā. Drīz pēc tam Pļaviņš labi nospēlēja aizsardzībā, panākot arī divu punktu pārsvaru (4:2). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, līdz Pļaviņš kļūdījās māņu sitienā, rezultātam kļūstot neizšķirtam (8:8). Līdz tehniskajam pārtraukumam situācija nemainījās, tajā vadībā ejot latviešiem - 11:10.

Neilgi pēc atgriešanās laukumā Brūvers izcēlās ar eisu, bet pēc tam Mēvsens labi nospēlēja pie tīkla, izvirzot Nīderlandes duetu vadībā ar 15:13. Atbildi sniedza Regža, ar kura servi netika galā Mēvsens (15:15). Mēvsens turpināja spēlēt nepārliecinoši un tikai par mata tiesu izglābās no tā, lai dotu Latvijas duetam divu punktu pārsvaru. Pēc tam ar divām ļoti labām servēm izcēlās Brūvers, piespiežot latviešus kļūdīties. Pļaviņš un Regža seta izskaņā tomēr atspēlēja divu punktu deficītu, turoties spēlē. Pirmās mačbumbas izspēlē lieliski aizsardzībā nospēlēja Brūvers, noturot bumbu spēlē, bet otrajā uzbrukumā latvieši kļūdījās, zaudējot maču ar 0-2 (18:21, 19:21).

Lai nenoslēgtu Eiropas čempionātu pēc trīs spēlēm, Pļaviņam un Regžam rīt noteikti būs vajadzīga uzvara pār grieķiem Georgiosu Kotsilianosu un Nikosu Zoupani, kuri savu otro maču aizvadīs uzreiz pēc šīs spēles. Latviešiem izšķirošā spēle rīt sāksies plkst. 10:40 pēc Latvijas laika 2. laukumā.


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.