Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Pļaviņš: "Septembra turnīri ir saules stariņš, kas dod motivāciju trenēties"

Pļaviņš: "Septembra turnīri ir saules stariņš, kas dod motivāciju trenēties"
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: Mikus Kļaviņš, Latvijas Olimpiskā komiteja

"Sportacentrs.com TV" sporta sarunu šovā "eXi" olimpisko spēļu bronzas medaļnieks pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš atklāj, ka šogad un nākamgad grib spēlēt, bet pēc tam būs jāskatās. Ja vairs nespēs tikt pamatturnīros un pretendēt uz olimpiskajām spēlēm, tad jābeidz karjera.

Vasaras mēnešos Pasaules tūres sacensības, visticamāk, nenotiks, savukārt no 1. septembra kalendārs vēl nav zināms. 2018. gada septembrī notika FIVB Pasaules tūrē neietilpstošie šova turnīri "King of the Court". Tagad organizatori ir sazinājušies ar FIVB un plāno, ka 2020. gadā no septembra sākuma risināsies "King of the Court" trīs posmi - Beļģijā, Amerikā un kaut kur vēl, informē Mārtiņš Pļaviņš. "Šis ir saules stariņš, kas dod motivāciju trenēties un gatavoties. Ja septembrī atsāksies, tad FIVB noteikti ieliks kādus savus turnīrus. Parasti oktobrī un novembrī ir tālie posmi, piemēram, Meksikā, Brazīlijā, Ķīnā, Amerikā. Ļoti ceru, ka ar to vīrusu tiksim galā. Tātad gatavojamies uz septembri."

Pēc atgriešanās dzimtenē Pļaviņš tagad "izbauda pašiozolāciju" un gaida 12. maiju, kad varētu būt kaut kādas izmaiņas saistībā ar valstī ieviesto ārkārtas stāvokli. Pludmales volejbolisti nevar pilnvērtīgi trenēties un spēlēt, ja ir jāievēro divu metru distance. Vajadzīgas arī svaru zāles, kur strādāt pie fiziskās sagatavotības.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ šī sezona nenotiek. Ko pludmales volejbolistam tas nozīme finansiāli? "Pie labas dzīves pierod ātri. Bet būsim reāli - mēs katrs savā dzīvē varam nogriezt kaut kādas lietas. Šis gads, teiksim tā, ir jāizdzīvo. Jāsavelk jostas un jāizdzīvo. Ja skatās no pozitīvās puses, tad pēc tam būs lielāka motivācija strādāt un atgūt iekavēto."

Šo mēnešu laikā iespējams sakārtot kādas lietas un sadziedēt traumas. Tagadējā pauze pieredzējušam sportistam varbūt ļauj mazliet pagarināt karjeru? "Nezinu, vai man ļaus pagarināt," saka mūsu pludmales volejbolists, kurš 8. maijā svinēs 35 gadu jubileju. "Skatos tā piezemētāk - zinu, ka šajā un nākamajā gadā gribu spēlēt, bet tālāk būs jāskatās. Tajā brīdī, kad tu vairs nespēj spēlēt pamatturnīrā un cīnīties par olimpiskajām spēlēm, tad ir viss un jābeidz. Ja vienkārši braukāt un spēlēt kvalifikācijā pret jauniem čaļiem un viņiem zaudēt, tad tavs laiks ir pagājis."

Kā zināms, 2020. gada Tokijas olimpiskās spēlēs tika pārceltas 2021. gada jūliju-augustu. Jau pērn Latvijas kvotas izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, savukārt Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš vēl turpinās cīņu par kāroto ceļazīmi.

Intervijas video:


, 2020-05-01 16:24, pirms 4 gadiem
Pļaviņš solīja mērķēt arī uz olimpiādi 2024, tatad jāsaņemās vēl 5 gadus!
, 2020-05-01 23:10, pirms 4 gadiem
zutic rakstīja: Pļaviņš solīja mērķēt arī uz olimpiādi 2024, tatad jāsaņemās vēl 5 gadus!
gribēšana ir viens, bet ķermenis kādudien var pateikt "pietiek"...
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.