Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2894, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Video: OS atmiņas: Lepina par Albērvilas olimpiādi, daiļslidošanas ķēķi, studiju “Alma”

Alma Lepina ir pirmā un pagaidām vienīgā daiļslidotāja, kura spējusi tikt uz olimpiskajām spēlēm. Pēdējā, kura vēl trenējusies uz dabīgā ledus “Daugavas” stadionā. Divkārtēja PSRS junioru čempione, desmitkārtēja Latvijas čempione. Aicināta slidot Maskavā vai Pēterburgā un pārstāvēt... Krieviju. Izvēli palikt kā Latvijas slidotājai nenožēlo ne mirkli. Nu jau pašai pieder Slidošanas studija “Alma”, kur labākā audzēkne ir pašas meita Anete (14) – labākā juniore Latvijā, kas tikusi līdz pasaules junioru čempionātam. Almas jaunībā Latvijā, proti, Rīgā bija tikai viens klubs, bet nu Latvijā ir 23 (!!) daiļslidošanas klubi.

Piekrīt, ka daiļslidotājai jābūt ar raksturu vai vēl skarbāk – maitai. Jo sporta veidā, kas ir ļoti skaists, arī Almai pašai pirms viena no PSRS junioru čempionātiem “pazudis” viens slidzabāks.

Sarunas fragmentu skaties šeit: Lietpratēja: Lai spertu nākamo soli, Vasiļjevam...