Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Silovs: "Dažreiz gribam izdarīt vairāk nekā varam, un tad sanāk tikai lēnāk"

Silovs: "Dažreiz gribam izdarīt vairāk nekā varam, un tad sanāk tikai lēnāk"
Haralds Silovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs pēc starta Phjončhanas olimpisko spēļu 1000 metru distances sacensībās izteicās, ka šodien skrējiens nav sanācis viņam vēlamajā ritmā, kad novedis pie paviršībām.

"Visa distance kopumā man sanāca ne savā ritmā, kaut kur skrēju pa priekšu un neatradu savu slidojumu," secina Haralds. "Noteikti varēju labāk un ātrāk. Sasteidzu un parādījās paviršības."

"Arī startu gribēju uzskriet ātrāku, bet tāds nu sanāca," saka Silovs, kurš pirms tam atzina, ka gribētos pirmos 200 metrus veikt ne lēnāk par 16,8 sekundēm, taču šodien tas izdevās 16,98 sekundēs. "Arī izloze man nepatika, turklāt tas, ka bija jāstartē uzreiz pēc ledus liešanas nebija parocīgi, jo pirmie pāri parasti iekustina gaisu. Šķiet, ka vēl nekad neviens nav uzvarējis, startējot uzreiz pēc ledus liešanas."

"Pārinieks nebija parocīgs, jo viņam bija ļoti ātrs starts. Skrējiena laikā arī nebija parocīgi, un pēdējā maiņa bija uz pārkāpuma robežas. Ja mēs būtu iznākuši vienlīdz, tad man būtu viņš jālaiž. Tāpēc saku, ka skrējiens nebija manā ritmā. Noskaņojos maksimāli, bet dažreiz mēs gribam izdarīt vairāk nekā varam, un tad sanāk tikai lēnāk."

"Biju šodien gaidījis vairāk," atzīst Haralds, kuram šodien ir vārda diena. "No personīgā rekorda atpaliku divas sekundes, bet tā nevar salīdzināt, jo treks Soltleiksitijā bija ātrāks. Uzvarētājs būs tuvu tam laikam. Taupīties šodien negribēju, esmu šeit atbraucis startēt. Rīt jauna diena. Tagad vienkārši jāatjaunojas."


, 2018-02-23 13:33, pirms 6 gadiem
Tāpat priekš Silovam olimpiāde ir izdevusies, jo 4. vieta arī bija iegūta un paldies tev par to, ko visu darīji sava un brāļa laba! Varbūt pēc 4 gadiem varētu vēlreiz redzēt Silovu?
, 2018-02-23 14:43, pirms 6 gadiem
Precīzāk vairs nevar pateikt
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.