Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Prūsis: "Četriniekos otrajā virāžā varēs zaudēt vēl vairāk nekā divniekos"

Prūsis: "Četriniekos otrajā virāžā varēs zaudēt vēl vairāk nekā divniekos"
Sandis Prūsis kopā ar bronzas medaļniekiem Oskaru Melbārdi un Jāni Strengu
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis pēc otrās dienas treniņbraucieniem četrinieka ekipāžām Phjončhanas trasē izteicās, ka arī pērn pirms pasaules čempionāta pēdējie treniņi nav rosinājuši optimismu, tomēr sacensībās zaudēts tikai trim Vācijas ekipāžām.

Vaicāts par sajūtām pēc Oskara Melbārža un Jāņa Strengas bronzas medaļu iegūšanas, Prūsis neslēpj, ka bijis priecīgs. "Nav jau mums to medaļu tik daudz, lai par katru no tām nepriecātos."

"Četrinieku treniņos nav tādas tendences, kā bija divniekos, bet četriniekos vienmēr ir citādāk. Arī pērn pirms pasaules čempionāta pēdējie treniņi nebija diez ko spoži un optimismu rosinoši. Tāpat izkatās arī tagad. Tie, kas mums tagad stāv blakus (korejieši) ir labi. Nevarētu teikt, ka mēs neesam mobilizēti, tomēr korejieši izskatās, ka strādā nopietni, lai četriniekos būtu augstāk par divniekos iegūto sesto vietu," norāda treneris.

"Jā, Oskaram [Ķibermanim] pēc divnieku sacensībām bija smagi, viņš bija ļoti sagruzījies," atzīst Prūsis. "Bet, kad sākās četrinieku treniņbraucieni, izskatījās jau normāli. Tomēr joprojām ir daudzas lietas, kas nesanāk. Šī ir olimpiāde, nevis Pasaules kauss. Cits līmenis, cita spriedze. Otrā virāža viņam joprojām nesanāk."

"Vienam ar četrinieku izbraukt otro virāžu ir vieglāk, bet otram grūtāk. Pašam grūti spriest, jo es šajā trasē neesmu braucis. Mocās daudzas ekipāžas. Domāju, ka četrinieku sacensībās otrajā virāžā var zaudēt vēl vairāk laika nekā divniekā. Ja divnieks vēl paspēj iztaisnoties, tad četrinieku ir sarežģītāk."

"Ja pagājušajā nedēļā koncentrējāmies uz vakariem, tad šonedēļ četrinieku sacensības būs no rīta. Tas mazliet maina dienas ritmu. Pagājušajā nedēļā varējām gulēt līdz deviņiem, bet tagad jāmostas jau ap sešiem. Sajūtas, ka atkal esam pārceļojuši uz citu laika zonu," saka Prūsis.


, 2018-02-23 13:09, pirms 6 gadiem
Nav rosinājuši optimismu, tomēr zaudēts tikai trim vācu ekipāžām! Baigais optimisms!😂
, 2018-02-23 13:42, pirms 6 gadiem
Pietiks par otro virāžu, tur viss skaidrs! Jāpievērš uzmanība pēdējam nogrieznim, tur nav labi, tur tiek zaudēts visvairāk!
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.