Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Lambjēls: "Biju ļoti pārsteigts par tiesnešu vērtējumu, viņa to nebija pelnījusi"

Lambjēls: "Biju ļoti pārsteigts par tiesnešu vērtējumu, viņa to nebija pelnījusi"
Stefāns Lambjēls
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas daiļslidotājas Diānas Ņikitinas treneris Stefāns Lambjēls pēc audzēknes uzstāšanās Phjončhanas olimpisko spēļu īsajā programmā bija apmierināts ar Diānas sniegumu, bet ne ar tiesnešu vērtējumu.

"Viņa bija lieliska, viņa tiešām parādīja labu sniegumu, tādēļ man ir ļoti žēl, ka tiesnešu vērtējums bija tik skarbs. Viņa to nebija pelnījusi." uzsvēra Lambjēls, bet garām ejošā Diāna pienāca pie trenera un to cieši apskāva.

"Diāna uz ledus izdarīja to, kas viņai bija jāizdara. Izņemot kombinēto pirueti. Jau nokāpjot no ledus, viņa apzinājās, ka to nav pareizi izpildījusi. Iespējams, es neredzēju to, ko redzēja tiesneši, tādēļ vēlētos pārbaudīt lēcienus, jo, manuprāt, tie bija pilnībā apmierinoši. Biju ļoti, ļoti pārsteigts ieraugot, ka tiesneši nav novērtējuši tulupu un dubulto akseli. Biju ļoti, ļoti pārsteigts. No mana skatu punkta tas nebija godīgi."

"Lai aizmirstu Eiropas čempionātu, devu viņai laiku sagremot rūgtumu," stāsta treneris. "Mēs abi bijām vīlušies. Kad bijām to sagremojuši, ātri dabūju viņu atpakaļ ritmā. Sākām strādāt uzreiz pēc atgriešanās mājās. Devu vienu dienu laika pārdzīvošanai, bet jau no nākamās dienas sākām smagi strādāt. Viņa izdarīja to, kas viņai bija jādara. Tiklīdz viņa atgriezās uz ledus, viņa bija ritmā. Kopš tās dienas līdz pat šodienai viņa bija konsekventa un priecīga uzstāties."

"Man kā trenerim ir paveicies, ka varu strādāt ar tik pozitīvu meiteni. Ceru, ka šī pieredze viņai dos vēl lielāku vēlmi strādāt un doties uz priekšu. Diemžēl tehnisko elementu novērtējums šodien bija pārāk zems, lai kvalificētos pasaules čempionātam. Tas mums ir jāpieņem. Ja viņa neiekļūs izvēles programmā, tad centīšos samainīt lidmašīnas biļetes, lai ātrāk tiktu mājās. Nav jēgas šeit palikt, ja mūsu darbs ir padarīts."

"Mans darbs ar Latvijas sportistiem turpināsies. Šeit esam ieguvuši lielu pieredzi un sapratuši, ka mums vēl daudz jāstrādā. Dosimies mājās pilni enerģijas un motivācijas turpināt strādāt. Esam guvuši daudz pozitīvu emociju. Brauksim mājās un strādāsim vairāk nekā iepriekš, piebilst Lambjēls. "


, 2018-02-21 05:31, pirms 6 gadiem
Ļoti subjektīvs sporta veids. Pareizi, brauciet mājās!
, 2018-02-21 09:20, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Ļoti subjektīvs sporta veids. Pareizi, brauciet mājās!
Piekrītu, elites daiļslidotājiem liek par iepriekšējiem lauriem. Pat ja viņi sūdīgi noslido, iedos labākas atzīmes.
, 2018-02-21 11:16, pirms 6 gadiem
no slidotāju puses tas ir smags un fizisks darbs kas var mierīgi saukties sports, bet no skatītāju viedokļa nav tur nekāda sporta ja visu izlemj pāris auni kas var notiesāt kā ienāk prātā.
, 2018-02-21 12:18, pirms 6 gadiem
heh rakstīja: no slidotāju puses tas ir smags un fizisks darbs kas var mierīgi saukties sports, bet no skatītāju viedokļa nav tur nekāda sporta ja visu izlemj pāris auni kas var notiesāt kā ienāk prātā.
Tu pateici absolūti precīzi. Bieži aizmirstam, ka sports ne vienmēr ir tikai skatītājiem, bet visupirms pašam sportistam. Pats bieži tiecos pasmīnēt, kad daiļslidošanu sauc par sportu, jo trūkst sportam nepieciešamās skaidrības par rezultāta veidošanos. Taču neapšaubāmi, ka daiļslidotāji ir sportisti: viņu darba ikdiena ir viens vienīgs sports.
, 2018-02-21 16:33, pirms 6 gadiem
Eu, tikai nevajag. Arī futbolā nav skaidrs, kā veidojas rezultāts. Bija aizmugure vai nebija? Vai bumba šķērsoja vārtu līniju vai ne? Kā tiesnesis pateiks, tā būs. Un kur tad vēl sarunātās spēles! Daiļslidošanā tu nesarunāsi, ka Vasiļjevs tev atļaus izpildīt četrkāršo lēcienu. Neizlēksi, nebūs. Tur sarunāt var mēģināt tikai ar tiesnešiem vai viņu priekšniekiem, ar pretinieku nesarunāsi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.