Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tiesa noraida visas prasības: Tretjakovs, Šipuļins, Ans un citi Phjončhanā nestartēs

Tiesa noraida visas prasības: Tretjakovs, Šipuļins, Ans un citi Phjončhanā nestartēs
Aleksandrs Tretjakovs
Foto: AFP/Scanpix

Dienā, kad tiks atklātas Phjončhanas olimpiskās spēles, Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa pieņēmusi lēmumu noraidīt visu 47 Krievijas sportistu un amatpersonu iesniegtās apelācijas par viņu nepielaišanu sacensībām.

Prasības iesniedzēji tiesā vērsās sakarā ar Starptautiskās olimpiskās komitejas lēmumu viņus neuzaicināt uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm un pieprasīja, lai pieņemtais lēmums tiktu mainīts un viņiem būtu tiesības doties uz startu. Viena no Krievijas biatlona cerībām Antons Šipuļins iepriekš medijos izteicās, ka turpina trenēties un cer, ka viņam tiks dota iespēja. Tomēr viņa un vēl 46 Krievijas pārstāvju prasības tika noraidītas.

Arbitrāžas tiesas komisija, kuru veidoja Kerola Robertsa (Kanāda), Bernhards Veltens (Šveice) un Zali Stegala (Austrālija) lēmumā pavēstīja, ka SOK izveidotais saraksts Krievijas sportistu uzaicināšanai nav uzskatāms par soda mēru. Neskatoties uz Krievijas diskvalificēšanu no olimpiskajām spēlēm, daudziem sportistiem tāpat tika dota iespēja doties uz olimpiskajām spēlēm, ievērojot līdzsvaru starp cīņu pret dopingu un Krievijas sportistu interesēm.

Noklausīšanās procesā lietas iesniedzēji atzina, ka SOK bijušas tiesības ieviest šādu procesu. Tāpat nebija pierādījumu, ka lēmums pieņemts diskriminējošā, patvaļīgā vai negodīgā veidā. Tāpat tika lemts, ka nav nekādu pierādījumu, lai varētu teikt, ka komisija, kas tika izveidota Krievijas sportistu uzaicināšanai uz olimpiskajām spēlēm, būtu nepareizi īstenojusi sev doto uzdevumu.

32 Krievijas sportisti arbitrāžas tiesā vērsās 6. februārī, bet vēl 15 sportisti to paveica dienu vēlāk. Starp atteikumu saņēmušajiem ir vairākas Krievijas cerības – Šipuļins, šorttrekists Viktors Ans, skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, slēpotājs Sergejs Ustjugovs. Olimpiskajās spēlēs piedalīsies 169 sportisti no Krievijas, startējot ar nosaukumu Olimpiskie atlēti no Krievijas.

Prasību iesniedza 6. februārī

Viktors Ans, Vladimirs Grigorjevs, Antons Šipuļins, Jevgeņijs Graņičevs, Ruslans Murašovs, Jekaterina Šihova, Sergejs Ustjugovs, Ksenija Stolbova, Jekaterina Jurlova, Maksims Cvetkovs, Irina Uslugina, Jūlija Šokšujeva, Darja Virolainena, Dmitrijs Popovs, Romāns Košeļevs, Mihails Naumenkovs, Aleksejs Bereglazovs, Valērijs Ņičuškins, Antons Belovs, Sergejs Plotņikovs, Jevgeņija Zaharova, Ruslans Zaharovs, Anna Jurakova, Aleksejs Jesiņs, Jūlija Skokova, Jeļizaveta Kazeļina, Sergejs Grjazcovs, Ivans Bukins, Deniss Arapetjans, Artjoms Kozlovs, Gļebs Retivihs un Aleksejs Volkovs.

Prasību iesniedza 7. februārī

Aleksandrs Ļegkovs, Maksims Vilegžaņins, Jevgeņijs Belovs, Aleksandrs Bessmertņihs, Jevgeņija Šapovalova, Natālija Matvejeva, Aleksandrs Tretjakovs, Jeļena Ņikitina, Marija Orlova, Olga Fatkuļina, Aleksandrs Rumjancevs, Artjoms Kuzņecovs, Tatjana Ivanova, Alberts Demčenko un Sergejs Čudinovs.

Izmantotie resursi:
tas-cas.org


, 2018-02-09 09:09, pirms 6 gadiem
Nu re, un Šipas trešajā vietā uz pjedestāla Andrejs!
Slēpts komentārs: LeoT
, 2018-02-09 09:17, pirms 6 gadiem
krievu TV vakar pārraidīja, ka viss būšot čikiniekā, sportisti gatavojas startiem ...
paņemti nopietni advokāti, un re, viss vējā
Slēpts komentārs: Karalis Hokejs
, 2018-02-09 09:18, pirms 6 gadiem
Cerams beidzot tas cirks būs beidzies un varēs mierīgi un patīkami sekot līdzi olimpiādei un godīgo sportistu sasniegumiem!
, 2018-02-09 09:25, pirms 6 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Nebūs, viņam jau zvaigznēs tas rakstīts.
Protams, viņam būs 1.vieta.
, 2018-02-09 09:30, pirms 6 gadiem
patiesi adekvāts lēmums,kas beidzot visu nolika savās vietās.5 decembrī taču bija nolemts ,ka tiek sodīta Krievijas OK to diskvalificējot,bet MOK bija tik pretimnākošs ,ka uzaicināja 169 sportistus uz Olimpiādi,bet nē krieviem to tik vajadzēja uzreiz savā bezkaunībā metās ar visām četrām meklēt logu pa kuru ielīzt,ja reiz pa durvīm nelaiž..varbūt cerēja ,ka izdosies nopirkt tiesnešus,bet laikam visi nav nopērkami.Mans viedoklis ,ka vajadzēja atzīt savu vainu,kad sākas viss tas nesmukums pēc Maklārena ziņjuma un tad droši vien tiktu arī piedots,bet nē turas pretī,mums nav nekāda dopinga un viss,arī sportisti baidās muti vērt jo zina kādā valstī dzīvo.
, 2018-02-09 09:34, pirms 6 gadiem
Sūdīgi, varēja ielikt Tretjakovam trasē un parādīt kurš te ir labākais... bet nu tādas iespējas nebūs
, 2018-02-09 09:39, pirms 6 gadiem
Eh, un es cerēju uz precedentu. Jau gatavoju papīrus, ko iesniegt tiesā, lai piespiestu Ricky Gervais uzaicināt mani uz randiņu, tas nekas, ka viņam ir draudzene, ar kuru viņš ir laimīgi kopā 20+ gadus, taču man gribas, ko darīt. Bet tagad nekā
Slēpts komentārs: svomalraH
, 2018-02-09 09:44, pirms 6 gadiem
LeoT rakstīja: Dukurēns atkal raudās, parādījās miglainas izredzes uz trešo vietu
Aizver pāksti,mēslu vabole!
, 2018-02-09 09:47, pirms 6 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: krievu TV vakar pārraidīja, ka viss būšot čikiniekā, sportisti gatavojas startiem ...
paņemti nopietni advokāti, un re, viss vējā
Un tā viņi visu laiku čakarē savu sportistu prātus, jo tikai galīgam aunam bija jābūt, lai nesaprastu, ka kamēr SOK vai kāda tiesa nenoņems DSQ no KOK, tikmēr nekāda tiesa nevar piespriest SOK aicināt šos sportistus uz OS.
, 2018-02-09 09:48, pirms 6 gadiem
kafijas pauze rakstīja: Cerams beidzot tas cirks būs beidzies un varēs mierīgi un patīkami sekot līdzi olimpiādei un godīgo sportistu sasniegumiem!
OS turpināsies mierīgi, bet vateņi sola iet tālāk uz civilajām tiesām. Tas gan jau viss būs ārpus šīm OS.
, 2018-02-09 09:54, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Tomēr tiesneši neizturēja milzīgo spiedienu Tas tik kārtējo reizi pierāda kāds cirks ir visa šī dopinga saistītā jezga. Pierādījumu nav,bet startēt nedrīkst.
Ierakumos pa šauru palika?
, 2018-02-09 09:59, pirms 6 gadiem
Jācer, ka somi atkal piesmies utaino mašīnu ledus laukumā Tas viņiem izdodas tikpat labi, kā 1939.-1940.gadā
, 2018-02-09 09:59, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Ierakumos pa šauru palika?
Par kādiem ierakumiem tu te runā ?
, 2018-02-09 10:03, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Par kādiem ierakumiem tu te runā ?
Tiem kuros Tevi ir iesēdinājis pahans Vova ar saviem brataniem no bratstvas.
Slēpts komentārs: svomalraH
, 2018-02-09 10:21, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Tu gan esi nežēlīgs,SOK atlasīja vistīrākos,vis nevainīgākos atlētus no Krievijas,kuri startē zem olimpiskā karoga un tu tiem vēli fiasko.
Uzsvars uz olimpiskais karogs.
Agrāk visai tai rus sportistu nīšanai bija vismaz kāda viela atrunai,nīstais karogs,himna,Putins utt. Bet tagad tie tak ir bez visas tās atribūtikas ?
Varbūt naids slēpjas tomēr kur citur ?
Naids?
Sorry, bet vateņi godam bija/ir nopelnījuši, ka pret viņiem tā izturas.
Tad kad viņi anektēja Krimu, tad viņi uzspļāva visām starptautiskām tiesībām un līgumiem (Budapeštas memorandam), kurus paši parakstīja, bet tagad viņi čīkst, ka tiek mīdītas viņu starptautiskās tiesības. Nožēlojama valsts.
Slēpts komentārs: svomalraH
, 2018-02-09 10:27, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Par kādiem ierakumiem tu te runā ?
Par tiem pašiem vecajiem, no kuriem izlīd tikai tad, kad mērs iet pāri malām un vairs nespēj paciest kā visi apbižo krievus. Tad jākāpj ārā no ierakumu un jānāk cīnīt taisnība
, 2018-02-09 10:28, pirms 6 gadiem
Pelnīti un lai tā būtu mācība nākotnē, ka ir par saviem darbiem jāatbild.
, 2018-02-09 10:29, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Tomēr tiesneši neizturēja milzīgo spiedienu Tas tik kārtējo reizi pierāda kāds cirks ir visa šī dopinga saistītā jezga. Pierādījumu nav,bet startēt nedrīkst.
Ja tu pie manis ciemosies, un pēc tam konstatēšu ka pazudušas konfektes, košļenes un naudas maks, man pierādījumu īsti nebūs, bet ciemos vairs neaicināšu
, 2018-02-09 10:29, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Par tiem pašiem vecajiem, no kuriem izlīd tikai tad, kad mērs iet pāri malām un vairs nespēj paciest kā visi apbižo krievus. Tad jākāpj ārā no ierakumu un jānāk cīnīt taisnība
Tieši otrādi noraugos uz visu šo ar smaidu. SOK vispār nepareizi rīkojās manuprāt,vajadzēja diskvalificēt visus sportistus.
, 2018-02-09 10:30, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Kāds Krimai sakars ar dopingu ? Un vēlreiz īpaši attapīgajiem Olimpiskie sportisti !!! Tur nav ne karoga,ne himnas,ne kā. Tas tā,ja kāds politiskajā plaknē velk paralēles.
Krievs ze m jebkura karoga ir krievs!
Kā Tev iet?
, 2018-02-09 10:31, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Aizver pāksti,mēslu vabole!
Ahaha pamatskolnieks tika pie bezmaksas wifi
, 2018-02-09 10:32, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Tieši otrādi noraugos uz visu šo ar smaidu. SOK vispār nepareizi rīkojās manuprāt,vajadzēja diskvalificēt visus sportistus.
Tādi viedokļi izskan, ka krievs ir pažēlots.
, 2018-02-09 10:32, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Ja tu pie manis ciemosies, un pēc tam konstatēšu ka pazudušas konfektes, košļenes un naudas maks, man pierādījumu īsti nebūs, bet ciemos vairs neaicināšu
Te tomēr biku savādāka situācija,kaut tavs piemērs pamācošs,atzīstu.
Īsti nevietā.
, 2018-02-09 10:34, pirms 6 gadiem
Īstenībā man ir žēl Krievijas sportistu, jo viņi ir valsts dopinga sistēmas ķīlnieki, tikai izejmateriāls valsts "varenības" apliecināšanai par katru cenu. Viņiem ir divas izvēles - vai nu tu esi sistēmā un pakļaujies visām presībām, vai nu tev nav ne OS ne PČ. Tas, kāpēc visi baidās iet pret sistēmu, pavērt muti - arī vairāk kā skaidrs. 'Mazākais tevi iemīs dubļos - lielākais novāks pavisam. Putins, kā jau īstam pacanam pienākas, ciena pretiniekus (pat ienaidniekus), bet ienīst nodevējus. Bet tas nenozīmā, ka domāju, ka visiem krievu sportisiem bija jāļauj piedalīties. Protams - nē!!!
, 2018-02-09 10:35, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Tādi viedokļi izskan, ka krievs ir pažēlots.
Tieši otrādi,krievs ir smalki izdupsēts līdz aknām maksimāli. Bet nu m.ukas Rus mācās no vēstures kļūdām. Rīkojās arī gudri.
, 2018-02-09 10:36, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Krievs ze m jebkura karoga ir krievs!
Kā Tev iet?
2017 gads man bija cerīgākais un visbezcerīgākais manā mūžā.
, 2018-02-09 10:37, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Te tomēr biku savādāka situācija,kaut tavs piemērs pamācošs,atzīstu.
Īsti nevietā.
Nu skaidrs ir tak, kaut kas tur bija. Un galvenais pretarguments - mani nenoķēra, tātad nevainigs. Bet negribas tajā izplūst, jāpiekrīt ka cieš jau sportisti un daļa tiešām ir sistēmas ķīlnieki, tajā nekā forša nav.
, 2018-02-09 10:38, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Tieši otrādi,krievs ir smalki izdupsēts līdz aknām maksimāli. Bet nu m.ukas Rus mācās no vēstures kļūdām. Rīkojās arī gudri.
Kādā ziņā gudri?
, 2018-02-09 10:39, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Tieši otrādi noraugos uz visu šo ar smaidu. SOK vispār nepareizi rīkojās manuprāt,vajadzēja diskvalificēt visus sportistus.
Tam gan es piekrītu, ka vajadzēja būt striktiem. Tagad centās kkādu zelta vidusceļu atrast, bet nu redzam, par kādu farsu to cenšas pārvērst.
, 2018-02-09 10:39, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Kāds Krimai sakars ar dopingu ? Un vēlreiz īpaši attapīgajiem Olimpiskie sportisti !!! Tur nav ne karoga,ne himnas,ne kā. Tas tā,ja kāds politiskajā plaknē velk paralēles.
Vistiešākais sakars!
Krievi savā visatļautības sajūtā gāja/iet tik tālu, ka spļauj virsū visām starptautiskām normām, arī sportā, ka vienreiz tas vadzis lūza.
Ja godīgi, tad SOK vel bija ļoti žēlsirdīgi pret krieviem, jo atļāva startēt OS šādā formātā, kaut gan patiesībā viņi bija pelnījuši pilnīgu DSQ.
Var jau pastāvīgi stāstīt, ka tas viss ir tikai un vienīgi politika, bet normāli domājoši cilvēki tāpat saprot, ka krievi Sočos valstiskā līmenī pamatīgi sasmērējās ar dopinga šmugulēšanu.
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.