Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Phjončhanā veiktas 3149 dopinga pārbaudes

Phjončhanā veiktas 3149 dopinga pārbaudes
Foto: olympic.org

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) mājaslapā vēstīts, ka Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs februārī veiktas 3149 dopinga pārbaudes, kas ir iepriekš nepieredzēts skaits.

1393 pārbaudes veiktas sacensību laikā, bet 1756 - ārpus tām. 54% no visiem akreditētajiem sportistiem jeb 1615 no 2963 sportistiem vismaz reizi izgājuši pārbaudes procedūru. 2261 pārbaudes veiktas ar urīna analīžu nodošanu, 594 - ar asins analīzēm, bet 294 - ar asins pasēm.

Tā kā pirms olimpiskajām spēlēm neviennozīmīgas atsauksmes izpelnījās jaunā dizaina analīžu pudelītes, pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ieteikuma organizatori lietojuši tāda paša veida pudelītes, kādas tika izmantotas Rio vasaras spēlēs pirms diviem gadiem.

Līdz šim nekad iepriekš neesot veiktas tik daudz pārbaudes, cik tās veiktas Phjončhanas spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.olympic.org/news/over-3...


, 2018-03-06 21:26, pirms 6 gadiem
Tikai pusi no sportistiem parbaudija
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.