Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas vadošie peldētāji un EČ finālists "Rīgas Sprintā" nedēļas nogalē

Šajā nedēļas nogalē, 26.-27.novembrī, Daugavas Sporta nama peldbaseinā epidemioloģiski drošā vidē (zaļajā režīmā) norisināsies 9.starptautiskais peldēšanas sprinta festivāls “Rīgas Sprints”, kurā pulcēsies Latvijas spēcīgākie sportisti, kā arī viesi no kaimiņvalstīm.

9.starptautiskajam peldēšanas sprinta festivālam “Rīgas Sprints”, kas ir iecienītas sacensības arī kaimiņvalstu vadošos peldētāju vidū, bija sākotnēji plānotas pagājušajā mēneša beigās un bija jānotiek 29. un 30.oktobrī, bet sakarā ar uzliktiem neizpildāmiem nosacījumiem un ierobežojumiem Latvijas Peldēšanas federācija bija spiesta oktobra beigās paredzēto “Rīgas sprintu” atcelt.

Starptautiskās peldēšanas sacensības “Rīgas Sprints” būs vienlaikus arī FINA kalendārā iekļautās pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensības. Tās allaž ir pulcējušas spēcīgu sastāvu, taču pagājušajā gadā ierobežojumu dēļ diemžēl nevarēja ierasties ne allaž startējošie spēcīgie baltkrievi, igauņi, lietuvieši, krievi, ukraiņi. Līdz ar to startēja tikai Latvijas peldētāji.

Diemžēl ļoti stingro prasību dēļ šogad situācija ar dalībnieku piesaisti nav uzlabojusies. Šī gada sacensības pulcēs neierasti mazu dalībnieku skaitu, taču viņu būs gan mūsu olimpieši Ieva Maļuka un Daniils Bobrovs, gan arī pārējie Latvijas izlases līderi, t.s. Gabriela Ņikitina un Ģirts Feldbergs. Savukārt no ārvalstu viesiem īpaši jāizceļ Igaunijas sportists Daniels Zaicevs, kurš novembra sākumā aizvadītajā Eiropas čempionātā izcīnīja augsto 6.vietu 50m tauriņstilā.

Kā ierasts, “Rīgas Sprinta” sacensības translēs Sportacentrs.com TV. Abas dienas priekšpeldējumi paredzēti rīta sesijā, kas sāksies plkst. 9:45, bet fināli būs vakara daļā, kuras sākums plkst. 18.20.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.