Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Peldēšanā koriģēta kvalificēšanās procedūra olimpiskajām spēlēm

Peldēšanā koriģēta kvalificēšanās procedūra olimpiskajām spēlēm
Ieva Maļuka. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) publicējusi koriģētu kvalifikācijas procedūru dalībai XXXII Vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā 2021. gadā.

Jaunā kvalifikācijas procedūra ietver vairākus grozījumus. Pirmkārt, mainīts ir normatīvu izpildes jeb kvalifikācijas periods – FINA par derīgiem atzīs normatīvus, kas izpildīti kādās no FINA atzītajām kvalifikācijas sacensībām laika posmā no 2019. gada 1. marta līdz 2021. gada 27. jūnijam.

Otrkārt, ņemot vērā radušos apstākļus, kā rezultātā starp pēdējo aizvadīto pasaules čempionātu un olimpiskajām spēlēm ir izveidojies divu gadu pārtraukums, FINA iekļāvusi punktu, ka dalībvalstis, kuru sportisti nebūs kvalificējušies ar “A” vai “B” normatīvu, būs tiesīgas pieteikt vienu vīrieti un vienu sievieti, kuri piedalījušies 2019. gada FINA pasaules čempionātā un/vai atrodas nacionālā reitinga 1. vietā pēc FINA 2021 punktu tabulas.

Gadījumā, ja reitinga 1. vietā esošais sportists nav spējīgs piedalīties olimpiskajās spēlēs ārkārtēju apstākļu dēļ (piemēram, trauma, sportisko gaitu pārtraukšanai vai diskvalifikācija), nacionālās federācijas sadarbībā ar savām olimpiskajām komitejām var vērsties pie FINA ar lūgumu šo vietu atvēlēt reitinga 2. vietā esošajam sportistam.

Tāpat FINA ir lēmusi, ka gadījumā, ja sportisti, kas tiks pieteikti uz Universality vietām, būs izpildījuši vismaz B normatīvu vairākās disciplīnās, viņi būs tiesīgi startēt divās individuālajās disciplīnās.

Informācija par izvirzītajiem sportistiem uz Universality vietām nacionālajām federācijām sadarbībā ar nacionālo olimpisko komiteju jāiesniedz līdz 2021. gada 20. jūnijam.

Balstoties uz šīm izmaiņām, Latvijas Peldēšanas federācijas nākamās Treneru komitejas sēdes laikā pārskatīs sportistu atlases kritērijus un kvalifikācijas periodu, un nosūtīs tos saskaņošanai ar Latvijas Olimpisko komiteju.

Izmantotie resursi:
https://swimming.lv/fina-oficiali-k...


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.