Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

No handbola uz peldēšanu - Ciematnieks kļuvis par LPF ģenerālsekretāru

No handbola uz peldēšanu - Ciematnieks kļuvis par LPF ģenerālsekretāru
Guntis Ciematnieks. Foto: swimming.lv

Latvijas Peldēšanas federācijas valde ģenerālsekretāra amatā apstiprinājusi Gunti Ciematnieku, kurš savas darba gaitas federācijā uzsāks jau tuvākajās dienās, federācija pavēstījusi savā mājaslapā.

G. Ciematnieks iepriekš bijis Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretārs un valdes loceklis, darbojies Latvijas Olimpiskās komitejas juridiskajā komisijā, kā arī, pārstāvot sava sporta veida intereses, aktīvi sadarbojies ar visām par sporta nozari atbildīgajām institūcijām – Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju, Latvijas Sporta federāciju padomi, Latvijas Komandu sporta spēļu asociāciju u.c. G. Ciematnieka darbības laikā pirmo reizi sporta veida vēsturē Latvijas vīriešu handbola izlase kvalificējās 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, savukārt federācija ieguva tiesības organizēt U20 Eiropas čempionātu vīriešiem B divīzijā.

“Ģenerālsekretārs ir jebkuras sporta federācijas atslēgas persona. Šī cilvēka zināšanas, pieredze un ambīcijas tiešā veidā ietekmē gan organizācijas, gan visa sporta veida attīstību, tāpēc esam gandarīti, ka LPF ģenerālsekretāra amatu ieņems Guntis, kuram ir ievērojama pieredze gan federācijas darba organizēšanā, jaunu projektu īstenošanā, gan sadarbībā ar nacionālām un starptautiskām sporta organizācijām. Guntis nenoliedzami ir vērtīgs papildinājums mūsu komandai”, federācijas mājaslapā pauž pārliecību LPF prezidents Aivars Platonovs.

Guntis Ciematnieks par savu pievienošanos LPF saimei: “Pēc četru gadu mērķtiecīga un pilnvērtīga komandas darba nolēmu neturpināt darbu Latvijas Handbola federācijā. Kopīgi sasniedzām vēsturisku panākumu, iekļūstot Eiropas čempionāta finālturnīrā. Viens apjomīgs, pieredzes bagāts un atmiņā paliekošs posms ir noslēdzies, un tagad ir laiks jaunam izaicinājumam. Pēc sarunām ar LPF prezidentu un organizācijas valdi ātri bija skaidrs, ka organizācija ir motivēta, skaidri domājoša un tiecās uz izaugsmi. Izaicinājumu netrūkst, bet redzu, ka federācija ir spējīga izpildīt biedriem solītos darba mērķus.

Peldēt prasmei ir liela sabiedriskā nozīme, it īpaši drošības jautājumos, lai peldēšanas prasmes būtu kā prioritāte pirms pievērsties arī profesionālākai apmācībai. Peldēšana ir bagāta ar senām tradīcijām un spēcīgiem centriem, tāpēc tas nav tikai sporta veids ar primāro uzdevumu cīnīties par godalgām. Peldēšana ir ikvienam atvērts sporta veids, kas ir viena no piemērotākajām metodēm kā attīstīt un stiprināt ķermeņa vispārējo fizisko sagatavotību. Sportiskais gars, veselība un drošība, kas piesaista un veicina gan tos, kas tiecās pēc sasniegumiem, gan tos, kam peldēšana ir aktīvs dzīvesveids un ikdienas mediācija.

Ņemot vērā savu personīgo pieredzi, redzu, ka varu stiprināt organizācijas menedžmentu un sasniegt valdes izvirzītos darba mērķus, kas ilgtermiņā stiprinās gan federāciju, gan tās pārstāvētos peldēšanas sporta veidus. Bez spēcīgas komandas nekas nav iespējams, tāpēc esmu priecīgs kļūt par daļu no šāda motivēta kolektīva. Strādāsim kopā un tieksimies gan pēc lieliem, gan mazākiem mērķiem. Ticu, ka mums izdosies!”

Tuvāko nedēļu laikā jaunais ģenerālsekretārs iepazīsies ar LPF darba specifiku, kā arī tiks organizētas tikšanās gan ar LPF juridiskajiem biedriem, gan LPF komitejām. Atbilstoši LPF statūtiem (9.9.3.punkts) ģenerālsekretāra amata kandidātu izvirza valdes priekšsēdētājs, savukārt valde lemj par tā apstiprināšanu un pieņemšanu darbā. LPF ģenerālsekretārs ir algots darbinieks. Pēc LPF prezidenta A.Platonova iniciatīvas ģenerālsekretāra amata kandidāts tika meklēts atklātā konkursā, un konkursa noteiktajā termiņā uz šo vakanci pieteicās pieci kandidāti.

Izmantotie resursi:
https://swimming.lv/lpf-generalsekr...


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Latvijas peldētāji un treneri Baltijas čempionātā. Foto: sportafoto.com/Roberts Voskāns

Viļņā krīt Latvijas rekords stafetē peldēšanā un jauns junioru rekords Aleksejevam 200m tauriņstilā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvas galvaspilsētā norisinājās Baltijas valstu čempionāts peldēšanā, kurā mūsu peldētāji sasniedza jaunu nacionālo rekordu 4x100m brīvā stila stafetē, bet Elijs Aleksejevs laboja Latvijas junioru rekordu 200m tauriņstilā. Kopumā mūsu peldētājiem 47 godalgas, tai skaitā 15 zelta.