Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Latvijas peldētājiem vairākas godalgas Baltijas valstu čempionātā

Latvijas peldētājiem vairākas godalgas Baltijas valstu čempionātā
Daņila Petrikins. Foto: Swimming.lv

Latvijas peldētāji kā Daņila Petrikins, Gabriela Ņikitina, Artūrs Markovs, Daniila Bobrovs, Arina Sisojeva, Ģirts Feldbergs un Eilzabete Paula Ozola izcīnījuši dažāda kaluma medaļas Baltijas valstu čempionātā peldēšanā, kas notiek Lietuvas pilsētā Klaipēdā, ziņo Latvijas Peldēšanas federācija.

Latvijas peldētāji Klaipēdā notiekošajā Baltijas valstu čempionātā šodien bijuši veiksmīgi, vairākiem no sportistiem izcīnot uzvaras vai medaļas.

Ar rezultātu 2:09.83 par 200 metru tauriņstila Baltijas čempionu kļuva Daņila Petrikins. Brīvā stila sprintā pirmo vietu izcīnīja Gabriela Ņikitina, bet 400 metru brīvā stila peldējumā sīvā cīņā ar lietuviešu peldētāju par čempionu kļuva Artūrs Markovs. Negaidīti daudziem, šajā distancē uz pjedestāla zemākā pakāpiena stājās cits latvietis Jegors Mihailovs.

Vakara sesijā tika izcīnītas vēl četras sudraba medaļas - Daniila Bobrovs to izcīnīja 200 metru brasā, Arina Sisojeva un Ģirts Feldbergs 100 metru brasā un 100 metros uz muguras, bet Elizabete Paula Ozola 50 metros uz muguras.

Stafešu peldējumā Latvijas sportisti, kuru sastāvā startēja Ģirts Feldbergs, Daniila Bobrovs, Deniss Suhanovskis, Toms Veinbergs vīriem, bet Gabriela Ņikitina, Arina Sisojeva, Elizabete Paula Ozola, Nikola Elpa absolūtā vērtējumā izcīnīja sudraba medaļas.

Eilzabete Paula Ozola, Daņila Petrikins un Kristaps Miķelsons sasniedza augstvērtīgus rezultātus arī junioru konkurencē. Baltijas valstu čempionāts turpināsies ar sacensībām svētdien no plkst. 10:00.

Izmantotie resursi:
https://swimming.lv/baltijas-valstu...


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.