Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldētājai Maļukai sacensībās ASV Latvijas rekords 200m kompleksā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Peldētājai Maļukai sacensībās ASV Latvijas rekords 200m kompleksā
Ieva Maļuka. Foto: thesundevils.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē ASV Arizonas štatā notiekošajās sacensībās “Sun Devil Open” Latvijas izlases dalībniece Ieva Maļuka sasniegusi jaunu nacionālo rekordu 200m kompleksajā peldējumā, sacensībās izcīnot otro vietu.

Maļuka 3. jūnijā priekšsacīkstēs 200m distanci veica divās minūtēs un 17.47 sekundēs (2:17.47), tādējādi ar otro labāko laiku kvalificējoties sacensību finālam, kas norisinājās tās pašas dienas vakara sesijā. Savukārt finālā "Sun Devil" komandas pārstāve ne vien ievērojami uzlaboja priekšsacīkstēs uzrādīto laiku, bet arī vairāk kā par sekundi pārspēja sev piederošo Latvijas rekordu šajā distancē. Jaunais Latvijas rekords ir divas minūtes un 15.92 sekundes (2:15.92).

Tāpat Maļuka sacensībās izgāja uz starta 100m un 200m brīvā stila distancēs. 100m br./st. finālā Ievai trešā vieta ar rezultātu 56.74, savukārt divas reizes garākā distancē, finišējot pēc divām minūtēm un 01.62 sekundēm (2:01.62), izcīnīta 4. vieta. Latvijas rekords šajā distancē pieder Ievai un ir par 0.47 sekundēm ātrāks.

Ieva jau šomēnes plāno atgriezties Latvijā, bet jūlija sākumā kopā ar pārējiem Latvijas izlases dalībniekiem (Ģirtu Feldbergu, Daniilu Bobrovu un Kristapu Miķelsonu) dosies uz Malaiziju, lai aizvadītu sagatavošanās nometni pirms pasaules čempionāta Fukuokā, kas norisināsies laika posmā no 23.-30. jūlijam.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija